Новия световен ред реанимира комунизма
Партия АТАКА. Оставяме настрана съдържанието, те са печално ясни.
Говорим за технологията.
Имат почти пълният пакет от медии, какъвто е нужен и на нас:
1. телевизия. не говорим само за СКАТ, защото по-скоро СКАТ притежава Атака, отколкото обратното, но това са подробности. Говорим за аудиовизуалният архив с предаванията, които имат. Който е достъпен за всеки. Отваряш, гледаш, мислиш, преценяш и си правиш изводите. С реториката, винаги съм го казвал, при Волен нещата са наред. Лошото е, че тя е само стръвта за наивни патриоти, с блесничката.
2. Имат си сайт. Който е добре оформен и функционален. Технически тук са за отличен.
3. Имат си бумажен вестник. Не го коментираме като бизнес инвестиция, защото рекламите там ги няма, което поставя много въпроси за изкуственното финансово дишане, но това не е важно. Вестникът технически също е направен добре и се разпространява по правилна схема.
Направията обаче на вестник не е никак проста и евтина работа, и според мен, за съжаление, тази идея трябва да се отложи за доста по-добри времена. Книга е по-лесно, и тя може да бъде издавана като периодика.
4. Имат си и електронен вестник. Там нешата са по-скоро за добър, от техническа гледна точка, даже за 3.5, но фактът си остава: имат го, и точно такъв трябва и за българите, за което сега говорим
5. Имат си форум. Помийна яма с малки островчета от здравомислещи хора(те другите получиха парцала, естественно), но техническата платформа SMF може би е по-добра - най-малкото което е, защото там вложените линкове към аудио-визуалните архиви се виждат много добре като предварително вложен екран, който веднага може да се стартира. Не знам, новата версия на този сайт дали ще я поддържа тази опция.
6. Нямат си радио (поне аз не знам да имат). Но може да бъде направено интернет радио, което не е големи пари и ресурси, въпросът е да е захранено с качественни, добре премерени материали.
7. Волен има и 3 добре написани книги, с качествен материал, с които всъщност запали факлите през 2005- Някои казват, че бил преписвал, но даже и така да е, приносът и значението на тези книги за мен поне са безспорни.
Резултатът?
За Волен и Атака хората знаят не толкова заради парламентарните му изяви (те са ярки, но иначе липсата в Парламента го гони здраво и единственният му конкурент е евентуалният му спонсор Доган), а заради тези медийни инструменти.
Той има минимум 60-70% известност сред българите и, ако вярваме на изборните резултати, от 8-12% подкрепа.
Прочее, медийните инструменти са именно това - средство, инструментариум за постигане на дадена задача и цел. Така че, те трябват точно така, както ти трябва оръжие в битката срещу врага ти.
И голяма част от тях могат да бъдат направени и използвани с помощта на интернет-технологиите днес.
На нас изборни резултати не ни трябват. Не трябва даже да са ни цел, защото това е обречен и опорочен път. Но трябва чуваемост, трябва разпространение на идеите.
Прав е Данчо, че налятата наготово смляна информация е лапачество, а Знанието трябва да се търси и добива активно, парче по парче, троха по троха, с много обикаляне и блъскане.
Но според мен, веднъж събрано, това Знание, ако го държим затворено в определен тесен кръг от хора, а не търсим средства за разпространяването му като идея, ние нищо не правим, освен да се самокапсулираме.
Ако съм го разбрал грешно и незаслужено съм го засегнал с това тълкувание, моля да бъда извинен - на мен така ми се стори, допускам, че не съм прав.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Направията обаче на вестник не е никак проста и евтина работа, и според мен, за съжаление, тази идея трябва да се отложи за доста по-добри времена. Книга е по-лесно, и тя може да бъде издавана като периодика.
