Краят на републиката и Възшествието на Българският Саракт

преди 8 години 1 месец #54178

18j писа: ...те и направиха голяма услуга на Иванчева! Ако някой мъжага балкански се бои да я последва трябва да знае че със сигурност тя ще си прибере 200 300 бона обезщетение от държавата чрез съда в Страсбург заради белезниците и всичкия панаир със снимките... 200 бона кога ше ги изкараш като кмет без да правиш измами?!

Обаче прецедента как се прави кмет от граждански протести си остава в историята. От опита твърдя че местната власт е ключа към гербераската стабилност. С 2-3 общини не ама при 50 общини вече има реална основа за работа и да се брули върха и да се укрепва основата. Те не могат да приберат 50 иванчеви наведнъж. Но 50 читави кмета които отговарят пред хората които са ги излъчили пряко а не чрез партия могат да сменят сериозно пейзажа и позициите на партиите изобщо. А ако тези 50 са и организирани в общо действие се приближаваме критично до целта.

И сега с думи прости: това са събитията които предстоят. То не зависи от нас - кой какво иска какво му се прави или кой кого чака да го спаси. Зависи единствено кой ще има смелост да поеме отговорността. За сега няма да има друг път за развитие. Управлението има нива и логика на осъществяване. В момента горните нива се завземат по партийна линия както е по закон докато местната власт по закон може да е наша много лесно.

Още по-лесно е разбира се да стоим да чакаме някой да ни оправи малко по-трудно е да чакаме да ни оправят и да си пишеме в интернет обаче жената ни показа как се поема отговорност. Аз съм писал тия неща последните години като шибан робот едно и също едно и също как е на теория (самоорганизация и издигане на кандидати) но тя ни го показа и то извън избори! Т.е. ако утре Балкана или Родопите решат да се самоуправляват достатъчно е да видят как се прави от хората в Младост. Същото важи и за другите райони на София.

Аз не съм Личност, аз съм просто една Идея! Това го казах в един диспут с герберският актив, който между впрочем водя, всеки ден. И който е много любопитен, да знае, кой съм. С това изречение, показах несъстоятелността на идеята за "Спасителя". Спасителя е Личност, чакана Личност, но Спасението е Идея :-D Самият аз, никога няма да стана кмет или нещо такова. Не е нужно да управлявам. Идеите не управляват, те оплождат, претворяват, създават условията за промените в мисленето и мирогледа. Тяхната задача е друга.
В тоя ред на мисли, ако моделът 'Иванчева" е успешен, много лесно би трябвало да вземеш чрез него, местната централна власт в София. Вземеш ли София, това ще се мултиплицира в цяла България.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 8 години 1 месец #54179

Йордан_13 писа: Това същото население, го връща пак в управлението, ние го бутаме. Така са нещата на този етап. Към това добавям, огромната инерция и умора в редица наши хора, а други скрито действат срещу нас. И така, от наша страна, като се завъртяха нещата, станаха като при Борисов, опряха пак до един човек :-D като Спасител :-D
Трябва да си наясно, че докато българите, продължават да излъчват като съзнание този порочен модел на "Спасителя", няма как да има промяна, за каквото и да е. А това е християнски и авраамически модел. Не е Тенгриански. Даже наскоро точно това казах: моите наблюдения са, че наричащите себе си "тенгриани" са много по-брутални християни, от самите тия, дето днес е наричат християни. Факт. Затова моделът на "Спасителя" на този етап, може д абъде свалян като управление, но не и премахнат като конструкт, защото той е съзнание, а като е съзнание е и търсен бит.

Това е много точно казано.
Мислех да довърша с това че хората сами трябва да поискат друг модел но ти го каза много точно като причина и следствие в съзнанието и в духа. А ето че някои вече го правят малко по неволя нали но за мен това си е успех.
А това че ние трябва да свалиме барух тиквата съм напълно съгласен. Ние в София веднъж го свалихме и веднъж го свали Варна. Засега има смисъл само да го клатиме за да изглежда смешен точно защото няма критична маса да поеме управлението на нито едно ниво. Но това е пътя ние го говрим на теория а те го направиха. Мани го тоя Кадиев той се опита да направи дивиденти от нея не стана и се оттегли. Няма лошо да се получат гласове от партия по места. Важното е къде лежи лоялността на съответния кандидат. Ако е издигнат от хората като следствие от битка за правата им - вече се сменя всичко.

