Добре дошли,
Гост
Краят на републиката и Възшествието на Българският Саракт
Йордан_13
Посетител
преди 12 години 4 месеца
Подобни плоскодънни рефрени на Тиквю са отново изказана на глас оценка за мат'риала, който смята да гласува на избори, каквито и да са те. Тиквата презира избирателите по принцип, не само своите. Смята, че колкото повече те биват унижавани - дебелашки или хумористично, с толкова по-голямо желание ще отидат до урните. И знаете ли, той е прав. Точно така е. Това е психологията на тълпата, която се води по силните на деня - тези с положение и много пари. Затова Тиквю печели изборите, а не защото е "добро", само и единствено той, а всички останали са "зло". Просто се изумявам за какъв коефициент IQ е предназначено такъв тип послание
)) , но от наблюдението си и разговорите с хората, се убедих, че това IQ е факт. с една дума, Тиквю дълго време ще печели избори и то не защото другите са "зло", а той е "добро", не той просто ще ги печели, докато го използват като лост за смяна на лидера и управлението на А отбора на БКП - БСП. След това Б отбора - ГЕРБ ще започне да губи изборите.
Борисов: Евроизборите ще са битка на доброто и злото
"От днес на опонентите им треперят мартинките"
www.dnes.bg/evroizbori-2014/2014/04/27/b...to-i-zloto.223733,14
Борисов: Евроизборите ще са битка на доброто и злото
"От днес на опонентите им треперят мартинките"
www.dnes.bg/evroizbori-2014/2014/04/27/b...to-i-zloto.223733,14
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Петър.
Посетител
преди 12 години 4 месеца
Мисля си,че повече от половината,които ще гласуват ще имат реална изгода от това.Какви придобивки не знам.Живея в едно село пълно с гербери,комунисти и прочие, та винаги,когато чуя раговор свързан с политика виждам превъзбудените им лица ламтящи за каквито и да е облаги.И реално ги получават.А след като ще се блажат за какво им е да мислят за доброто на България и народа?По-лесно е да се хрантутят и да следват партийната линия.
Но не само чисто и просто IQ-тата им са като на натрапените мангали,но и личността липсва при тях.Някой дори и малко по-умни им липсва самостоятелната критическа мисъл.
Нека разкажа една кратка случка с мен.Баба ми и дядо ми са комунисти до мозъка на костите си.От скоро имам право да гласувам и какво стана?Веднага следва опит за вербуване от тяхна страна.Седим в хола и гледаме емисията новини естествено по БНТ.Зяпах...понеже трябваше да изчакам автобуса си,а оставаше доста време.И директно на въпроса :
-Ооооооо Петьо вече ще гласуваш, от теб ще зависят работите в държавата.Шеговите се обръща дядо.
-Ще гласуваш за нас нали?С усмивка ме пита баба,за да е по етично мисля.
-Аам не, не мисля да гласувам за никого,понеже няма никакъв смисъл.Положението на България при всички е едно и също.
Последва остра реакция от дядо ми.Изпод вежди ме погледна и повиши тон:
-Значи ме отричаш?И започна да тръска тялото си.
-Не,не отричам теб като личност.
-Е как не,отричаш идеологията ми , значи и мен.Със същия остър тон и тръскания на тялото.
-Значи отношенията между нас са на партийна основа?
Не отговори на въпроса.Замлъкна!Това беше поредния ми сблъсък с човек,на който с години са му промивали мозъка...доброволно!С негово разрешение,защото си живее живота.А като него май са достатъчно,за да узаконят каквито и да било политически машинации.Та за съжаление между толкова близки роднини като мен с дядо и баба няма как да се получат взаимоотношенията.Просто,защото умирам от гняв,когато се опитват да ме манипулират та чисто и просто с мълчание им казах.Дотук!Както и периода, в който аз с баща ми нямахме ток 6 месеца и те не благоволиха да кажат : Преместете се у нас,докато си управите сметките.Но не сме комунисти.Никога няма да признаят,че в основата на дразгите ни е политиката.Та затова вече не си тровя съзнанието...
