Jordan_13 писа: Според мен възхода на България няма как да не мине през Македония.
Това е верно и истинно, тъй като неслучайно фланга на Кубер възвръща Македония. Тя е една от свещените области, в които се е формирал Българският народ.
Да, и историята за това говори и подкрепя. Незнайно как още докато бях в основното училище знаех и убеждението ми за Македония беше твърдо и не се е променяло от тогава. Дори съм сънувал, как на един висок хълм я гледаме вече отвоювана от нас. И сякаш не на скала, а в небето бях.
Но как се е получило така, че хората я забравят. Когато говоря с мой колеги от университета почти никой не трепва, нямат мнение, не ги интересува нито тя, нито България. Сред тях има и едно момиче дошло от Македония, с нея пък най-малко се разбрах по въпроса. Още малко ще ме обявят за терорист. Не искам да си представям, че моите бъдещи внуци въобще ще са забравили за нея, искам съня ми да се сбъдне.
Почти същото може да се каже и за духа на българския народ- Тангра. Още от малък знаех и убеждението ми за това не се е променяло. Та мислех, че повечето и те така, а то се оказва че даже не знаят за Тангра или им е познато, ама за кой народ ставаше въпрос?. Отново нямат мнение, не ги интересува, като чели не е в същността на нещата.
Та ако ги няма корените ни, то ще сме обречени на гибел, безплодие и липса на поколение.