Отворено писмо от Катуница
ОТВОРЕНО ПИСМО
До СЪВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИ И До всички свободни медии , които желаят да го публикуват
НА ВНИМАНИЕТО НА РЪКОВОДСТВОТО НА БТВ!!!!!
Уважаеми дами и господа, моля , официалното ръководство на телевизията , да излезе и ясно да заяви дали застава зад "журналистката" , госпожица Миролюба Бенатова. Явно обидена от това , че и бе отнет микрофона , тя сведе репортажа до елементарно свеждане на събитията ,като нарече протестиращите "пияна и дрогирана тълпа от агитки на футболни клубове".Присъствах там и мога отговорно да заявя , че футболните запалянковци бяха не повече от 100 човека от около 2000 протестиращи.Също така мога да заявя , че не видях нито един пиян или дрогиран човек.Микрофона на госпожица Бенатова , бе отнет след многократни официални предупреждения , да не снима отблизо и в детайли лицата на протестиращите , което право ни е дадено от конституцията, но вместо да снима в общ план ставащите събития , тя най арогантно снимаше отблизо лицата на протестиращите, което ни навежда на мисълта , че тя не отразява събитието ,а работи на хонорар към полицията. След като , госпожица Бенатова има претенцията да бъде разследваща журналистка, защо не проведе разследване , как един престъпник 20 години избягва правосъдието. Как 20 години произвежда нелегален алкохол, как 20 години наркопласьорите и търговците на "жива плът" от "Столипиново" се отчитат на него , как дължи 8 000 лв. за вода , как всички се водят безработни , а живеят в палати и карат коли за милиони, списъкът може да бъде продължен до безкрайност.Защо госпожица Бенатова , не отрази новината , как Кирил Рашков е звънял , на висши прокурори и полицаи и се е държал заповеднически с тях. Защо госпожица Бенатова, не отрази как 20 години Кирил Рашков деребейства и нарича обикновените хора от селото "гяури". Безкрайни са примерите , които можем да дадем.
Пишем това писмо , защото считаме , че госпожица Бенатова , грубо нарушава правилата на журналистическата практика и етика. Тя едностранно отрази една новина , без да отрази мнението на другата страна и си позволи да сведе новината до : "пияна и лумпенизирана тълпа". Каним официално госпожица Бенатова да дойде да запали свещ , в църквата на село Катуница, където цяла нощ бе положено тялото на обезобразеното момче. Госпожица Бенатова отрази като "инцидент", едно показно убийство, след заплаха за убийство, нает специално за целта убиец и последващите събития. Опитахме се да комуникираме цивилизовано с БТВ , но снощи около 22.00 ч., след като сайта им бе залят с гневни коментари срещу госпожица Бенатова , те изключиха коментарите към темите. Моля ръководството на телевизията да вземе отношение по проблема , тъй като много по -малки телевизии наричани иронично "кабеларки" отразиха много по-добре и обективно новината.
В заключение искам да Ви кажа , че в град Пловдив вече казват на БТВ (Босфор TV) , дано не заслужите това име.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
А дали е служителка на МВР? Ами прочетете пак активната разработка с помака "националист" Мирослав Блажев преди 2 години. Който така активно после бе защитаван от поредния баниран агент.
Разработка "Атила"
Обрнете внимание на това;
Как така бързо е стигнала криминалната репортерка от БТВ Миролюба Бенатова. Драмата се разиграва на близо 2 часа път от София. А тя вече присъстваше на обезвреждането му. Къде бяха спецполицаите от ДОТИ, които имат стандартни процедури при бомбена заплаха? Защо бомбаджията бе обезвреден само в присъствието на двама тромави полицаи и една журналистка?
www.viewsofia.com/article/2434/Face%20to...82%D0%BE%D0%B2%D0%B0
И майката, и двамата дядовци на Миролюба Бенатова са от гилдията. "Напълно вярвам, че в живота няма нищо случайно. Вероятно и интересът ми към журналистиката е обусловен в определена степен от тая наследственост. Иначе фамилията ми, щом ме питаш, е еврейска. По баща съм еврейка, по майка - не, и не знам иврит.".
Сега ще изкарат конфликта етнически. И ще го превърнат в такъв. Нищо, че мангалите го недолюбват цар Киро, а мешерето го осъди на смърт. По-добре е конфликта да е етнически и омразата да е насочена към циганите (нея и без друго си я има), отколкото към истинските бизнес партньори и покровители на цар Киро - мутрите от ГЕРБ. Днес един мухльо обясняваше, че едва ли не бедните селяни се надигнали срещу богатия циганин от завист, демек конфликта е социален. Всякакъв ще изкарат проблема и много хора ще се вържат, но за управляващите е важно да се заобиколи истината, а агресията да се пренасочи. Просто отвратително!
... и щом някой започне да говори против еврейската пачавра-в кауша...Сакар писа: Нека дадем и линка към признанието на Бенатова, че е с еврейски произход, за да няма спорове и съмнения:
Полицейщина по Оруел...
