Махат от учебника Вазовия “Кочо” Четивата за зверства и насилие отиват
Не бери грижа за моя речник - доста по-богат е от твоя, ... "ХайМаНа". Има в него и "пубер" и "тийнейджър", и ... юноша, и хлапе. И все са от Активния ми речников запас. Отскоро си тука и няма как да знаеш, че в моя употреба обръщението младеж = МладЕж и направо си е комплимент за хм.... особи като теб.XauMaHa писа: Вярвам, че със същия успех ще изчистиш и паяжините от "младеж" в речника си. Не смятам да отклонявам повече темата.
И да ти разясня: публикуваните тук мои мнения не са ОТКЛОНЕНИЯ от темата за съдбата на произведения като "Кочо". Размисли` малко и ще разбереш, ако имаш с какво де ... но това е АБСОЛЮТНО РАЗЛИЧНА ТЕМА.
........
Конкретно и за СЛЕПЦИ
Ще махнат не само възрожденските автори; не само отделни произведения и цели поетични Цикли на класиците ни. Ще изтрият и СПОМЕНА за БОГАТСТВОТО НА РОДНИЯ НИ ЕЗИК, като го наводнят с чуждици и евфемизми и то с ЖЕЛЕЗНИЯ АРГУМЕНТ, че видите ли: "Няма ги реалиите, с които се обозначават съответните думи"...
Та така, юначе. Нещата са малко по-Различни и като тълкувание, и като ДЕЙСТВИЕ.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
И по-различни от кое действие? Не се осмелявам да те обвиня в бездействие,защото не съм запознат, вземайки предвид опита ти на бивша учителка, с твоите усилия да спасиш "Кочо".Колкото до мен,бъди уверена,че правя всичко,на което съм способен на това ниво на развитие,за да се боря против абсурда(макар и широко понятие).Няма да пояснявам,защото съм сигурен,че знаеш за какво говоря.Все пак биологичните разлики между нас,особено в черепното съдържимо,не са толкова големи.
а по темата - както винаги ще трябва да устоим и на този удар и сами да премахваме чуждиците от "активния си речник"...
Ето ви малко от Аспарух на ЕПИЗОД:
Заклевам се в тривъзления ремък, във всяко късче българска трева,
земята си от огън и от кремък
ще браня с острието на гнева.
Заклевам се да бъда твой, Земя!
Ами, добре дошъл във форума. Надявам се да ти допадне нашето движение и да можеш да помогнеш за развитието му.Гневен писа: Знаете ли какво правя аз? Дъщеричката ми е на 9 годинки в трети клас и направо ми е пламнала главата, като гледам какво учат по така наречения предмет "Човек и общество". Чисто и просто всеки месец я водя на концерти на ЕПИЗОД (където впрочем е пълно с млади хора, развяващи български знамена). Две от новите им песни са КОЧО и АСПАРУХ - невероятно добри. Знаете, че албумът им "Българският Бог" е изцяло по стихове на Вазов и Ботев! И децата ги пеят. И учат това, на което в училище не ги учат. А когато щерка ми започне да учи по-подробно история, смятам от нашия сайт и от други български сайтове да издирвам истинската история на България, за да може детето ми да знае коя е и каква кръв тече във вените й. Та така. Не всичко е загубено.
Ето ви малко от Аспарух на ЕПИЗОД:
Заклевам се в тривъзления ремък, във всяко късче българска трева,
земята си от огън и от кремък
ще браня с острието на гнева.
Заклевам се да бъда твой, Земя!
Точно за тези учебници писах и аз преди това. Пълна боза.
Фондация "Тангра - ТаНакРа" имат утвърдени от МОН учебници. Те до известна степен се доближават до истината в нашата история. Но, отдруга страна, като знам, че имат масони за членове...... Абе, ще ги видим и тях
Поне тия не използват утвърдената теория идваща от "История на Българите" на К.Иречек. - генерална заблуда, според мен, направена с явна цел. (тея дни му честваха някаква годишнина)
LETO,May 6 2006, 08:31 PM писа:
Благодаря ти, с най-голямо удоволствие. С каквото и както мога, а и като новак за някои неща ще чакам напътствия от вас. В момента с голям интерес чета всичко, публикувано в сайта. За някои неща човек се сеща, други е подозирал, но като цяло е просто разтърсващо. Отдавна считам, че по-голямо национално предателство не е извършвано през цялата българска история. И откъде се пръкнаха тия майкопродавци?Гневен,May 6 2006, 01:00 PM писа: Ами, добре дошъл във форума. Надявам се да ти допадне нашето движение и да можеш да помогнеш за развитието му.
Колкото до учебниците, казваш за Иречек. Случайно да ти е попадал "шедьовъра" на Божидар Димитров за 12-те заблуди или както там го беше кръстил в българската история? Просто "красота". Между другото, ако попаднеш на истински исторически материали, дай информация. Аз наскоро открих сайта "Родово имение", там е пълно с история, но просто го отбелязах като факт и го запомних с цел просвещаване в бъдеще. Така че нямам представа как те представят нещата.
Нима подрастващите не трябва да знаят геройте на своя народ?Нима не трябва да знаят за какво са се борили и за какво са загинали?
Чел съм с интерес "кървавата" литература като ученик,но не смятам че ми е повлияла агресивно или нещо подобно.
Като Българи,мисля,че именно това са нещата,които трябва да знаем и с които трябва да се гордеем.Нещата които ни изгравдат като истински Българи.
Срам и позор за управниците които подкрепят тези промени...
Направо ме е страх,че ще дойде време когато децата ми(евентуалните) ще знаят В.Левски и Хр.Ботев само като имена на футболни клубове.
Може да прозвуча малко не на място,но ние си споделяме мненията,а кервана си върви...Как да спрем тази машина която ни гази...
Севар писа: Да й пуснем една гайчица между зъбчатките.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.