България през вековете Страната на владетелите

преди 18 години 4 месеца #26693
Кан Аспарух

Кан Крум

Цар Симеон

Цар Самуил

Цар Калоян

Цар Иван Асен II

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 4 месеца #26712
Пасков,прекрасно,но може ли нещо повече за картите-издателство,произход и т.н.

преди 18 години 4 месеца #26713
Имаше едно луксозно издание преди 5-6 години: "Българите", с тъмнозелени корици в 2 изпълнения: с твърди и с меки корици, от голям колектив автори: над 40 човека: в това число и Петър Добрев, и Божидар Димитров. Там, освен самата история, имаше и голяма серия от карти, поне 3 пъти повече от изнесените тук.
Но книгите останаха в България, а това са само сканираните страници.
Едната от книгите беше атлас: ето тук има инфо за нея

преди 18 години 4 месеца #26718
Благодаря,отдавна не се бяхме "чували"!

преди 18 години 4 месеца #26719
Само,че на българки нещо не върви информацията!но не се учудвам!

преди 18 години 4 месеца #26720

nik писа: Благодаря,отдавна не се бяхме "чували"!

Зле съм с времето и съм претоварен напоследък.
И освен това пиша повече тук: www.ardino.bg/forum/index.php?action=profile;u=235;sa=showPosts
Знаеш моята политика: врага трябва да го биеш, то ест, просвещаваш, на негова територия, в неговата къща.
Лесно е във форум като бг-националисти да се думкаш в гърдите до умопомрачение и да се опиваш от собственното си величие под благосклонния поглед на форумната администрация, както го правят ташкоидите и фелдоидите. Такова самонадуване е толкова банално, колкото и безплодно, и много добре виждаш какъв празен звук, глас във пустиня бяха призивите ти да се мисли за обединение и да са загърбят дребните различия. Те черпят сили и енергия само от омразата и агресията си, и то виртуална. Това са бедни и безполезни души, зомбирани кресльовци, които произвеждат само виртуален боклук и изграждат уродливо лице на българския национализъм.
Но от това въпросите и проблемите не се решават, а само се разритва кошера с осите и си оставаш бездейно в нарцистическа изолация. Повече от това да напсуват или хакнат някой сайт, или да изпраскат някакви дивотии в youtube не им стига нито мисълта, нито морала, нито смелостта.
Така работа не се върши, според мене.

преди 18 години 4 месеца #26732
Пламене,както винаги си прав приятелю.Само не знаеш колко много аз самият желая да се включа в някой такъв форум и да ги подкарам лекичко,както аз си знам.Преди някъде ти бях писал,че нямам нерви.Освен нерви сега нямям и елементарната толерантност нужна за разговор...Едно време даскала ми по история,Илиев ме определи като ТОЛЕРАНТЕН в класа-8-ми клас...Оттогава ми остана много малко от това чувство и го ползвам само за приятели.
---
Не ме оставят да измисля машина на времето,приятелю.С тия дела на главата...и с планираните още 50 коли за крадене...как да стане?!
Но съм с теб,да знаеш!Ти имаш нервите и хладния разум да им кажеш това,което аз бих им изкрещял...
Бъди здрав,Пламене!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.