Обединих два мои коментара в една тема. Мисля, че е важно да поставим някои акценти и да дадем някои насоки. Пуснах темата в лога си и в сайта си:
eltimir.blog.bg/politika/2013/06/15/negoduvanieto.1120311
eltimir.ovo.bg/
Там пуснах и една снимка с кратък коментар, която мисля, че е полезно да се пусне и тук. За по-голяма нагледност. За съжаление аз нещо не мога вече да пускам снимки. Та ще помоля, ако някой има възможност, нека копира снимката и коментара и да ги качи и тук.
Негодуванието и недоверието дават една надежда, но не е достатъчно. Трябва въпросите да се степенуват по важност и да се види какво най-много заплашва България и българския народ. Ето нещо за размисъл:
"876 000 българи бягат от България
Безработицата сред имигрантите е все по-голям проблем
Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) съобщи, че 12% от българските граждани или 876 000 души планират да имигрират след отпадането на ограниченията за трудовия пазар догодина."
С други думи управниците се готвят да прогонят още един милион българи от Родината им. Това вече е страшно.
Висящи остават и другите въпроси, за които никой не обелва нито думица:
- Гадостите, с които ни ръсят американските самолети. Тези ръсения предизвикаха смъртоносни заболявания у десетки хиляди българи и почти унищожиха нашата селскостопанска продукция;
- ГМО. Тоя път биоатака откъм земята. За биоатаката персонално е отговорна Цветелина Бориславова, бивша любовница на Боклук Бойко Борисов. Еврейка, разбира се.
- Шистовия газ, чрез който една трета от българската територия ще бъде превърната в пустиня;
- Подмяната на етническата карта. Насърчаване на циганската раждаемост и смачкване на българските семейства с икономически средства;
- Вилнеещата циганска престъпност, покровителствана от правителствата, която обезлюдява българските села, а вече подлага на терор и градовете;
- Отровните храни и напитки, с които са пълни магазините, и които допълнително увеличават нивото на смъртност сред българите;
- Бързото преминаване на българската земя в ръцете на чужденци, най-вече евреи...
Списъкът може да бъде продължен, но все от някъде трябва да започнем.
А сега да погледнем случая "Пеевски".
Едното регистриране на фактите е лишено от смисъл, ако не посочим решение и не дадем вяра и надежда. Сещам се за три израза с еднакво съдържание:
"Всяко зло за добро" - наша поговорка;
"Да вземем добро он злото" - Агни Йога;
"Да оставим враговете на ни помогнат" - Петър Добрев.
Мисля, че враговете вече ни помогнаха. Вярвам, че голяма част от личния състав на службите няма никакво доверие в своето ръководство. Същото се отнася до членовете на БСП, те сега се чувстват предадени.
Оттук нататък спокойствие няма да има. Наистина много и различни интереси се преплитат и всеки ще прави по нещо. От нас сега се иска да се заемем с всеобхватна просвета и да стигнем до умовете и сърцата на колкото може повече българи. Но нека го правим грамотно и разумно. Целта е да въздействаме ефективно, а не да се перчим колко сме велики. И пак повтарям. Особено важно е, когато описваме дори най-безнадеждната ситуация, да показваме някаква надежда, да даваме и по лъч светлинка. Нека не отчайваме хората, защото отчаят ли се масово, това наистина ще бъде краят на всичко.
За етническата война - тя и сега се води. Книгата ми "Етническата война" трябва да я има и на тоя сайт. Написах я на базата на ставащите събития, но и на базата на теорията, с която ме запознаха моите учители.
И на последно място. Ние сме длъжни навсякъде да насаждаме недоверие към всичко официално. И към власти, и към медии, и към институции. Но същевременно да покажем на тоя измъчен народ, че той притежава огромна сила и трябва само да я пусне в действие.