Да, България върви по пътя на Турция, управляват я турци, във всичко подражаваме на южната си съседка и скоро ще станем част от нея. Освен, ако…. Ама да не избързвам, че току-виж са ми откраднали идеята. Не за да я реализират, естествено. А за да я осуетят. Което на мен няма да ми хареса, затова ще премълча подробностите. И така. Вижте какво се случи днес в Турция и у нас.
„|Улични боеве на първомайски демонстрации в Истанбул
Стотици демонстранти в турската метрополия Истанбул водиха по време на първомайски митинг улични боеве с полицията. Силите за сигурност употребиха водопръскачки и арестуваха голям брой демонстранти. За пръв път след три десетилетия тази година турският парламент отново допусна Първи май като официален празник. Според информации на властите, в Русия в първомайски манифестации са участвали около двеста хиляди души. Във Франция синдикатите за пръв път призоваха единодушно към протести срещу курса на правителството.”
„Седем арестувани след шествие в София
Седем души са задържани за хулигански прояви в Борисовата градина след края на митинг-шествието по повод на Международния ден на труда, съобщи БНР.
Един от младежите е непълнолетен.
От МВР нямат още информация дали задържаните са участвали в днешното антикапиталистическо шествие, тръгнало от пл. "Гарибалди" и организирано от младежи с леви убеждения от комитет "Първи май".”
Май особена разлика няма. Разликата е в мащабите, но пък в Истанбул живеят повече турци, отколкото българи живеят в София. Сега исках да покажа как полицията и в двете страни реагира еднакво срещу демонстрациите. Турско ни е БСП-то, турско ни е СДС-то, а май и "Атака" накрая ще се окаже малко нещо турска. Значи нищо чудно съвсем скоро да няма две страни, а само една. И тя да се казва Турция. Освен, ако… Е, нали казах, че ще премълча. Но няма да премълча факта, че в Москва демонстрират свободно, без страх от полицейски репресии.
Такива чудни работи стават с правата и свободите ни в това чудно наше време, в чудния ни 21 век.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.