Полицията привиква хора от Facebook от групата срещу Миролюба Бенатова
Собственикът на строителна фирма “Коректстрой” в Благоевград инж. Калоян Ерделски е бил задържан във II РУП - Благоевград със заповед за 24 часа заради включването му в една от групите във Фейсбук, сформирала се срещу журналистката на bТV Миролюба Бенатова, с обвинение, че едностранчиво е отразила убийството в с. Катуница и е взела страната на циганския Цар Киро.
Ето и поредната жертва на Тяхната полиция. В blitz са пропуснали малко подробности накрая. Да вземем да го копираме тук, че току-виж залипсвало. В изпълнение заповедите на Борис Велчев. Забележете, бизнесмен - защото знаят, че ще пада лапачка от него. А и явно го смятат за водач на протестите в Благоевград по тази причина.
По този повод;Собственикът на строителна фирма “Коректстрой” в Благоевград инж. Калоян Ерделски е бил задържан във II РУП - Благоевград със заповед за 24 часа заради включването му в една от групите във Фейсбук, сформирала се срещу журналистката на bТV Миролюба Бенатова, с обвинение, че едностранчиво е отразила убийството в с. Катуница и е взела страната на циганския Цар Киро.
В заповедта за ареста на бизнесмена е цитиран чл. 325, ал. 1 от НК, който е “за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото”, пише в. Струма. Наказанието по него е лишаване от свобода до 2 г. или пробация и обществено порицание.
Двама полицаи са открили Ерделски в 13.00 часа в собствения ми цех, единият - Любомир Джоров, ми връчи заповед за задържане и ми обясни, че е за дискриминация срещу циганите.
Докато ме караха в колата към I РУП да давам обяснения дали обичам циганите, или не и къде почасово съм бил през последните 3 денонощия, останах с впечатление, че ме смятат за участник в протеста срещу бруталното убийство на младежа от Катуница, който се проведе в понеделник пред общината в Благоевград.
Аз обаче не бях на протеста, защото следобед бях на боксова среща. Дори предложих на полицаите да извикат трима свидетели, разказва пред Струма Ерделски.
Полицаите са ходили в дома на Ерделски да връчат заповед за 24-часово задържане и на брат му Георги, който от 10 години живее в Испания. Аз не съм расист и доказателство за това е, че в цеха ми работят 3-ма роми, за мен обаче е недопустимо някой, било то циганин или българин, да прегази на улицата нарочно 19-годишен младеж.
Недопустимо е и прибирането ми в полицията за това, че съм посмял да изразя в интернет гражданската си позиция, разказва благоевградчанинът.
Разпитите в полицията протичат по един и същи начин - привиканият е заставен да даде писмени показания какво е правил през последните 72 часа и да отговори в прав текст участвал ли е и има ли намерение да участва в дискриминационни протестни действия срещу ромите. Освен протокол за разпит, всеки от привиканите е задължаван да подпише и предупредителен протокол, че няма да се включва в такива шествия.
Не е ясно по какъв принцип са подбирани привикваните благоевградчани, но със сигурност това не е участието им в протестното шествие, което във вторник вечерта бе организирано чрез социалната мрежа Фейсбук пред сградата на общината. “Струма” разполага със списък на 7 от извиканите за разпит благоевградчани и нито един от тях не е бил на шествието. Общото между тях е, че всички са се включили в една от протестните групи във фейса, които бяха сформирани срещу журналистката от bТV Миролюба Бенатова след репортажа й от с. Катуница, където човек на циганския барон Цар Киро прегази умишлено с колата си 19-годишен младеж.
Сред разпитваните вчера за отношението им към циганите са бизнесменът Йордан Йорданов-Жъчката, Кирил Захариев, кандидатът за общински съветник Емил Стефанов, Костадин Капчин, Петър Георгиев, бившият управител на общинското звено “Спортни имоти” в община Благоевград Кирил Ваклинов и др.
struma.com
Ако бъдете арестуван от Хунтата
lifestyle.ibox.bg/news/id_652091706
images.ibox.bg/2011/10/03/benatova2/519x310.gif
Първо се започна с Миролюба Бенатова (Блайнщайн). Помните през 2011 колко сълзи проля срещу лошите скинари, подпалили на мангал Киро копторите. 3 години по късно, благодарността на "царицата" Костадинка;
„А аз тебе в лицето ще те заплюя“, заплаши Костадинка журналистката и продължава „Ще ти прасна една чанта в главата, та да отидеш в Сливен. Толкова сте нагли!“
Просто уникално! Но тази сутрин циганите-измамници от Ветово се представиха много добре. Добър ъперкът манго е завъртял на журналистчето. Жалко само, че не са ги групово онодили в последствие. Сега е редно Евророма и БХК да заведат дело срещу ЧифутТВ задето влизат в копторите им и ги дескримират. .
www.blitz.bg/news/article/288723
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.