georgi_nz писа: Рейзъре , как можеш да пишеш така. Ми ти българин ли си?
Ако не си , тогава какъв си по произход?
И какво като съм българин, българин е и този на улицата който ще те смачка без да се интересува какъв си, българин е и този който ще ти отнеме най-ценното в живота, българин е и този който ще се скрие като мишка и няма да ти каже кой го е направил дори да знае, българин е и този който те мрази без причина, българин е и този който ти завижда но не си е мръднал пръста за нищо в живота, българин е и този който ти дава акъл за всичко но е годен за нищо.
Нито това че живеш в българия, нито това че си българин а не циганин или турчин НЕ ТЕ прави българин.
Да си българин за мен е състояние на духът и умът. Както казах малко хора са българи в сърцето и душата си. Дори дефиницията ми да е различна е без значение. Българин е всеки който милее за българия а не оставя безразличието да я погубва ...
@ Елтимир
Да така е.
Но вечно ли ще се задодоляваме с трохи ?
До кога ще оставяме "баба знае 2 и 200" да ни погубва. Защото баба от години наред дели 2 на 2 на 2 на две, и баба на ден днешен умира от глад защото не търси 200 а си крота на 0.000002 ...
За какво ни е дефиниция на думата национализъм про положение че хората които спадат към нея се броят на пръсти. Както казах аз не съм националист защото националиста милее за нацията, хитлер и сталин са били националисти, аз съм патриот и милея за родната си земя и всички други които милеят като мен, уважават я, или поне се отнасят с отношение достоино за уважение към нея... ВСИЧКО ОСТАНАЛО НА САПУН!
Реизър