Всичко опира до келепира явно при не малък процент хората.Просто исках да изкажа една трагична история.Ще се опитвам да бъда полезен,но за съжаление освен с духовната си подкрепа,засега не съм компетентен да помагам с друго!
Бъдете здрави!
Но не само чисто и просто IQ-тата им са като на натрапените мангали,но и личността липсва при тях.Някой дори и малко по-умни им липсва самостоятелната критическа мисъл.
Нека разкажа една кратка случка с мен.Баба ми и дядо ми са комунисти до мозъка на костите си.От скоро имам право да гласувам и какво стана?Веднага следва опит за вербуване от тяхна страна.Седим в хола и гледаме емисията новини естествено по БНТ.Зяпах...понеже трябваше да изчакам автобуса си,а оставаше доста време.И директно на въпроса :
-Ооооооо Петьо вече ще гласуваш, от теб ще зависят работите в държавата.Шеговите се обръща дядо.
-Ще гласуваш за нас нали?С усмивка ме пита баба,за да е по етично мисля.
-Аам не, не мисля да гласувам за никого,понеже няма никакъв смисъл.Положението на България при всички е едно и също.
Последва остра реакция от дядо ми.Изпод вежди ме погледна и повиши тон:
-Значи ме отричаш?И започна да тръска тялото си.
-Не,не отричам теб като личност.
-Е как не,отричаш идеологията ми , значи и мен.Със същия остър тон и тръскания на тялото.
-Значи отношенията между нас са на партийна основа?
Не отговори на въпроса.Замлъкна!Това беше поредния ми сблъсък с човек,на който с години са му промивали мозъка...доброволно!С негово разрешение,защото си живее живота.А като него май са достатъчно,за да узаконят каквито и да било политически машинации.Та за съжаление между толкова близки роднини като мен с дядо и баба няма как да се получат взаимоотношенията.Просто,защото умирам от гняв,когато се опитват да ме манипулират та чисто и просто с мълчание им казах.Дотук!Както и периода, в който аз с баща ми нямахме ток 6 месеца и те не благоволиха да кажат : Преместете се у нас,докато си управите сметките.Но не сме комунисти.Никога няма да признаят,че в основата на дразгите ни е политиката.Та затова вече не си тровя съзнанието...
Всичко опира до келепира явно при не малък процент хората.Просто исках да изкажа една трагична история.Ще се опитвам да бъда полезен,но за съжаление освен с духовната си подкрепа,засега не съм компетентен да помагам с друго!
Бъдете здрави!
Йордан_13
Посетител
преди 12 години 4 месеца
Нека разкажа една кратка случка с мен.Баба ми и дядо ми са комунисти до мозъка на костите си.От скоро имам право да гласувам и какво стана?Веднага следва опит за вербуване от тяхна страна.
====================================================
Това не е ново събитие
И аз го помня, 1991 г., когато имах възможност да гласувам за първи път, гласувах за Национално-радикалната партия и веднага бех обявен за предател.
Болшевишката система тях ги е щамповала с печат, де се казва и начинът на мислене е един и същ, независимо от личността. Просто защото при болшевизма няма личност, има колективно съзнание. Колективното съзнание се излъчва чрез директивите на Партията, която никога не греши. Както и един поп каза наскоро по БНТ1 в диспут по темата за Ванга, същото: "Църквата никога не греши". Такива идеологеми убиват в крайна сметка личното, защото личността мисли, следователно греши. Но Системата изградена от Партията, от Църквата, не греши, поради, което личността би имала едно "светло бъдеще", ако предаде своето битие, своя мироглед, своята инициативност да бъде управлявана и дефинирана от Системата. Така се изгражда колективното съзнание и колективния бит, но не се изгражда общност и народ от творци.
====================================================
Това не е ново събитие
Болшевишката система тях ги е щамповала с печат, де се казва и начинът на мислене е един и същ, независимо от личността. Просто защото при болшевизма няма личност, има колективно съзнание. Колективното съзнание се излъчва чрез директивите на Партията, която никога не греши. Както и един поп каза наскоро по БНТ1 в диспут по темата за Ванга, същото: "Църквата никога не греши". Такива идеологеми убиват в крайна сметка личното, защото личността мисли, следователно греши. Но Системата изградена от Партията, от Църквата, не греши, поради, което личността би имала едно "светло бъдеще", ако предаде своето битие, своя мироглед, своята инициативност да бъде управлявана и дефинирана от Системата. Така се изгражда колективното съзнание и колективния бит, но не се изгражда общност и народ от творци.