В такъв случай може да се поумува над възможността да се създаде "информационно букварче". И да се разпространява безплатно:
-да се разпръснат пред магазините рано преди да е започнал работния ден;
-да се разпръснат на уживени места;
-да се оставят по седалките на автобуси и влакове;
-да се разпръснат по университетски дворове още преди да са започнали учебните занятията;
Така де лошите слагат бомби по такива места, ние ще слагаме книжки.
За да се избегнат провокации и защото четивото е изключително и само по желание на четящите всичко може да се извършва в час, в който улиците не са уживени.
Но като се има впредвид, че повечето хора бягат от обемисти съдържания ще трябва доста да се постараем до сбиването само на най-привлекателното.
Както виждате аз от ТВ предаване, през радио и вестник стигнах до "информационно букварче".
Важното е да се стигне до решение и да се действа. Трябва обаче да се види, кое е попречило на предния проект с в-к Съпротива. Какви са били причините? Какво е било търсенето? И ако е било слабо, къде е била грешката - в информацията или в начинът й на поднасяне?
А ако сам имах възможностите и умението да направя кое да е от гореизброените медиини проекти отдавна да съм го направил.
За това е по-добре да се съсредоточат повече души върху един проект. Всеки пак ще си върви по своят си избран път, това не е призив да се създава партиен колектив. А просто желаение да се създаде по-голям достъп до знанието и призив са сработване единствено и само с желаещите.
Защото повечето хора днес си мислят, че ни трябва Хитлер, Сталин или пък Тодор Живков, за да се оправим. Просто в главите на хората е КАША.
п.п. Някои чакат на извънземните даже, а не на себе си. Не че отричам съществуването им, съвсем не.
Това съобщение е редактирано от buden на 30.11.2008, 22:01
Мисля че букварчето, или каквито и други писменни материали могат да се оставят в разни заведения(например рокаджииски кръчми и други), стига хората работещи там да са свестни. Да стои някъде по бара и който иска да си вземе.
Не мисля, че ще се съгласят собствениците на заведения освен ако някой лично не се интересува от това и не чете какво си пишем ние тук в този момент.
Другото е че по заведенията хорта употребяват алкохол. В смисъл, че когато човек е на градус и обсъжда дадени проблеми, си създава илюзията че е всесилен. Когато обаче ефектът на алкохола спадне, тогава става пагубно за всяка една идея обсъждана под влиянието му. А именно, че човекът влиза в другата илюзията, че е безсилен и продължава по стария си начин.
Но това са само мои лични наблюдения.
Когато човек не търси и не е любопитен не става - знам. Но ние не можем да знаем дали са любопитни всички или не. Ако 10 го подминат 1 може да го вземе и прочете било дори и след седмица.Когато човек не търси нещо, погледжа с пренебрежение. Ако личността няма някъде вътре в себе си жажда или поне любопитство за информация... всичко е напразно. Сутрин преди работа хората за забързани, нямат време за подобни луксове. Аз лично вземам подобни листовки с мотива, че хората, които ги раздават го правят за да си изкарват прехраната. Често пъти дори не поглеждам какво пише, какво се рекламира, обикновено. Не смятам, че това е начинът.
В най-лошия случаи тези които се грижат за чистотата по улиците ще си вземат някой друг брой преди да ги изхвърлят на боклука. За мен това не е напразен труд. За това трябва да има вид привличащ вниманието, или и ние можем да използваме днешните средства които използва рекламата.
Хората са заети да, но не всички. Правило ми е впечатление как на места хората четата вестници, решават кръстословици или судоку, за да убиват времето.
Не искам да имам никакъв личен допир с хората, защото това ще ме откаже. Или да няма раздаване от ръка на ръка. Хората по навик отминават това и аз така правя. Защото както каза ти това са реклами ..или пък сектантски брошурки, няма значение.
Според мен е начин все някакъв.
Други предложения!?
Виж Пламене, това Знание е било капсуловано над хилядолетие. Така че няколко години или десетилетия за него са прашинки от Вечността. Но понеже се случват някои събития, пряко касаещи и носителите Му, е дошло времето вратата да се пооткрехне. Донякъде, защото дори тук, във форума много малко хора разбират и 10% от същността Mу.
