Димитър Чиликов в неизвестност Убит или отвлечен?
Изследователят на траките по нашите земи инж. Димитър Чиликов е в неизвестност вече 7-и ден, съобщиха близките му. 68-годишният строителен инженер живеел сам в дома си близо до турското консулство. За последно е видян в 23 часа на 24 май, когато слизал от такси на ул. „Гладстон". Имам чувството, че татко изобщо не е успял да се прибере вкъщи, каза дъщеря му Деа. Най-близките приятели на Чиликов твърдят, че той не е кроял планове за дълго отсъствие от къщи. На 25-и трябвало да отиде при джипито си, за да му изпише инсулин. Но не се явил.
Чиликов е почти сляп заради дългогодишен диабет. У себе си няма лекарства и затова близките му са още по-притеснени.
Димитър Чиликов е познат на пловдивчани със строителствата на Дома на техниката и „Евмолпия", в които е участвал. Има издадени над 8 книги, посветени на траките. Твърди се, че е превел древния надпис над Ситово, който е загадка за много учени.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
www.plovdivmedia.com/26624.html
Бил се затрупал с одеала и входната му врата отворена, когато идвал приятеля му, а пък след това сама се заключила. Вълшебна врата някаква.Извиканият съдебен лекар е определил, че смъртта е настъпила преди от 4 до 7 дни.
От друга страна четем, че дъщеря му Деа се притеснявала че го няма дни наред и дори бил обявен за общодържавно издирване. Не знам колко от вас са виждали труп на няколко дни, но при 25 градуса (под одеалата вероятно и 30) след 7 дни миризмата ще е непоносима. Каква е тази негова дъщеря и тия полицаи да не се сетят да погледнат на леглото под одеалата му. Или поне да не им замирише. Сигурно имат хрема, щото на мен много ми мирише тая работа. Отделно според приятеля му, телефона на Чиликов на 30.05 давал заето. Сигурно си е говорил със свети Петър през това време.
Виж сега, тази работа определено не ми се коментира, щото трябва да изсипя ураган от мерзки думи към някои хора, а в момента имам други задачи. Едно мога да кажа, човека страдаше от липса на елементарна грижа. Аз, доколкото съм могъл съм, помагал, но за да съм ефективен в помощта си, трябваше да го взема да живее при мене, което не може да стане, при наличието на това, че си има собствен апартамент и дъщеря, която е трябвало да прояви отговорност.anti666 писа: Нещо тая работа понамирисва, както и трупа на Чиликов. Значи от посочения линк четем;
. Бил се затрупал с одеала и входната му врата отворена.Извиканият съдебен лекар е определил, че смъртта е настъпила преди от 4 до 7 дни.
От друга страна четем, че дъщеря му Деа се притеснявала че го няма дни наред и дори бил обявен за общодържавно издирване. Не знам колко от вас са виждали труп на няколко дни, но при 25 градуса (под одеалата вероятно и 30) след 7 дни миризмата ще е непоносима. Каква е тази негова дъщеря и тия полицаи да не се сетят да погледнат на леглото под одеалата му. Или поне да не им замирише. Сигурно имат хрема, щото на мен много ми мирише тая работа. Отделно според приятеля му, телефона на Чиликов на 30.05 давал заето. Сигурно си е говорил със свети Петър през това време.
При него основния проблем, беше храната и хипогликемията или квото беше там, е свързана с хронично недояждане. Това е истината.
Сега, в момента е погребението му, аз ще отида след дни, защото сега не мога се удържа да счупя главата на някои хора.
Не ми се вярва, да е убит нарочно, нямаше за какво. Макар и известен на пловдивската общественост, той нямаше тази тежест, която има примерно един дипломиран историк или археолог, защото той си е инженер, а подобни хора се приемат не много на сериозно, нищо, че са написали еди колко си книги и стотици статии.