18j
Посетител
преди 12 години 4 месеца
При мен пък историята е по-различна - у нас не толкова дето са комунисти колкото мразят 'демократите' - тоест отцепниците от кърмилницата. Е да ама нещата са така, че некои мои близки са били изпържени от самата кърмилница - щото тя колкото дава понакога повече зема... та баба ми и дядо ми спряха първи изобщо да гласуват. Аз пък до преди да спра съм гласувал за секви и за сини и за червени - според конюнктурата съм си мислел, че будното съзнание трябва да си избира за личности. Обаче откак спрях да гласувам изобщо преди 3-4 избори и вече започна вразговорите да ги убеждавам изобщо да не ходят. Кулминацията беше на последните президентски да се гласува за калфин щото мразиме бойко тиквата и гадния му плевел. И се скарахме що немало да гласувам за помалкото зло. Тогава казах - няма да гласувам за никакво зло - ще гласувам когато има кандидат когото да одобрявам изцяло. Обаче финалния аргумент който според мен смени някои неща в мисленето им - като се замислиш, ни един от кандидатите не е българин. 'Как вие може да гласувате за президент изобщо а ни един от кандидатите да не е българин. Как изобщо си позволявате да ми говорите да гласувам за президент да един чифут или друг чифут. Вие подкрепяте унищожението на България за когото и да гласувате в момента'
Това беше голям удар по мисловните им схеми защото е самата истина. И сега съм горд ченякои от тях прихващат и не ходят на урната. Ама като се замислиш и за сига евроизборите положението е същото. Брой да видиш колко чифути има в листите на партиите - ше кажеш че статистически в България евреите са 40% от населението! ...а те дали са и 1%. И не е да кажеш умни и компетентни хора - сволоч бе еврейска сволоч където ни докара до това положение. Ще гласувам ама със меча по главите им. И реално погледнато кайто е тръгнал да ги подкрепя - абе да си ходи да заминава заедно тях на Брюсел.
Това беше голям удар по мисловните им схеми защото е самата истина. И сега съм горд ченякои от тях прихващат и не ходят на урната. Ама като се замислиш и за сига евроизборите положението е същото. Брой да видиш колко чифути има в листите на партиите - ше кажеш че статистически в България евреите са 40% от населението! ...а те дали са и 1%. И не е да кажеш умни и компетентни хора - сволоч бе еврейска сволоч където ни докара до това положение. Ще гласувам ама със меча по главите им. И реално погледнато кайто е тръгнал да ги подкрепя - абе да си ходи да заминава заедно тях на Брюсел.
Йордан_13
Посетител
преди 12 години 4 месеца
А пък аз си мислех, че в Тиквата имало нещо оригинално, някакъв негов си собствен стил на въздействие върху телектората, а то виж, ритайки топка с филийка намазана с мас,той пак е откраднал от някъде другаде определен тип поведение. Разочароваш ме, Бабуине, много ме разочароваш. Но едно е ясно: явно и в Брюксел визията за избирателя е като за добитък с всякаква липса на мозък в главата. Как точно ще бъда накаран с некакви танци, тип "гаргара стайл" да се затичам, аха, аха и да стигна до урните? Въх, как познахте? Дори всички евродупетатки да затанцуват голи на пилон, пак не бих включил телевизията, за да се оближа поне покрай гледката. Идеята за властта като танц с електората, прелъстяване за един ден и след това изоставяне, на мен хич не ми се нрави. Скъпо трябва да се плаща подобен род удоволствие, защото цял ден сексуални услуги и накрая шут извън кревата, навън в студа.... Ммммм, не. Освен зрелище е нужен и леб, мнооого леб!
