Тоз хост няма да го бъде Прощално!

преди 18 години 7 месеца #23710

БГ_Гвардия писа:

Мещера писа: Занимава ме един въпрос...
Това,че ченгетата пак ще могат да четат тук е ясно.Но ще могат ли да бърникат сайта?
И не може ли да се пусне някакъв подфорум за ограничен кръг от участници?

Нещо което го има при мен.. :devil: Беще ми подадена неверна информация че сайта ви е спрян от куките? Ще радвам по господин Пасков да ми бъде пратен нов банер. Поздрави Калоян!

Не разбрах точно - с какво мога да бъда полезен и как да помогна?
Да върнем банера на войните в бг-националистите?
Вече говорих с Императора, защото само той ги прави тези неща, каза, че горе вече няма място при резолюция 1024х768, и има 2 варианта:
1: маха БНРП бара и слага вашия,
2: слага вашия някъде другаде: не в този ред отгоре, който е вече запълнен.

По принцип готовност и желание има, просто в момента е претоварен и каза: "Дай малко по-късно, сега ми е много напрегнато и не ми е до нет и банери".
Това не е неуважение или измъкване - наистина не му е лесно, и даже и в сосбственния си сайт напоследък се вясва много рядко. Подозирам, че даже и до комп достъпа му е епизодичен.

П.П. Всъщност, чак сега видях - това си е бил самия Император - момчето ви отговори на въпроса за банерите.
Така че, Запознат, давайте скрипта на банера, ще го препратя веднага на Императора.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 7 месеца #23711

anti666 писа: И аз искам да изкажа благодарността си на всички, които направиха възможното този сайт да тръгне. Смятам, че на някои ще им е доста по трудно да бърникат тук, защото хоста не е български, а е от неутрална за нас страна. Разбира се, хакери, провокатори или "троянски коне" винаги ще се намерят, но въпреки това се надявам да нямаме тия проблеми с внезапните спирания, които бяха почти ежедневие есента. Дали ще останем на този хост или ще мигрираме на друго място - остава да се реши от нас самите.
Тук остава висящ и още един много важен въпрос - с плащането на хоста. Сайта е уникален с много голям обем информация, което изисква съответно и по-скъп пакет за хостването. Тарифата обикновено върви между 30-40 лева месечно. Не е кой знае колко, особено ако го плащаме солидарно. Засега е платен само за 2 месеца, след това ако не се организираме ще виждаме добре познатото съобщение "db connection lost"
Затова предлагам, тези които имат желание да се свържат по лп и да събираме пари още от сега. Другият вариант е банкова сметка, чийто номер е даден тук. Искам да подчертая, до този момент всички, които са участвали финансово са били невероятно точни. Всъщност това е и един показател, че Българският Дух не е загинал. Защото някога Българин е бил синоним на горд и честен ариец. А за истинските тангриани - дадената дума е било нещо свещенно. С две думи - с тези пари няма да се злоупотреби, още повече че става дума за малка сума. Ако има излишък от пари (дано) ще може да се използват за по-нататъшно плащане или за издаването на вестника, който от година и половина не е излизал.
Предлагам също хората започнали с проекта за електронна книжарница да си довършат делото. Съгласен съм, Елтимир е чепат и прибързан в решенията си понякога, но е един от нас Българите. Не сме длъжни да мислим еднакво (а не е и редно), но нищожните постъпления от книгите ще са все пак глътка свеж въздух за него.

Дайте номер на сметката на хостинга - надявам се към средата-края на февруари и аз да мога да помогна. Преводите оттук (Русия) са много скъпи и няма смисъл да се пращат само 30-40 лв.

преди 18 години 7 месеца #23712

Това,че ченгетата пак ще могат да четат тук е ясно.Но ще могат ли да бърникат сайта?

Ще могат, бъдете сигурни.
Има вече цялата технологична готовност за това, знам го от надежден източник. Даже и вътрешен форум не е решение.
Това е само за сведение.

преди 18 години 7 месеца #23719

БГ_Гвардия писа:

Нещо което го има при мен.. :devil: Беще ми подадена неверна информация че сайта ви е спрян от куките? Ще радвам по господин Пасков да ми бъде пратен нов банер. Поздрави Калоян!

