В единението е силата

преди 14 години 9 месеца #43050
Единение

ЗАДАДЕ СЕ ОБЛАК ТЕМЕН

Христо Ботев

Зададе се облак темен
откъм гора, от Балкана;
дали ще е дъждец дребен,
или ще е буря срашна?

Ех, мой дядо, тежко време!
Ралото се едвам влачи
и след него сееш семе,
пот от чело, град от очи!

Кажи, дядо, защо плачеш
над тези дълги бразди черни;
от чер облак ли се плашиш,
или мрат ти деца дребни?

Кажи, дядо, че аз помня
какъв юнак напред беше;
бог да прости баба Стойна,
тя пееше, ти ореше.

Друг път - помниш? - лани беше:
аз заминах през гората,
сред юнаци ти седеше
като баща със брадата.

Какъв беше ти тогава!
Сега плачеш - защо, дядо?
Байрак ли се не развява,
или нямаш сърце младо?

Ех, мой синко! Що ме питаш?
Чуй тоз гарван, де там грачи...
Но в село нели отиваш,
ще да видиш защо плаче

стар войвода след туй рало!
Там селото се е сбрало
на мегданя, за да гледа
мойте момци, мойте чеда!

Ти ще видиш там набити
на прътове, на върлини
на момците ми главите -
избиха се две дружини!

Двама братя воеводи,
двамата ми верни сина:
скарали се кой да води
бащината си дружина!

Тесни били планините
за несговорна дружина!
И стърчат им днес главите,
за да плаче кой как мине.

Боже, с гръм ти разсипи ме!
Ветре, в прах ти разнеси ме!
Да не гледам деца малки
и техните клети майки,

окол пръте как се късат -
ръце вдигат към главите,
и как после ще се мъчат
голи, боси и пребити."

Закапаха едри капки,
летят, крякат гъски, патки:
буря страшна ще да ревне,
нели не са капки дребни,

секи тича, в село бяга,
дядо не ще да разпряга.
- Хайде, дядо, да вървиме.
"Стой да умра, помогни ми!"

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 14 години 9 месеца #43116
Този призив е отправен към всички български националисти. И най-вече към момчетата и момичетата от БНС - Български Национален Съюз на някогашния им лидер Боян Расате. Каквото и да е писано тук по техен адрес (донякъде с основание), това е в миналото. В тези тежки времена, когато бъдещето на България е заложено на карта, нямаме правото да не протегнем ръка. Организацията им, създадена по типичния ценрализиран принцип с вожда отгоре, макар сега да е в ступор, макар и службите на Кали юга да са се погрижили да инфилтрират или вербуват свои хора, ние с тях имаме най-близки виждания, защото ни обединява Тенгрианството. Но ние имаме нещо много ценно, с което компромис никога няма да направим. Това е Идеята за Саракта. Вярвам, вече и те са разбрали, че с парии, избори и прочее игри по правилата на Системата - тя няма да се промени и само узаконяват Геноцида. Последните месеци това стана пределно ясно. Който не го вижда - значи си е част от Системата. От Кали юга.

преди 14 години 9 месеца #43117
Във форума на АТАКА пък се разгоря една интересна дискусия. Защото от семейната клика на вожда му искат оставката вече.

forum.vestnikataka.bg/index.php/topic,28182.0.html

Копирам само едно мнение на редови, излъган атакист. Който установява очевидното.

Не знам как ще убеждавате хората да гласуват за вас на предстоящите парламентарни избори - вие си дайте гласа, пък после ще видим колко от нашите избраници ще ви се изхрачат в сурата и ще благоденстват четири години на ваш гръб...

Така е уважаеми господине. И ще ви храчат в сурата отново и отново. И отново, като си изберете следващите "оправячи". Защото проблема не е в Капка Ибришимова или Владо Кузов. Проблемът е в самата републиканска система и политическите партии.
И хората от това Движение сме единствените, които не само знаем какво, но и как да бъде направено. Всичко е написано тука. В този скромен сайт. От - до! Който има очи, ще го прочете. Който няма, не му и трябват повече.

преди 14 години 9 месеца #43119
В сайта на Атака още отпреди започнаха да се прокрадват едни "еретични" мнения;

За да се атакува трябва да имаш гръб.

Трябва да има спешна консултация между Атака, ВМРО/2/, ФРОНТА, БНС,БНРП, "Идея за България? и други патриотични формации, аз бих сложил и /РЗС/.

Всички те биха могли да се обединят около обществото "Воини на Тангра"
http://www.*********.org/modules/news/article.php?storyid=522
http://www.*********.org/modules/news/article.php?storyid=522
h t t p : / / w w w.v o i n i n a t a n g r a.o r g

forum.vestnikataka.bg/index.php/topic,27763.30.html

Виждате как по нареждане на Капка Абрахамова и Десислав Чукулов, тогавашният админ Владо Лалов (вече "низвергнат" от Атака) е забранил чрез филтър до ден-днешен дори да се споменава името ни.

Ние нямаме нуждата и необходимостта да водим сега. Да бъдеш водач е отговорност, а не далавера както е за републиканските министри и кметове. Когато дойде времето, а то ще е след събитията в Безвремието, Небето ще посочи водачите. И те ще бъдат наши последователи, в това съм повече от сигурен. Сега нямаме намерение да им правим курбан като Помазания. Епохата на рибите е отминала вече. Щото сега и да ги видите, няма да ги познаете.

преди 14 години 9 месеца #43159
И според моите елементарни тълкувания по-правилно е "В единението е силата".
Точно както за тримата мускетарие е "Един за всички, всички за един". Къде е връзката ли? Единение е съставна дума, която може да се прочете като един е ние/ един сме ние. Като един юмрук...

преди 14 години 5 месеца #43776
Четем днес в блитц.бг за "неблагодарника" Владо Лалов от Атака, който преди време като админ наложи в сайта им банове на всички участници от Движението. Дотам, че дори да не се споменава името му. Сега, по заповед на щуката е изпаднал в дълбока немилост.

Владислав Лалов идваше в централата и молеше Волен да му даде пари, за да си оправи счупените зъби от поредния побой, в който е участвал. Волен Сидеров му даде пари да си направи зъби, за да плюе сега срещу „Атака”. Аз се питам що за човек е това? Болно ми е и го съжалявам.

Нас малко ни интересуват вътрешнопартийните боричкания около кокала (задължително с някоя фуста), но просто го даваме като илюстрация какво НЕ трябва да се прави. И как всяко нещо си идва на мястото.

Обединителната идея е една - Саракта и Старата Вяра. Който не е проумял досега думите на Ванга за най-старото учение, няма и смисъл да бъде убеждаван. Небето си казва своето.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.