))
Евродепутати танцуват на "Happy" за по-висока избирателна активност
Read more: europe.actualno.com/Evrodeputati-tancuva...4.html#ixzz30MFiiW6o
europe.actualno.com/Evrodeputati-tancuva...nost-news_24344.html
Евродепутати танцуват на "Happy" за по-висока избирателна активност
Read more: europe.actualno.com/Evrodeputati-tancuva...4.html#ixzz30MFiiW6o
europe.actualno.com/Evrodeputati-tancuva...nost-news_24344.html
18j
Посетител
преди 12 години 4 месеца
В цяла европа за тие евроизбори най-високата активност е 30%. И те сега се жалят 'ама как така ще позволите един избирател да решава съдбата на други трима!' Виж изкривената им психика какъв прочит прави на фактите. Истинският отговор е 'не бе хрантутници - не че някой друг ми решава съдбата, напротив, не искам вие да ми решавате съдбата. И понеже не сте включили в бюлетината квадратче -НЕ ИСКАМ НИКОЙ ОТ ИЗБРОЕНИТЕ- затова не гласувам. И това ми дава свободата когато ми нагазите в лука да скоча да ви гриза гръкляна. Не съм гласувал за никой от вас - не ви щем нацяло' Ето това е истинския прочит на фактът от ниската изборна активност. Айде за експеримент да сложат хрантутниците бюлетина Никой от изброените да видят че избирателната активност ще се вдигне резко. Особено ако предвидено след победа на тази бюлетина - всички кандидати участвали на тези избори да им се забрани участие в политиката до живот. Нали е демокрация бе ало хрантутниците. Ето по това си личи че демокрацията за която говорят тия е бутафорна. Не са отчетени на изборите всички нагласи - най-важното не се отчита ако има нагласа изцяло срещу системата и не ги е грижа дори какъв % е срещу цялата система тоест срещу всички кандидати. Каква демокрация е това. И понеже никой от телектората не зсе сеща за този момент и не скача да си търси демократичното право и затова значи мнението на политиците относно интелекта на избиратела баш може да е акуратно. Но когато премахнем демокрацията и ще се постанови истината в исторически план: демокрация никога не е имало и няма да има. Това което наричаха политиците на 20ти век демокрация не е нищо повече от една тираня на мнозинство програмирано и манипулирано от една лъжлива върхушка, за да се хрантути тя.
Но ако сте повече заредени с време може да се прегледат изказванията на европолитиците за да видите точно в момента как си личи какво мислят кандидатите за техните потенциални подуправляеми - тоест европейската електорална единица. Защото в момента всички се надпреварват да ресуват прекрасни картини за бъдещето на тази телекторална единица под управлението на дадения кандидат. И то винаги е обрисувано светло. От какво имал нужда редовия европеец - някаква работа, да има жилище или две, да има кола, да си изучи децата, да ходи на почивка въднъж дваж годишно, да живее достойно в пенсия. Това е стереотипа на базата на който европолитиците си пишат програмите. Звучи задоволително но телектората не се сеща че това е рамка в която те подуправляваните се разглеждат като впрегнат добитък. И за да не рипа добитъка му се дават някои екстри като например да ближе редовно сол... А къде отиде Свободата бе ало хрантутниците. В ни една програма не залегна свободата. Да пише ТОЧКА ПЪРВА: ТАКА ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ ЕВРОПА ЧЕ ВСЕКИ ЖИТЕЛ ДА Е СВОБОДЕН САМ ДА ИЗБИРА СЪДБАТА СИ.