Това, върху което трябва да наблегнем на този етап обаче е Саракта. Като единствена възможна алтернатива за излизане от блатото, в което са сме потопени и ни натискат все по-дълбоко. Дори за много българи името Саракт е твърдосмилаема храна. В началото си, то ще е по-известно като национална дъжава (или държава, управлявана от българи-националисти). Без да се бият дори по гърдите че са такива. Това е и първата крачка, която е най-разбираема за хората. Оттам следващата е възстановяването на Четвъртото Българско Царство. А оттам - и създаването на Саракта на Духа. В последния етап може и да не сме живи вече. Но децата и внуците ни ще са свидетели на изгрева на слънчевата раса, в която Българите ще са заели лидерското си място, както подобава след хилядолетия забвение. И България като Феникс е възкръснала от пепелта.
В новата версия на сайта, която надявам се да тръгне скоро, ще трябва доста сериозно да обсъдим стратегията. Която ще обуславя и самото ни поведение. Ще може ли да преминем от виртуални (или епизодични познанства) към по- съществена организация, без да могат да ни въздействат, както с казионните. Как най-ефективно и достъпно ще можем да изразим идеята за Саракта и т.н. Но останалото, за което казваш, че има опасност да бъде капсуловано - трябва да е в много премерен вид. Дори и да не бъде разбрано от масата. В първият етап Движението и прилежащият му сайтт беше чисто информационно-образователeн. С намерението, че ще събудим повече българи, както и че чужди приятелски настроени към България държави ще се трогнат от участта ни и ще се намесят. Само че както и Буден посочва, в условията на новия световен ред, на никой не му е до нас. Всеки си има достатъчно свои проблеми. Не само ние сме под робство, а белите хора като цяло. Само дето при нас се изпълнява малтусианската тактика за златния милиард и ненужните раси. В случая с нашата - ние сме нещо повече, опасни сме заради латентните способности, на които сме носители. Затова и Режимът тук просто си мести сътрудниците и партиите като шахматни пешки. Оттам и както каза antijew, не си въобразявайте, че ще бъдем допуснати до радиоефир. Под контрола на СЕМ. Или пък до Розетата - под контрола на НАИМ. Все зъбчатки от Режима.
Ще напиша нещо за Обама, което няма как да го чуем от масмедиите, камо ли от масмедиите в България.
Една личност на име Уебстър Тарпли и неговите макар и доста смели анализи заслужават нашето внимание.
Тарпли е човек с познания в детайли относно развитието на Европа след втората световна война в частност Италия. Като работещ журналист написва първата си книга "Кой уби Алдо Моро" издадена в Рим 1978г. - премиер на Италия в периода 1963г-1968г. Убийството се преписва на Черваните Бригади. Но негови проучвания и на други ровещи се по-надълбоко сочат, че зад убийството стои неофашистката организация "Пропаганда Дуе" и някои от старите членове на парламента. П2 по официални данни е масонска ложа оперирала в Италия от 1877г. до 1976г. Силвио Берлускони е бил - следователно и все още е - член на споменатата организация.
Други трудове на Тарпли са "Неизвестната биография на Джорд Буш старши"-1992г., "Срещу олигархията"-1996г., "9/11 Синтетичен тероризъм: Направено в Америка"-2005г. и сега през 2008г. издаде две книги посветени на Обама още преди да бъде избран за президент.
"Всеки, който е запознат с историята на Италия след първата световна война и Мусолини ще може да направи връзката", казва Уебстър Тарпли.
Ето и неговите анализи преди изборите:
"Внимавайте с Обама. Наблюдавайте го. Той не е това за което го мислят хората, не е това за което се представя.
В момента целият свят е заплашен заради това, което се случва в Америка. Извършва се доста сериозна операция, под прикритие. Под прикритието на абстракциите, с които се представя Обама. Хората въобще не правят опити да се ровят в миналото на даден човек. А ако си направят ще видят, че зад маската с която се представя се крие индивид много по-агресивен и по-военно настроен. Цветът на кожата му и това, че някога като дете е бил мюсюлманин просто придава по-добър облик на Америка пред света.
