Хакерска атака или нещо друго?

преди 13 години 7 месеца #44884
Вчера отсъствах цял ден. Като се прибрах, получавам писма, че сайтът на Движение "Воини на Тангра" не се отваря. Да, вярно беше. Показват се някакви реклами. Да, ама сайтът е на казахски сървър, а рекламите бяха български. Тайзи сутрин по някое време ми излизаше надпис, че сървърът не може да бъде намерен. Не сайта, а именно сървърът. Да, ама това е огромен казахски сървър с множество платени сайтове в него. Едва ли нашите хакерчета са в състояние да го премахнат.
Някой обаче е засегнат. Някой е уплашен и се опитва да пречи. Каквото мога, ще ви съдействам. Имам и нещо конкретно, една прелюбопитна информация. Но засега предпочитам да не я изнасям пред всички. Йордане, ако искаш, пиши ми на лични. Ще ти пратя нещо за размисъл.

И за да няма спекулации къде съм бил вчера. Вярвам, че човекът до мен няма нужда от специално представяне.

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 13 години 7 месеца #44885
Само малък цитат от писмо, което току-що получих:
"Ти пускаш тема, а аз изобщо не мога да влезна. Значи остава варианта с хакерска атака."
Няма да е зле да се стигне до източника на атаката Както и на причините за нея. Моето предложение е да трупаме факти, а после да ги подложим на внимателен анализ. Едното отразяване и нормализация на нещата не е достатъчно.

преди 13 години 7 месеца #44886
Доколкото е ясно, това са dns атаки. Проблемите започнаха от 23-и, когато изтече абонамента за домейна. Сега гледам, че е подновен до 2014

bgwhois.com/?query=voininatangra.org

Проблемите обаче си остават, което е класическа атака. Като се актуализира сайта, след няколко часа отново е ударен. Ще видим какво могат да направят от хоста. Едва ли Йордан може да направи нещо повече, а и като гледам май и той си има проблеми с едни нощни вампири, дето излъчват 18 херца психотроника. Точно това си споделихме с Елтимир, атаките са повсевместни и нещо уродите за озверели тотално.

преди 13 години 7 месеца #44887
Някои хора обаче продължават да не могат да влизат в сайта. Уточнявам, че става дума за хора, които влизат като гости и само четат. Блокирането им няма как да идва от Админа на сайта. Значи е следствие на хакерската атака.

преди 13 години 7 месеца #44888
На сайта бе изтекъл домейна. Направи се координация и необходимото и сайта бе платен. Според моята информация, е бил платен вчера до обяд, но въпреки това, същия ден сайта не тръгна. За хакерски атаки нищо не мога да кажа, тъй като така или иначе, при неплатен домейн, сайта не се отваряше.

преди 13 години 7 месеца #44889

anti666 писа: Доколкото е ясно, това са dns атаки. Проблемите започнаха от 23-и, когато изтече абонамента за домейна. Сега гледам, че е подновен до 2014

bgwhois.com/?query=voininatangra.org

Проблемите обаче си остават, което е класическа атака. Като се актуализира сайта, след няколко часа отново е ударен. Ще видим какво могат да направят от хоста. Едва ли Йордан може да направи нещо повече, а и като гледам май и той си има проблеми с едни нощни вампири, дето излъчват 18 херца психотроника. Точно това си споделихме с Елтимир, атаките са повсевместни и нещо уродите за озверели тотално.

Не, проблеми нямам аз. Твърде близо съм до Небето, за да имам проблемите на града :-D :-D :-D :-D :-D

преди 13 години 7 месеца #44890
Най-малкото е странно, че някои влизаме тук и даже пишем, а на други им излизат реклами. И един страничен факт. В Русия е започнало масово спиране на неудобни сайтове. Това някак странно съвпада със започналите мракобеснически атаки у нас.

преди 13 години 7 месеца #44892
Работата е в това, че е трябвало да се плати домейна преди да изтече. Останал съм с впечатление, че срока е някъде към март. Но след справка от човека имащ достъп до контролния панел на домейна - ми заяви, че срока е бил преди 22.01.2013.
Затова съвсем нормално за неплащане е спрян домейна и от там връзката с казахския сървър. Иначе физически сайта си е бил винаги там, но нейм сървърите спират да обработват заявки за " www.voininatangra.org" и да препращат посетителите на сайта другъде.

Е същия ден до обяд вече бях платил домейна. По принцип срока за пущане на домейн( актуализацията на нейм сървърите ) става веднъж в денонощието.

Та за догодина преди тази дата пак трябва да се плати.
Да не забравите да ми напомните! :out:

преди 13 години 7 месеца #44895
Съжалявам, това беше за Лично съобщение. Налага се да го пусна тук:
"Гришата ми писа това:
"А кравата се оправи. Само си куца със заден крак, както преди, но и това предполагам ще мине."
Моят човек обаче продължава да не може да влиза в сайта. Успял да влезе само с прокси. Това едва ли е от неплатен домейн."
Натискам да го изпратя и ми излиза това:
"Станала е следната грешка:
Папките за лични съобщения на този потребител са пълни и той не може да получава нови съобщения. "
Той си знае кой е, а информацията нито е тайна, нито е срамна и с чиста съвест мога да я пусна и тук.
За кравата. Вчера заварихме неприятна ситуация. Една от кравите на Григор Симов беше получила някакво увреждане на задните крака и бе паднала в калта. С голям зор успяхме да я извлечем и да я закараме под навеса на сухо. Гришата беше много притеснен. Искрено се радвам, че животинчето е почнало да се оправя.

преди 13 години 7 месеца #44896
И аз се притеснявах преди от тия психотроники, обаче както казва един човек: "Пълна чаша няма как да я напълниш с друго". Тия вълни, лъчения са за масите дето са им празни главите и се впечатляват от най-малкото. Та с електромагнитните вълни им го набиват надълбоко в съзнанието. Имаше статии из нета как тия само излъчватели не са достатъчни. Подобни атаки вървят по няколко канала едновременно. От телевизията ви набиват идеи и образи а през нощта излъчвателите ви ги вкарват в подсъзнанието като някакви безусловни рефлекси. Така действат нещата. Обаче човек като си има цели, като се пречиства редовно и то не влияе до такава степен.

Иначе външен признак за промени в работата на излъчвателите може да са например аномалии в сигнала или разреждането на батерията на мобилните телефони. Като си го заредил, ако пада батерията по-бавно от нормалното или по-бързо, значи нещо пипат.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.