Това за свободата го учат в университета по право ама отначалото за конституцията когато. Но после съвсем се изхлузва това понятие. И когато стигне да е кандидат за избори - той вече работи за стереотип който значи да е нахлузен хомот на хората. Те самите европолитици са нахлузили здраво хомота и не пущат със захапката затова не стигат да прозрат същността на човешкото битие - свобода и творчество за тях е достоен живот или оцеляване и труд. Затова искам бюлетина та да речи 'никой тука го не щем'. Ама де е тая демокрация лелеяна дее е
Но ако сте повече заредени с време може да се прегледат изказванията на европолитиците за да видите точно в момента как си личи какво мислят кандидатите за техните потенциални подуправляеми - тоест европейската електорална единица. Защото в момента всички се надпреварват да ресуват прекрасни картини за бъдещето на тази телекторална единица под управлението на дадения кандидат. И то винаги е обрисувано светло. От какво имал нужда редовия европеец - някаква работа, да има жилище или две, да има кола, да си изучи децата, да ходи на почивка въднъж дваж годишно, да живее достойно в пенсия. Това е стереотипа на базата на който европолитиците си пишат програмите. Звучи задоволително но телектората не се сеща че това е рамка в която те подуправляваните се разглеждат като впрегнат добитък. И за да не рипа добитъка му се дават някои екстри като например да ближе редовно сол... А къде отиде Свободата бе ало хрантутниците. В ни една програма не залегна свободата. Да пише ТОЧКА ПЪРВА: ТАКА ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ ЕВРОПА ЧЕ ВСЕКИ ЖИТЕЛ ДА Е СВОБОДЕН САМ ДА ИЗБИРА СЪДБАТА СИ.
Това за свободата го учат в университета по право ама отначалото за конституцията когато. Но после съвсем се изхлузва това понятие. И когато стигне да е кандидат за избори - той вече работи за стереотип който значи да е нахлузен хомот на хората. Те самите европолитици са нахлузили здраво хомота и не пущат със захапката затова не стигат да прозрат същността на човешкото битие - свобода и творчество за тях е достоен живот или оцеляване и труд. Затова искам бюлетина та да речи 'никой тука го не щем'. Ама де е тая демокрация лелеяна дее е
Йордан_13
Посетител
преди 12 години 3 месеца
Дори и болшевиците разбират, че формата на държавно управление на България - парламентарна республика е нескопосана. Това те са го усетили дори по времето на Вълко Червенков и са побързали да приближат формата на управление на НРБ близка до тази на Царството. Турнали си за цар, правешкия циганин Тодор Живков. Другарите, тогава изпреварили Моника Паси с десетилетия относно "евроатлантическите ценности и интеграцията на малцинствата". Да сложиш влашки циганин от Правец в ранга на цар, не е ли върха на демокрацията и интеграцията? Разбира се, че е. Затова след туй катунишкия му наследник и той се коронова за цар - цар Киро I Катунски. С една дума, болшевиките като печени въртиопашки, гледат накъде духа вятъра и знаят, че Българското Царство е неизбежно. Знаят, че республиката де факто е рухнала, остава само де юре, това да се случи
)) И пак се опитват да се нагодят, да оцелеят в ситуацията и да управляват и в тази форма на държавно управление, още поне 50 години. Слушайте ми думата, сега чувате за Българското Царство от нашите уста, няма да мине дълго време и ще чуете и днешната политическа класа да говори за него
)) Тук вече въпроса опира до нас, ще позволим ли, старо вино в нови мехове да се налее или за новото вино, нови мехове ще приготвим!
www.dnes.bg/evroizbori-2014/2014/05/10/n...zira-pyrvanov.224947
www.dnes.bg/evroizbori-2014/2014/05/10/n...zira-pyrvanov.224947
18j
Посетител
преди 12 години 3 месеца
Когато първанага беше първи мандат президент имаше влиянието и възможностите да направи България точно президентска република. Така че сега в момента да не ми плямпа като развинтен по тази тема. Откакто пропусна шанса да си затвърди позициите в политиката - неговата кариера тръгна надолу за да стигне до сегашното мрънкащо говедо. Искаше му се - и тогава говореше за това, но не посмя. Явно не е получил съответното разпореждане от кукловодите да концентрира властта в ръцете на президентската институция и съответно не го е направил - за негово съжаление. Ама сега си плямпори щото са избори и той по случайност се явява в опозиция на управляващите. Истината е че той на собствена глава няма нито капацитет нито смелост за такива реформи - един пернишки мухльо е това е.