преди 8 години 1 месец #54180

Йордан_13 писа: В тоя ред на мисли, ако моделът 'Иванчева" е успешен, много лесно би трябвало да вземеш чрез него, местната централна власт в София. Вземеш ли София, това ще се мултиплицира в цяла България.

Аз съм уверен че това е пътя но не може да става дума за лесно тъй като всеки район на София е различна вселена с различни проблеми и контекст. В Младост избират 80-100 000 гласа това си е почти един Пловдив. Та докато се извърти процеса самоорганизация-номинация-избор във всички райони на града това си е цяла епоха. То ще стане но успоредно има 280 общини още в България. Някои броят 30 000 избиратели и надолу. Това бих казал че е лесно ако отидем отвъд интелектуалния конструкт на спасителя

преди 8 години 1 месец #54181

18j писа:

Йордан_13 писа: В тоя ред на мисли, ако моделът 'Иванчева" е успешен, много лесно би трябвало да вземеш чрез него, местната централна власт в София. Вземеш ли София, това ще се мултиплицира в цяла България.

Аз съм уверен че това е пътя но не може да става дума за лесно тъй като всеки район на София е различна вселена с различни проблеми и контекст. В Младост избират 80-100 000 гласа това си е почти един Пловдив. Та докато се извърти процеса самоорганизация-номинация-избор във всички райони на града това си е цяла епоха. То ще стане но успоредно има 280 общини още в България. Някои броят 30 000 избиратели и надолу. Това бих казал че е лесно ако отидем отвъд интелектуалния конструкт на спасителя

"Младост" е Ж.К. "Тракия" в Пловдив. Но това е друга тема. Първом трябва да бъде овладяна София. Вземе ли се София, останалото е просто бутон - "Копи-пейст". Не очаквай, от провинцията, кой знае, какво, тук населението са едни "разбити авари". То чака Спасението Отгоре. Всеки ден, общувам с него, особено в Пловдив и съм наясно.
Факт е, че Борисов, спечели в Пловдив. Какво да говорим повече :-D Това никога нямаше да се случи преди 15-20 години.

преди 8 години 1 месец #54182
В повечето квартали на София е същото. Квартални бабанки които се насират пред идеята да скачат на рапоня / отрудени юпита които са много заети с изкарване на заплатите си / откровени соросоиди които са прикачени към фондовете та бай @й / огромен брой пенсионери и деградета които само се оплкват. Това е много труден за работа матрял

преди 8 години 1 месец #54183

18j писа: В повечето квартали на София е същото. Квартални бабанки които се насират пред идеята да скачат на рапоня / отрудени юпита които са много заети с изкарване на заплатите си / откровени соросоиди които са прикачени към фондовете та бай @й / огромен брой пенсионери и деградета които само се оплкват. Това е много труден за работа матрял

" Здрасти,
По повод дискусията, която водите с 18j в коментарите днес само искам да добавя за лично ползване, че доколкото знам Кадиев е в кръга, който върти енергийни сделки а по-специално фирмата която продава ток от АЕЦ Козлодуй мисля че се води на жена му. Имаше доста публикации и коментари във фбук от Котев, който пише в Bultimes и самата нея. Позаплашиха го със съд малко доколкото си спомням, той също не им мълчеше.

