Изборите
София: Там гласуваха едва 330 235 от 1 031 987.
Русе:23 814 души. Право на глас имат 162 000.
Не намерих данни за другите места, но заради ниската активност почти навсякъде ще има балотаж.
Ако преровите новините за гласуване в различни европейски държави ще откриете същата тенденция - хората отричат политиците чрез негласуване.
Ако питате мен ПОЛИТИК = ПРЕСТЪПНИК.
Споняте си, че по едно време изборите бяха валидни ако поне 50% от гласоподавателите са участвали. После ги смъкнаха....до процента на циганите в България...защото трябва все пак някой да ги избира нали?
Трябват ли ни политици, трябва ли ни народно събрание, трябва ли ни цялата тази шайка престъпници, народни предатели и гъзоблизци? НЕ, НЕ, НЕ!
Ние изхранваме - местни политически структури, местна администрация, областна администрация, държавна администрация, правителствена администрация, народно събрание и ... президент.
Нека се върнем в миналото:
Египет - фараон и административни министерства.
България в древни времена - хана, духовния глава и 5 административни глави - 4-те области по 4-те посоки и центъра.
Колко лесно и прозрачно нали? Според мен трябва да заличим от лицето на земята народното събрание и да оставим само министерствата. Президент и министри трябва да се избират по CV-та и качества, а не по партийна принадлежност. Партиите трябва да изчезнат - за мен това просто е начин да се узакони шайка престъпници като политическо и юридическо тяло.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
При този закон за изборите това може да стане само чрез гласуване с не-действителна бюлетина и когато се съберат 60-70% такива,тогава вече някой може и да се замисли.
Какво би станало ако изобщо не участваме в изборите, ако ги игнорираме? Ако активността спадне, да речем до 10% което е общо взето политиците, роднините им, администрацията, министерствата и техните служители, които могат да бъдат изнудени да гласуват......
Ще са законни ли изборите - те си се гласуват и ни управляват...без наше съгласие???!!!
Коя ще бъде точката на толерантност ако мога така да се изразя при която можем да им бием шута и да кажем, че никой не се интересува от тях?
За никаква легитимност не може да става и дума,но...какво им пука на победителите.
Мисълта ми е такава-ако не гласуваме,в резултатите никъде не се отбелязват процентите негласували.
Ако пуснем недействителни бюлетини,те се отбелязват и представете си как ще се отчетат изборите:гласували 90% от избирателите,недействителни бюлетини-70%. А това нещо ще го отразят по всички медии и...ето ти шумотевицата.
си, софиянци окончателно поеха пътя към екарисажа!
И в този печален за столицата ден, във форума на заслепените все още последователи на Атака, се намери медиатор, който се опитва де вмени каква Благодат е този резултат, който начело на столицата постави престъпника Бойко Борисов, човека, който ще доубие децата ни с дрога, а престрелките тепърва ще взимат монстърски размери.
Хм-м-м-м - нека да се опитам да формулирам идеята си по друг начин - стъпка по стъпка:
1. Първо нека да се уточним дали сме съгласни със сегашната политическа система, при която НС или парламент се избират от хората по някаква система и обикновено избраните идват от някаква партия. Тези хора веднъж взели властта имат право да се разпореждат със всички аспекти на живота ни.
- Аз не съм съгласна. Смятат, че партиите трябва да изчезнат, НС и парламентите да ги последват и държавната машина да се движи от съответните министерства. Главите на министерствата, както и президент / заместник да бъдат избирани от хората по квалификация и достойнство.
2. Ако искаме да премахнем сегашната политическа система и методи на държавно управление, как да го направим? С негласуване, с невалидни бюлетини, със стачки, с протести......
- Аз искам само да отбележа, че процеса на протест срещу корумпираните политици и шайката от глобализационните сили вече започна да набира скорост и в други Европейски държави, както и в Щатите. Например в Щатите не бяха много убедени, че изборите им се фалшифицират - имам информация от много места, че на последните избори повечето се хвърлиха да гласуват срещу Буш, за да докажат (на себе си бих казала), че все още са демократична държава. Провалиха се. Същото и в Англия - "преизбраха" марионетките на глобализацията.
3. Ако искаме да свалим / сменим съществуващото държавно управление, имаме ли идея за по-добро? Защо е по-добро? Демократично ли е? Чии интереси защитава? Как можем да сме сигурни, че няма пак да ни завземат - както през 45-та или сега с влизането в европейския съюз или .....както е сега - свободна демокрация при която управляващите са водени за носа от глобализационни сили?
Склонна съм да се съглася с голяма част от това, което казваш. И аз расъждавам в този ред на мисли, но я да видим....не сме ли ние тези,които позволихме нещата да се изпуснат тотално от контрол? Този процес продължава вече твърде дълго и сега когато ножа опира в кокала искаме моментални действия. Спасявахме се поединично кой в чужбина, кой тука някак кретахме и някъде по този път,/ вече дори сме забравили и кога точно/Mistique писа: 3. Ако искаме да свалим / сменим съществуващото държавно управление, имаме ли идея за по-добро? Защо е по-добро? Демократично ли е? Чии интереси защитава? Как можем да сме сигурни, че няма пак да ни завземат - както през 45-та или сега с влизането в европейския съюз или .....както е сега - свободна демокрация при която управляващите са водени за носа от глобализационни сили?
изведнъж ни осени свише, че може да сме Сила само когато се обединим.
Никога не бих охулила народа си, защото това значи да плюя по собствената си кръв, но не мога да не кажа, че този народ трябва да поеме отговорността за досегашните си действия и най-накрая да започне да действа не като инертна маса, а като едно осъзнато цяло. Късно е за нас! Но, може би ако започнем да възпитаваме, от днес, от утре -все ще има някакъв шанс тези, които идват да променят нещо.
Национализмът е имунната система- така ни казват сега, но болният от СПИН няма такава, една настинка ще го повали и убие.
По последната ти точка-питаш: имаме ли идея за по-добро? Кой знае? Може би следващата революция ще е -Чрез глобалната мрежа срещу глобализационните сили!? Но коя съм аз, че дакажа?
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.