Вожските българи Другата България

преди 20 години 5 месеца #5346
Здравейте , искам да подхвана темата за тези наши сънародници, потомци на Кубрат които и до днес живеят в пределите на Руската федерация и продължават да наричат себе си българи. Според преброяването от 2002 година в Република Татаристан живеят 3 779 265 човека, от които 256 са се определили като българи.Обаче като се има предвид насилствената асимилация на която са били подложени техния брой вероятно е много по голям. Съществува и организация на волжските българи която се бори съгласно законите на Руската Федерация за признаването на тяхната история , както и за национално малцинство , доколкото знам скоро са писали на президента Първанов но отговор не са получили. Търся хора които да помагат поне с съвети какво трябва да се направи за да се ангажира нашата държава в помощ на волжските българи

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 5 месеца #5353
Имам един приятел българин който като малък е живял при волжките българи и казва, че има много голям натиск спрямо тях като малцинство и че постоянно ги нападали и физически и тн....абе ужасно. Приемали ги едва ли не както ние мангалите - в тва число и него като българин и всеки ден се връщал посинен от училище понеже не можел да търпи нападките!

Аз мисля, че трябва на индивидуално ниво да правим връска с тях щото нашата държава няма да го направи никога! Единствения ми проблем е че не говоря руски а при тях май не са много популярни други езици.
просто ние трябва да създадем някъф съюз с тяхната организация, това ми се струва страхотно!

преди 20 години 5 месеца #5361
Напълно съм съгласен с Бел!

Трябва лично да общуваме. И без това нашата колониална администрация може само да ни попречи в единодействието ни с нашите братя край Волга и Кавказ. А като гледам и при тях е така.

преди 20 години 5 месеца #5365
Bell и Adolfo, направо заслужавате бой! Как може да наричате "държавата" на Доган, Седефчоф, Сер Гей и Саксофонски "нашата държава"? :out:

преди 20 години 5 месеца #5366
Е, Севар, те са имали друго впредвид предполагам. :-)
Държавата България няма да помогне на никого освен на управниците си, докато ръководството не се поеме от българи.

Темата е много добра. Лично аз не зная много подробности за българите останали в териториалните граници на бивши Съветски републики и ще се радвам да науча повече. Не трябва да забравяме тези наши братовчеди, а да се обединяваме с тях.

преди 20 години 4 месеца #5432
Преди месец някъде в един чат попаднах на един вложки българин. Много приятен човек ми се стори. След като му казах, че съм българин и той ми се похвали, че бил българин, вложки българин и живеел в Русия. Съжеляваше, че незнае български.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.