Но отново тук става дума за президентска република. Тоест значи президент който ще се избира на избори и който след 5 или 10 години ще е напълно безотговорен елемент. И те искат да внушат на този елемент безгранична власт и тотална безотговорност. Не бива да се правят никакви компромиси - голямата власт е свързана с безгранична отговорност. Ние искаме владетел който да отговаря с живота си за действията си в управлението. Това е основната характеристика на титлата Цар на Саракт България, а не безграничната власт. И това са дрехи които болшевиките или по новому - демократите няма да могат да навлекат, защото за тях безотговорността е единствената характеристика на съвременната българска политика която все още привлича интереса им. Не кражбите а безотговорността. Защото за грабежите в политиката доста хора вече изгърмяха. Всъщност всички алчни изгърмяват в един момент - това показа опита на прехода. Но безотговорността в системата на демокраДично управление им позволява да се превръщат в живите легенди които са но никога да не отидат в затвора за поразиите които нанасят. Безотговорността - обикновено колективна - им позволява да заемат длъжности за които не са подходящи и да паразитират на гърба на данъкоплатците. Това е разграничителната линия която ще лъсне когато днешните политици заговорят за Един владетел - те ще искат той да не носи отговорност и ще обмислят цяла система от процедури за неговото освобождаване от всякакви тежнения. Докато ние - наобратно.
Силен президент... вие виждате как се избира президент в демоНОкратска България - чрез компютърния софтуер и чувалите с напечатани бюлетини - така се избира чехъл или пък нахуйник, но не и силен президент. Така че първаноглу е в голяма грешка. Не засилването на президентската институция като такава ще направи президента силен а само смяната на системата за подбор на кадри за управленските длъжности. На това може да се наблегне и в бъдещите ни действия които да подкопаят и системата и самата реторика на сегашното статукво. Защото - вярно е - те винаги ще се опитват да напипат пулса на обществените нагласи и да се задържат на гребена на управлението. Но когато им си отнеме самата основа на тяхното желание и възможност за безчинства - изборната система и системата на колективна безотговорност - те си остават едни празнословни олигофрени.
Но отново тук става дума за президентска република. Тоест значи президент който ще се избира на избори и който след 5 или 10 години ще е напълно безотговорен елемент. И те искат да внушат на този елемент безгранична власт и тотална безотговорност. Не бива да се правят никакви компромиси - голямата власт е свързана с безгранична отговорност. Ние искаме владетел който да отговаря с живота си за действията си в управлението. Това е основната характеристика на титлата Цар на Саракт България, а не безграничната власт. И това са дрехи които болшевиките или по новому - демократите няма да могат да навлекат, защото за тях безотговорността е единствената характеристика на съвременната българска политика която все още привлича интереса им. Не кражбите а безотговорността. Защото за грабежите в политиката доста хора вече изгърмяха. Всъщност всички алчни изгърмяват в един момент - това показа опита на прехода. Но безотговорността в системата на демокраДично управление им позволява да се превръщат в живите легенди които са но никога да не отидат в затвора за поразиите които нанасят. Безотговорността - обикновено колективна - им позволява да заемат длъжности за които не са подходящи и да паразитират на гърба на данъкоплатците. Това е разграничителната линия която ще лъсне когато днешните политици заговорят за Един владетел - те ще искат той да не носи отговорност и ще обмислят цяла система от процедури за неговото освобождаване от всякакви тежнения. Докато ние - наобратно.
Силен президент... вие виждате как се избира президент в демоНОкратска България - чрез компютърния софтуер и чувалите с напечатани бюлетини - така се избира чехъл или пък нахуйник, но не и силен президент. Така че първаноглу е в голяма грешка. Не засилването на президентската институция като такава ще направи президента силен а само смяната на системата за подбор на кадри за управленските длъжности. На това може да се наблегне и в бъдещите ни действия които да подкопаят и системата и самата реторика на сегашното статукво. Защото - вярно е - те винаги ще се опитват да напипат пулса на обществените нагласи и да се задържат на гребена на управлението. Но когато им си отнеме самата основа на тяхното желание и възможност за безчинства - изборната система и системата на колективна безотговорност - те си остават едни празнословни олигофрени.
trak
Посетител
преди 12 години 3 месеца
Силен президент-да.Абсолютно наложително.
