ДСБ: Прокуратурата пази ДПС
Според ДСБ прокуратурата е опънала чадър над Доган.
Снимка: Калоян Сомлев
Заместник-градският прокурор Роман Василев е опънал политически чадър над ДПС.
Това заяви депутатът от ДСБ
Атанас Атанасов по време на извънредна пресконференция, предаде репортер на DeltaNews.
От ръководството на партията смятат, че обвинителят се е произнесъл
предварително за проверката на ДАНС срещу партията на Ахмед Доган. През седмицата Василев обяви, че в материалите, събрани от агентите, няма данни за незаконно финансиране на ДПС и неговия лидер.
„Аз не съм запознат със справката, изпратена в прокуратурата. Знам обаче конкретни данни по папката „Лиана", обясни Атанасов.
Той посочи, че в нея фигурират имената на Ахмед Доган и хора от обкръжението му. Делото беше разгледано в края на миналата година от вътрешната комисия в парламента. Според Атанасов, в него има редица данни за незаконно финансиране на движението.
Тъмносиният депутат се закани, че ще изпрати всички факти на Европейската комисия (ЕК).
„
Нека там видят, как една служба като ДАНС, прикрива политическата корупция и престъпленията на управляващите", каза Атанасов.
Призив
От ДСБ призоваха лидерът на Атака Волен Сидеров да върне хората си в Народното събрание (НС), за да може в сряда да подкрепят създаването на анкетната комисия, предложено от НДСВ. Тя трябва да се заеме с разследването на полицейското насилие по време на протеста на 14 януари, както и да разнищи двата смъртни случая.
DeltaNews припомня, че двама души починаха в столични полицейски управления в рамките на няколко дни.
Автор: Антон Събев