Изборът Обама ще е катастрофален за света, това ще предизвика истински катаклизъм. Човект е кукла на конци. А куклуводи са му едни от най-опасните мъже, които на времето управляваха администрацията на Картър. Припомнете си колко пагубно беше управлението на Картър и как започна всичко. Хора зад Обама са от банковия елит, и такива като Джордж Сорос и Дейвид Рокафелер, чиито интереси са доказани в насока понижаването на стандарта на живот. А съветник по външната му политика ще е Збигнев Бжежински.
Защо под прикритие - точно обещанията за надежда, промяна и левите/социалните му убеждения. Но който е направил проучване ще види тъкмо обратното.
Защото Бжежински казва така: "Центърът на нашата конкуренция не са Иран. Това е Москва и Пекин."
И това е много по-амбициозен проект от колкото този на Буш администрацията в Близкия Изток. Хората в Европа по-добре да се събудят, защото тази глупава романтична илюзия с Обама може да ги въвлече във война с Русия. Което би било пагубно за всеки, но не и за Америка.
Бжежински не е глупав и не иска Америка във война с Иран. Той се противопоставяше на възможните удари срещу Иран. Вероятно желание му е да настрои Иран срещу Русия, Китай срещу Русия, Индия срещу Пакистан, Сирия срещу Русия. И той е човек с такива възможности. Ръководеше Афганистан срещу Русия, а тази война разсипа Русия. Неговият зъл гении и ЦРУ са създателите на Ал Кайда.
Преди няколко месеца Бжежински посети Сирия, с цел да изгоните руското присъствие и ще се опита. Руснаците имат много важна стратегическа база на о-в Тартос в Средиземно Море.
Ето и разликата между администрациите, моментната и идващата на власт - мюсюлманите от техен враг да се превърнат в инструмент срещу много по-сериозен техен враг.
Да речем Тюркистан в Китай, целта е някой да се накара да умира за подшушната кауза. Друг пример са конфликтите в Тибет.
Или пък Судан и Дарфур. Судан е от арабската лига и е най-голямата страна в Африка. Дали всичко наистина е хуманитарни помощи - НЕ. Интересува ги петролът, който Китай купува от Судан. Консуматори са и на други ресурси. Цел на задаващите се политици е изолирането на Китай от Африка."
Прекъсвам за да припомня какво се случва в Зимбабве, също страна която изнася петрол за Китай. И бумът на холера, смъртните случаи преди няма и месец. Задаващите се хуманитарни помощи.
Уебстър Тарпли продължава: "В момента най-сериозно се обръща внимание на Пакистан. Обама ясно изяви позициите си миналото лято, че иска да ударят Пакиста. В момента го правят и предтекста им е Ал Кайда. Ирак е разделен на няколко части и Пакистан вероятно ще го последва при това на по-голямо разделение. Само дето последиците може да са по-жестоки, защото Пакистан е много по-способна на противодействие."
Отново прекъсвам, този път да вмъкнем това което се случи в Индия. Кашмир е стар проблем между тях и Пакистан и в момента конфликтът е възможен.
"В други страни се използват не митологиите за 9/11 и Ал Кайда, а методите на хуманитарните помощи.
За Бжежински Китай и Русия са държавите с реална власт, влияние и конкурентно способните. За това и е насочен изцяло срещу тях.
Не отдавна Китай отправи съвет към Япония да не участват в евентуални конфронтации целящи дестабилизацията на Китай. Япония категорично отхвърли подобни съмнения и признава, че това би довело до криза в Азиа.
При евентуална изолация на Китай от Африка, както е случая със Судан ще е много лошо. Изгладнее ли за суровини ще се обърне към Източен Сибир. А това може да доведе до конфликт с Русия.
