Пламен Пасков писа:
Jordan_13 писа: Jarmin 60. Аз ползвам такъв. В България струва 600 лв. Има и по-скъпи. Не съм го ползвал за ориентиране, тъй като поне засега паметта ми е фотографска, и помня откъде съм минал, но го ползвам за надморска височина, ориентация спрямо запаметена вече точка и други малки подробности. Добре що годе измерва надморска височина в гъсти гори, дава отклонение +- от 30 до 50 метра в надморската височина, зависи колко е гъста гората. Това обаче не е jps за кола
Те и моите не са задължително за кола. Holux-а е точно колкото кибритена кутия, а QTeck - а е PDA компютър телефон с 3 инчов екран.
Носиш си ги навсякъде, ама не щат да се видят, келешите.
Или ако се видят, на следващо включване се забравят
Ами на мене ми попадна преди време една рекламна книжка, където тия модели бяха описани на български, ама съм я бутнал някъде. Този модел поне мене ме заинтригува, заради възможността да мери и в гъсти гори. Иначе на открито, открити скали и въобще места с добра видимост към небето си хваща над 5-6 сателита, а може и повече и мери без грешка. Голям е колкото старите JSM Нокия, малко по-обемист, жълт на цвят, много удобен за носене в ръка, закачане на колан, за дреха, здрав джоб и т.н. С две батерии е, от стандартните като големина, кръглите. Можеш да си вземеш и презареждаеми и тогава почти нямаш проблеми със захранването.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.