Тази информация не е неверна, а по всяка вероятност, много вярна. Предишната компания Host.bg се намираше на една улица с НСБОП, почти едни срещу други са сградите им. Вероятно нарочно е направено така, за да може да се контролира интернет пространството, както около всяко районно управление се разполагат повечето магазини за оръжие, също с цел по-лесен достъп и контрол, а продавачите в него снабдяват с инфо милиционерите кой какво оръжие купува и какви нагласи има.
Същото е и с нет пространството.

преди 18 години 7 месеца #23720
Да, кажете как да изпратя 20 лева за хоста?

преди 18 години 7 месеца #23721
Точно по въпроса за плащането трябва да се реши. Хубаво е, че има много хора, готови да отделят по някой лев да го има този сайт. Хоста си имат сметка, може да се плати и по електронен път с е-пари. Може и на място - варианти много. Засега ще видим как върви и админите ще си предценят - заслужава ли си да се местим или не. С плащането може да се направи така, че един месец да плати един от нас, а следващият път някой друг - това да ни е проблема.
По въпроса за следенето - съгласен съм с Пламен, но само донякъде. Между другото, нека каже какво знае от този сигурен източник. То си е ясно, че една от основните функции на новото ДС е да души националистическите сайтове. В случая обаче това е публичен форум и никой не е тръгнал да сваля властта. Тя сама ще се свали, а като тръгне да си ходи (кой към Испания, кой към Херсон, кой към Турция или Израел) ние пък може и да им помогнем, да не се колебаят много.
Така че в публичен форум всеки да се съобразява какво да си пуска. А иначе има хиляди методи за комуникация и няма служба, способна да прехване всичко. Да не говорим, че в интернет пространството вече масово ги плюят тези небългарски изроди от Режима и не се знае откъде ще им ритнат канчето.

преди 18 години 7 месеца #23724
Има ли някой от Пловдив във форума, който може да получи пари и да помогне за плащането на хостинга? Оттук има една система: Unistream, с която мога да пратя пари, но кореспондент в България им е Токуда-банк в Пловдив. Къде и от кого се плаща хостинга? Ако е от Запознат, ще проверя как е с Варна

преди 18 години 7 месеца #23725
И мен ме интересува начина за плащане на хоста или даряването на средства...?!!! Кой движи този въпрос в момента..?!

преди 18 години 7 месеца #23727
"Има ли някой от Пловдив във форума, който може да получи пари и да помогне за плащането на хостинга?"
Има поне трима, за които съм сигурен че ще го направят. Ако искаш - пусни ми лс, за да ти дам емайлите им. Единият е Йордан.
"Къде и от кого се плаща хостинга? Ако е от Запознат, ще проверя как е с Варна"
Запознат също знае как да го плати по механизма, посочен по-горе. Тук искам да добавя някои неща, които трябва да ги знае всеки. От няколко дни, откакто сайта е онлайн, той не принадлежи на никого. Принадлежи само на една Идея - която е над всички нас и евентуално на колобърския Съвет, ако реши да го използва, макар досега само да са пускали по някое мнение индиректно. Админите са вече само админи, те вършат работата по модерирането и общата администрация, но не са отговорни лица. Хората, проектирали сайта, също вече не са му собственици по тяхно собствено желание. Така че този сайт вече не е нито на Елтимир, нито на Запознат, на мен или на който реши да помага. Всеки ако има възможност и желание да се включи финансово или с техническа помощ - нека да не очаква някакви специални права. За собствената си протекция - името му няма да бъде споменавано, освен ако не си го каже сам като Пламен или WhiteKnight. Ако Режимът реши да гони някого по прословутия си член 108 - то трябва да го направи с всички нас. Запознат няма нищо общо вече с това, освен да осигурява административната подръжка и вече е напълно излишно някой да го заплашва със съд. Базата се държи от поне още няколко човека, както и паролата към нея. Плащането ще бъде колективно, а винаги ще можем да намерим някой да я качи обратно на хоста, който пък не е и български.

преди 18 години 7 месеца #23728
100% съм съгласен с гореизложеното! Помоща трябва да е доброволна и да не води до никакви привилегии...!!! Смятам, че достатъчно ясно съм заявил желанието си да помагам според възможностите си! Ако тези които са в течение на нещата решат, че има нужда от помоща ми, знаят как да се свържат с мен...

Ден-Грее

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.