Целта е ясна - конфронтация, война и конкурентите да се самоунищожат. И тогава Америка, Англия и Израел ще са доминиращи поне още най-малко 100 години.
Европа също лесно може да бъде оплетена в паяжината. Това което наближава е криза в Полша. Много по-лоша от тази в Куба през 1962г. Защото НАТО са разположени из цяла Източна Европа. Този техен щит се изгражда в Полша и Чехия, а вероятно и Литва.
Друг проект на Бжежински беше Косово. Днес се говори за това какъв бил Караджич. Той е бил лош човек и по това не споря, но защо сега и каква е целта им. Планът е за възпламеняванена старите конфликти с Русия. Грузия е ясен пример.
Сделката, която направиха скоро Америка и Северна Корея едва не докара поредния инфаркт на Чейни. Но всичко това е замислено, с цел конфликти с диаметър цялото земно кълбо. Тези които са министри или пък президентът са по-скоро бюрокрация. По-важно е кой стои за тях и планира всичко това. Хората вместо да гледат това, гледат лицата на говорителите. Злият гении на хора като Бжежински е безграничен."
Личен коментар е, че всички тези факти които говорят срещу политиката на Америка, по някакъв начин придават положителен отенък на други политики.
КАК КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ СПАСЯВА СВЕТОВНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ
Пекин е най-големият кредитор на Америка, навлиза и в отбраната й
www.monitor.bg/article?sid=&aid=179746&cid=50&eid=1541
С болшинството съм абсолютно съгласен, а останалото ме накара сериозно да се замисля.
1. Играе 100% по правилата на световното правителство. Известната „дисциплинираност” на китайците, готовността им да работят като пчелички за едно легло и купичка ориз, ги превръща в най-добрия донор за паразитите. Не е въпросът, че се задоволяват с малко (с най-необходимото), страшното е, че не си дават сметка в името на какво го правят!
2. Древните знания. Къде са те? Какво от тях е приложено? Всъщност за жълтите хора ми се чини следното – те са били огрени от благодатта на знанието, силата и изобилието, но тия ценности не живеят в сърцата им. Те светят с жълта, отразена светлина. Няколко примера:
- Човекът е материал за постигане на целите на шефа, на фирмата, на партията, и т.н. А българите, които огряхме Азия със светлина, казваме обратното - всъщност човекът е целта. Всичко останало е средството за постигане на Човека.
- Япония (може би следвана от Китай) е най-големият крадец на знания и технологии в света. Висш технически шпионаж – това е тайната на тия две „технологичните нации”.
- Има ли друга държава, в която наемния убиец да е на такъв пиедестал, както в Япония. Какво е Нинджа – това е коварен убиец, който излиза в гръб, работи от засада. Не влиза в двубой за чест или за някакъв друг смисъл – просто убива, защото така му е наредено.
3. Че Китай е оценен от паразитите по достойнство говорят отколешните им опити да прилепят смукалата си там. Само два примера:
- Опиумни войни – ограбване и деградиране на нацията не без съдействието на управляващи високопоставени китайци.
- Оплитане в съвременни финансови схеми – ето да речем така: www.epochtimes-bg.com/2008-03/2008-10-03_01_d.html
4. И последния пример, най-показателния, от материала по-горе:
Jordan_13 писа: А тук една друга гледна точка
КАК КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ СПАСЯВА СВЕТОВНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ
Пекин е най-големият кредитор на Америка, навлиза и в отбраната й
www.monitor.bg/article?sid=&aid=179746&cid=50&eid=1541
Четем следното:
Отделно, сериозен проблем представлява китайското село, което бе замръзнало на едно примитивно и полубедняшко ниво, като едва сега ръководството в Пекин насочва вниманието си към необходимите аграрни реформи и стимулиране на земеделието.
Та къде им е акълът на китайците? Какво искат да постигнат? Дали Америка ще банкрутира и ще бъде заместена от Китай едвали за паразитите е от значение, важно е да имат хранителна среда. За сега такаква среда успешно се изгражда.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.