Гей-парадът, разказ на очевидец

преди 18 години 2 месеца #29803
Здравейте!
Напълно нов съм, а пък си позволявам да пусна нова тема. Понеже е по горещи следи на днешно събитие, се надявам да не ме сметнете за нахален.

Трябва да кажа, че очаквах да видя пъстро общество с крещящи и/или оскъдни дрехи, с предизвикателно поведение - общо взето това, което сме виждали в репортажите от подобни акции в чужбина. Не. "Веселяците" се бяха облекли съвсем ежедневно, може би за мимикрия. Единствената двойка, която беше облечена според предварителните ми очаквания, бяха една висока "девойка" (от травеститите на пл. "Възраждане") и един мургавел, докарал се малко като идолът им Азис. И това бяха единствените цигани на парада. "Девойката" беше на много високи токчета, с прилепнала дълга сребриста рокля. Не "й" отиваше на циганския тен. Предизвикателно кършеше бедра. Но това само няколко крачки след встъпването на моста, понеже към азисоподобния мангал подскочи някакво момче, замалко да го набие, но оня се развика за полиция. Тази двойка изчезна много бързо, което ме кара да мисля, че властите са поискали от педерунгелите да бъдат облечени нормално и да се държат подобно на нормални.
Отидох на "Моста на Влюбените", където беше насрочено началото на гей-парада, в 16:25. Имаше някаква тълпа, но какви са, що са, не беше ясно, та продължих по моста в посока "Хилтън".
От върха на моста забелязах жандармерийски джип в градинката с някакви чували до нея. Помислих, че полицаите са си докарали някакъв багаж. Когато приближих, обаче, се оказа, че това, което бях приел за чували, са положени на земята хора, около десетина, с лице към земята и ръце зад тила. Всички те бяха с бръснати глави. По разказ на очевидец, момче на около 20 години, полицаите са пресрещнали тази група и само на основа външен вид (бръснати глави) са ги задържали, били и повалили на земята. Десетина минути след това полицаите без очевидно насилие ги вдигнаха и прибраха в джипки. През цялото това време прииждаха хора да гледат, някои снимаха, дохвърчаха и хора от медиите,с професионални видеокамери.
След привършването на тази история се върнах на моста, за да видя какво става с парадистите. (Тук беше случката с циганите.) Колоната вече беше строена и бяха вдигнали плакат с някакъв невразумителен надпис за семейство, извадили някакво дълго парче плат с всички цветове на дъгата; имаше гирлянди от балони. Само по това разбрах, кои са педерастите и лесбийките. Дрехите и поведението им не се различаваше от това на нормалните хора, нямаше епатаж и предизвикателен външен вид или поведение. Почти всички бяха млади, на не повече от 25 години. Докато ги оглеждах, в началото на построената колона гръмна яка пиратка. Забързах се натам и зърнах 13-14 годишно момче, обиколено от 3-4-ма полицаи и защитавано от малко по-голям "батко". Отведоха ги до един джип, говориха с тях и по радиостанциите си около 5 минути и ги пуснаха. През това време гей-парадистите бяха тръгнали. Нямаше музика, високоговорители, подскачане, танцуване, маймунджилъци. Просто вървяха, някои надуваха свирки, няколко пъти скандираха нещо. Тръгнаха от моста по бул. "България", заобиколени отпред и отзад от полицейски коли, а отстрани - от пеши полицаи. Имаше и зяпачи (аз един от тях) и журналисти. Швестерите бяха поне 2 пъти по-малко от останалите; според журналист - 60 индивида. Мирно и тихо продължиха по булеварда, само един път се метна ябълка към тях, която се размаза на навеса на спирката, и от един малък проход май някой направи опит за нападение, та полицаите се затичаха натам и задържаха някого. Снимал съм го, но не излезе като хората.
Без нещо особено "парадът" стигна до стадион "Васил Левски" и зави към спортната палата. Беше ми скучно и горещо и на това място се разделих с "веселяците", още повече, че "Червената къща", която беше крайната цел на маршрута, беше съвсем недалеч.

Имам снимки от всичко разказано, но мисля, че няма да дадат нещо ново или по-добро от работата на медиите.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 2 месеца #29805
Видях и това: в опашката на шествието един полицай позволи на момче да запали яка пиратка и да уплаши душичките. Веднага сред гърма полицаят се избъзика и попита колегите си дали са видели откъде им е дошло това . ;-)

преди 18 години 2 месеца #29808
Педерасите от Парламента също се държат кротко и културно. Културното и кротко поведение изобщо не им пречи да извършват най-гнусни деяния. Жалко, че по тях някой не изстреля пет-шест пиратки като тази, която виждате на снимката.

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

преди 18 години 2 месеца #30496
заобиколени отпред и отзад от полицейски коли, а отстрани - от пеши полицаи. Имаше и зяпачи (аз един от тях) и...
...........................................................................................
Е тука е ципа на палатката,Раджо!
Никой не ще това гей-извращение да се провежда,и в същото време то се провежда под охрана!По заповед!
...........................
Демек,ние Българите да не си мислим кой знай кво,и ние сме си същите ЛАЙНА ...като тия дето заповядаха парада!...
Сещайте се!
................................................
Елтимире,де ги дават тез пиратки от снимката?!Или викаш,изгореа у Челопечене...

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.