Случая с Иванчева е интересен, но хората не са разбрали що за птица е тя. Особено по-възрастните им е много трудно да разберат. Те са зомбирани от ТВ и жълти вестници и е много трудно да се размърда гънката на горния етаж... Просто на моменти е отврат с хора в Софето да общуваш(говоря за средна възраст и застаряващи). Тотално са изкудкудякали поне 1/3 и явно за това гласуват/харесват герб... "
============================================================

Помниш ли мантрата за "червените бабички" Е, те никога не умират! И винаги са червени! :tooth:

преди 8 години 1 месец #54184
Цецо Цвичката е силов физкултурник, бухалката на Бойко. Иначе нищо ново няма в статията. Казвал съм го и преди :"Бойко купува всички на килограм". Няма значение, партията, имат значение парите. Така ГЕРБ се оказва една огромна черна дупка, която поглъща всичко, възраждайки старата БКП. Защото целта е опозицията да бъде изядена, да не съществува. Как беше преди? Имахме Партия-Майка - БКП и една безлична креатура - БЗНС, колкото за цвят. А това се случва, защото властолюбците на местно ниво са силно материално-деградантни личности, без всякаква ценностна система и с една основна цел в живота - да живеят добре, за сметка на баламурниците. Ако някой търси в тях идеи като: служба на общество, решаване на социални пробеми, на обществени проблеми, на лични проблеми, той дълбоко е сгрешил. Местните дерибеи се интересуват само от едно - как вас да ви няма, за да не им създавате проблеми в мандата. Герберските активисти, от едно село, започнаха наживо да се убеждават в това. И да ми се оплакват. Аз съм доволен;))) Ако не искате да разберете, че съм прав на думи, изпатете си от собствените си дела и избор. След това, елате, пак да говорим. Имам време. Търпелив съм

Цавтонев олагви сдвелаотщо перддсеелсаттво – за мсетния вот

Тия дни 265 ощниби пулочиха подразтевлеин адрес. Кйото рзабарл - рзрбаал

www.segabg.com/node/4914
© Segabg.com 2018

преди 8 години 1 месец #54185
Южният полюс на оста Меркел-Борисов- Ердоган се промени. Това, означава, че в дългосрочен план, България ще претърпи същите промени, като Борисов ще ползва натрупването на външнополитически дивиденти, за да реализира тази амбициозна промяна в България, но с него, начело. Досещате се, нали...

www.segabg.com/article/18-000-drzhavni-s...eli-uvolneni-turciya

преди 8 години 1 месец #54186
"Великолепният век" не е само телевизионен сериал, той е и реалност в България; реалност, в която "Калинките" станаха "Султанки". А самото име "Султанка" е вече и патриотична екзалтация! И мода, в борческите групировки за парични вземания СГ Груп - Султанка Цампарова!

www.segabg.com/article/sultanka

преди 8 години 1 месец #54187

Йордан_13 писа: Кадиев е в кръга, който върти енергийни сделки а по-специално фирмата която продава ток от АЕЦ Козлодуй мисля че се води на жена му. Имаше доста публикации и коментари във фбук от Котев, който пише в Bultimes и самата нея. Позаплашиха го със съд малко доколкото си спомням, той също не им мълчеше.

Случая с Иванчева е интересен, но хората не са разбрали що за птица е тя. Особено по-възрастните им е много трудно да разберат. Те са зомбирани от ТВ и жълти вестници и е много трудно да се размърда гънката на горния етаж... Просто на моменти е отврат с хора в Софето да общуваш(говоря за средна възраст и застаряващи). Тотално са изкудкудякали поне 1/3 и явно за това гласуват/харесват герб...

Абсолютно вярно Кадиев е най големия резултат от кадровата политика на ровч - смех, засечки и провал един пълен олигофрен у когото се наляха много милиони без никакъв резултат.

за електората какво да говорим има наслоени много неща които са свързани с манталитет мироглед народопсихология традиции. Но това ще поговорим в друга тема.
Тиквата много умело ги лъже като натиска струната на тоталния авторитет. Инстинктивно българите тръгват след най-силния още от ония времена а фактически той много добре симулира господство. Но всъщност българина ако се загледа внимателно има един авторитет пред който рапоня винаги кляка и това е улицата. Ако протеста е истински а не симулиран или казионен тиквата е готов на всякакви отстъпки най-лесното му е да прати някого в оставка или да върне някой закон за малко. Което му дестабилизира стойката.
Ако повече хора имах кураж да клатят герберасите щяха да се уверят веднага в слабостите им и да знаят да ги използват. Всичко е въпрос на здрава обществена организация.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.