"Циганин да се наричам, първа радост е за мене"!

преди 14 години 4 месеца #43824
Вицепремиерът призова да не се акцентира върху криминалните прояви на представители на етноса, а да се дават за пример успели роми като сърдечния хирург Александър Чирков.

След 15-20 години ще разчитаме най-много на ромите, които ще съставляват 23% от трудовия пазар на страната.
Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на национална кръгла маса в Монтана. Форумът, посветен на интеграцията на ромите, организира сдружение "ГЕРБ", неправителствени организации и областният управител на Монтана Ивайло Петров.

У нас живеят 325 343 роми, които с аконцентрирани в малко населени места, допълни Цветанов. В област Монтана те са най-много - 12,7% от населението. Следват я областите Сливен, Добрич и Ямбол. 20,8% от всички деца на възраст до 9 години са роми, 18,3% - от 10 до 29 години. Тези факти ни задължават да намерим пътища за интеграцията им. Българските правителства са отпускали средства за това, но не са контролирали използването им. Затова босовете са си вдигнали палати, а останалата част тъне в безработица и мизерия, каза още Цветан Цветанов, цитиран от "Стандарт".

Вицепремиерът препоръча да се дават за пример успели роми, като сърдечния хирург Александър Чирков. Сега обаче медиите акцентират върху примери от криминалните прояви на ромите, добави Цветанов. България има национална стратегия за интеграция на ромите, припомни депутатката Искра Фидосова. В НС тя е подкрепена от всички партии с изключение на "Атака".

Представители на ромски организации дадоха препоръки за интеграция на етноса. Те поискаха повече свои в изпълнителната власт - в полицията, като заместник-кметове в общините, като държавни чиновници. Поискаха и театър - защо да имаме два турски, а нито един ромски, попитаха вицепремиера те.

На форума ромският славей Софи Маринова създаде настроение, като изпя ромския химн "Джелем, джелем".

www.novini.bg/news/59867-%D1%86%D0%B2%D0...%B8%D1%82%D0%B5.html

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 14 години 4 месеца #43825
МНЕНИЕТО НА НАРОДА
======================

74
Запознат
10.04.2012 | 00:44
Професор Чирков не е циганин, нито ром. Това той сам го заявява в редица интервюта. Разказва историята на рода си и заявява, че няма циганин в рода му. Прочетете негови интервюта в 24часа, труд и др. Той казва- аз ако бях циганин, никога нямаше да го крия, но аз не съм циганин за съжаление на някои.

3
БЪЛГАРИН
10.04.2012 | 00:44
Майка ви мръснаааааааааа!!! И на Вас, и на всички "печки", "кюнци", "нагоряли колове", и други мангали в БГ. Майка ви миризлива и боклуци. На сапун.

69
Aggg
10.04.2012 | 00:42
В каква весела държава съществуваме ! Мутри ни управляват и циганизират , помияри ни изяждат по улиците , ЕС ни ебава майката с акцизи ... Просто да се чудиш от кого да започнеш !

преди 14 години 4 месеца #43826
Имам един въпрос към приличащия френелогично на циганин, Цветанов: "Физкултурник след 15-20 години и дъщерите ти ли ще разчитат на циганите?"

преди 14 години 2 месеца #43995
Мисля, че Стойчев от Отровено Общество, нещо си фантазира. Иска му се на човека да ни омеши с мангаляка, много му се иска, да интегрира Българите към циганите, но ние ти казваме: "Стойчев, евреино мръсен, шабец-гоино, долен, еби си путката майна, циганска! Бял с черен се не меши. Белото е Божие, черното - на евреите!

"Бела съм, Бела, юначе, целий свят съм огрела, щот не съм МАНГУСТЕЛА!

news.ibox.bg/news/id_1043091497

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.