В негова памет
"От Балканите е тръгнала културата към света" твърди проф. Ник Мерперт (президент на Международния съвет по тракология), който над 15 години извършва проучвания край с. Юнаците, за да разбере нравите на хората, обитавали тези места през 5-то хил. пр. Н. е. От друга стана, между тракийските земи, егейските о-ви и Египет е съществувала тясна връзка, подчертана от единен обреден език (познат на Орфей) и единна домонетна форма на размяна.
ИМПУЛС ЗА ПИСМЕНОСТ
Изображения, предназначени за обредни призовавания на дъжд и плодородие ("капки","струи" и пр.) се представят в порядък и безпорядък. Тези, които са в безпорядък, остават най-близко до първоначалния подтик за писмен изказ. Тази протописменост от Пловдивско напомня знаци от родопски и алпийски канари, което сочи единен интелектуален код.
Представители на "скалната цивилизация" са вероятните създатели на светилище над Ситовския надпис, което е потвърждение за неговата автентичност. В сакралната камера се откриват 3 издълбани обърнати тристепенни пирамиди. В поемата "Аргонавтика", приписвана на Орфей, той прави възлияние на боговете на подземното царство по подобен начин. На челната канара пред тази камера има много соларни символи.
Опозицията "небесен бог-подземен" през хоризонтал е кодирана и в Ситовския надпис, в който се възлага надежда за надделяване на порядъка над хаоса, на светлината над тъмнината. Изненадващи са съвпаденията на култови изображения от Пловдивско и такива чак в Южен Сибир. Открит остава въпросът как да се обясни опазването на знаковата символика от дълбоката древност на Балканите без идеята за човешкото преселение от тях на Изток още в епохата на халколита. Дори в първата азбука от Плиска е включена информация от хилядолетия. Кодовете на тази информация са универсални и са станали достъпни за човешки комуникации.
Постигнатото е с божествен промисъл, но е истински човешки подвиг по отношение на Духа.
Кали Юга погълна още един достоен Българин. Да и пикам на тая мръснишка република, дето оставя хората да умират от недояждане и болни деца да ги отвличат изверги. Позор и за близките на този мъж.При него основния проблем, беше храната и хипогликемията или квото беше там, е свързана с хронично недояждане. Това е истината.
Димитър Чиликов вече е на горния свят. Можем само да му обещаем, че ще се опитаме каквото ни е по силите да превърнем мечтата му в реалност. Една надежда, описана най-добре тук;
"Опозицията "небесен бог-подземен" през хоризонтал е кодирана и в Ситовския надпис, в който се възлага надежда за надделяване на порядъка над хаоса, на светлината над тъмнината"
Определено е така. Сега не знам какви са били отношенията му с най-близките хора, особено с дъщеря му, на която е дал много хубаво име - Дея, но като гледам не са били особено добри.anti666 писа:
Кали Юга погълна още един достоен Българин. Да и пикам на тая мръснишка република, дето оставя хората да умират от недояждане и болни деца да ги отвличат изверги. Позор и за близките на този мъж.При него основния проблем, беше храната и хипогликемията или квото беше там, е свързана с хронично недояждане. Това е истината.
Димитър Чиликов вече е на горния свят. Можем само да му обещаем, че ще се опитаме каквото ни е по силите да превърнем мечтата му в реалност. Една надежда, описана най-добре тук;
"Опозицията "небесен бог-подземен" през хоризонтал е кодирана и в Ситовския надпис, в който се възлага надежда за надделяване на порядъка над хаоса, на светлината над тъмнината"
Още повече, около него винаги имаше хора и почти никога не ходеше сам.
Определено взаимното ни сътрудничество бе от полза за всички, защото доста нови неща се преоткриха в района на Щутград, а и не само там. А и той, покрай това сътрудничество си промени мнението за някои неща.
Със загубата на подобни личности, на преден фронт, постепенно излизаме ние, отговорността ни става по-голяма.
Ще посетя темата за Щут на паметта му.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.