Обаче и народа трябва да се потруди и да не чака спасението да дойде отвън, като външен фактор, а да е плод на осъзната работа и борба.
Нека си предсатвим, че даже този явен крадец на милиони от тъмни сделки по строежите, Плевню, беше положителен герой, който е натрупал опит и знания и има нови чудесни идеи за бъдещето развитие на България към по-добро. Дали щеше народа на този етап да разпознае новаторските идеи? Или пак щеше да мърмори бездейно по кафенетата ? Плевню да сподели,какво е видял и научил от света, това и това може да се приложи В България, евентуално това и това ще пожънем като резултат. И така 99% от политиците виждат един начин на развитие, наш Плевню се опълчи и каже, че това са мафиотски глупости и им запрати в лицето супер "новаторските" си идеи. Какъв може да е резултата?
Ако приемем за новаторска идея на Плевню - "развитието на България в аграрния сектор". 99% от политиците и масата народ, ще решат има нещо гнило, Плевню е агент на някоя фирма за генно модифицирани картофи или е член на управителния съвет на Монсанто. Трябва да извлече някаква голяма лична печалба, защо иначе ще иска аграрно развитие за българските плодородни земи, от чисто родолюбие не може да е . Народът няма да види как земите пустеят, а ще търси изгодадата , при този който е предложил различната идея. Да, народа е лъган много. Но това не е оправдание за каране по инерцията и мразене да се мисли.
Или друга "новаторска" идея - развитие в посока туризъм. С голямо желание Плевню вземе при визитите си в чужбина няколко бългаски управители на туристически атракции и те вземат да подпишат благоприятни за българската страна договори. Веднага широката маса ще опонира ,тоя Плевню ще да е агент на някоя туристическа агенция.Или пък има акции при някоя авиокомпания.
С тези примери просто искам да онагледя ситуацията на обществото в момента. Ако всички слушат напевните обещания на една или друга партия и са зомбирани, дойде ли някой с абсолютно различно от стандарта мислене, ще го заклеймят или като откачен, или като агент на някоя фирма, или ще подушат нещо гнило, но няма да се замислят над новите идеи. Забравили са да мислят, сравняват, анализират. Затова трябва от някъде да се задейства промяна в масата хора. Да започнат пак да мислят и творят. Трябва някак да се задейства мисленето с различни инициативи или подтиквания като идеята да се създаде някакво ново физическо място, където хората с малки идеи от различни браншове да се срещат, да обменят идеи, милси, опит, за да могат те да растат и да се уголемяват.
И да дойде в този днешен момент силния президент, народа ще го заплюе и няма да го избере и разбере.
*Плевню е само фантастичен герой в гореописаните истории .
Обаче и народа трябва да се потруди и да не чака спасението да дойде отвън, като външен фактор, а да е плод на осъзната работа и борба.
Нека си предсатвим, че даже този явен крадец на милиони от тъмни сделки по строежите, Плевню, беше положителен герой, който е натрупал опит и знания и има нови чудесни идеи за бъдещето развитие на България към по-добро. Дали щеше народа на този етап да разпознае новаторските идеи? Или пак щеше да мърмори бездейно по кафенетата ? Плевню да сподели,какво е видял и научил от света, това и това може да се приложи В България, евентуално това и това ще пожънем като резултат. И така 99% от политиците виждат един начин на развитие, наш Плевню се опълчи и каже, че това са мафиотски глупости и им запрати в лицето супер "новаторските" си идеи. Какъв може да е резултата?
Ако приемем за новаторска идея на Плевню - "развитието на България в аграрния сектор". 99% от политиците и масата народ, ще решат има нещо гнило, Плевню е агент на някоя фирма за генно модифицирани картофи или е член на управителния съвет на Монсанто. Трябва да извлече някаква голяма лична печалба, защо иначе ще иска аграрно развитие за българските плодородни земи, от чисто родолюбие не може да е . Народът няма да види как земите пустеят, а ще търси изгодадата , при този който е предложил различната идея. Да, народа е лъган много. Но това не е оправдание за каране по инерцията и мразене да се мисли.
Или друга "новаторска" идея - развитие в посока туризъм. С голямо желание Плевню вземе при визитите си в чужбина няколко бългаски управители на туристически атракции и те вземат да подпишат благоприятни за българската страна договори. Веднага широката маса ще опонира ,тоя Плевню ще да е агент на някоя туристическа агенция.Или пък има акции при някоя авиокомпания.
С тези примери просто искам да онагледя ситуацията на обществото в момента. Ако всички слушат напевните обещания на една или друга партия и са зомбирани, дойде ли някой с абсолютно различно от стандарта мислене, ще го заклеймят или като откачен, или като агент на някоя фирма, или ще подушат нещо гнило, но няма да се замислят над новите идеи. Забравили са да мислят, сравняват, анализират. Затова трябва от някъде да се задейства промяна в масата хора. Да започнат пак да мислят и творят. Трябва някак да се задейства мисленето с различни инициативи или подтиквания като идеята да се създаде някакво ново физическо място, където хората с малки идеи от различни браншове да се срещат, да обменят идеи, милси, опит, за да могат те да растат и да се уголемяват.
И да дойде в този днешен момент силния президент, народа ще го заплюе и няма да го избере и разбере.
*Плевню е само фантастичен герой в гореописаните истории .
18j
Посетител
преди 12 години 3 месеца
Който и да е - каквото и да заговори - веднага критичната маса ще го разпознае. Точно в момента ще го разпознае и занапред ще става все по-разпознаваем. Това е особеност на Крайните времена. Иначе те всички говорят много хубави неща, но ключът е в нюансите. Ако възторжения плевел говори за развитие на аграрния сектор и 'използване на пустеещите земи' веднага ще го разпознаем че е бутафорко. Защото земите в България не пустеят. Поне онези които могат да се ползват индустриално са много добре разработени. Но ето например в северна България в момента всичко е жлътнало ото този плевел рапицата. Щото така си преценили арендаторите. А че българите се ръсят за вносна пластмаса-зеленчук на арендатора не му дреме. Така че ще го познаеш когато говорейки за аграрна реформа - Той каже, че трябва да се прережат едрите арендатори и спекуланти и да се развива зеленчукопроизводство за вътрешно ползване. Само че такива думи от устата на един интернационалист и слуга на едрия бизнес и спекулата няма да чуеш. И в другите сектори е така. За да правиш туризъм в България ти искат 25 000 лв за лиценз... в Германия същия лиценз е около 5 000...
Те всички говорят много хубаво и простичките хора изстрадали и зажанели за нормален живот винаги се връзват и вярват че светлото бъдеще върви зад този или онзи месия. Когато обаче Той заговори - ще го познаят и хората които знаят какви са проблемите по браншовете. Но преди всичко не е толкова важно кой какви планове е имал - важното е как ще го направиш. Той няма да бъде разпознат по приказките дато плещи а по битките кото печели. Това ще покаже не само че знае какво да се направи но и как. Те и в момента има хора и политици дори, които знаят какво трябва да се направи за да се оправят нещата, но не знаят как, а други правят точно наобратното. Така че нещата в крайните времена в България са изкристализирали. Всичко е ясно. Просто трябва да започне да се прави. Системата вече няма нито ресурс нито воля да противостои на тези промени. Системата е ангажирана в междуособици и Той е който ще започне.
Те всички говорят много хубаво и простичките хора изстрадали и зажанели за нормален живот винаги се връзват и вярват че светлото бъдеще върви зад този или онзи месия. Когато обаче Той заговори - ще го познаят и хората които знаят какви са проблемите по браншовете. Но преди всичко не е толкова важно кой какви планове е имал - важното е как ще го направиш. Той няма да бъде разпознат по приказките дато плещи а по битките кото печели. Това ще покаже не само че знае какво да се направи но и как. Те и в момента има хора и политици дори, които знаят какво трябва да се направи за да се оправят нещата, но не знаят как, а други правят точно наобратното. Така че нещата в крайните времена в България са изкристализирали. Всичко е ясно. Просто трябва да започне да се прави. Системата вече няма нито ресурс нито воля да противостои на тези промени. Системата е ангажирана в междуособици и Той е който ще започне.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.