Израел предлага палестинците да се преселят
Бенямин "Бени" Елон е убеден, че сумата от 100 000 долара на семейство ще убеди палестинците да напуснат домовете си и да търсят нова родина
07.11.2006
Да се позволи на палестинците да се преселят в страни като България или Босна, където те са желани. Такова необичайно разрешение на палестинския въпрос предлага израелският депутат Бенямин "Бени" Елон в интервю за в. "Аарец".
52-годишният народен представител предлага на онези палестински семейства в палестинските територии, които се съгласят да емигрират, да се дадат по 100 000 долара.
Ако един милион семейства приемат офертата, това ще реши палестинския демографски проблем, убеден е депутатът.
Необходимите 100 млрд. долара Израел можел да набави от получаваните всяка година от САЩ помощи, възлизащи на 3 млрд. долара. Като ги заделя, за 20 години Израел щял разполага с 60 млрд. долара.
Ако към тези пари се прибавят и сумите, получавани от американски и европейски фондации, еврейската държава ще се сдобие с необходимите 100 млрд. долара, изчислява Елон.
Той е убеден, че сумата от 100 000 долара на семейство ще убеди палестинците да напуснат домовете си и да търсят нова родина.
Има много държави като България и Босна,
които имат желание да ги приемат, защото когато в тях пристигне семейство, разполагащо със 100 000 долара, то е желано, твърди депутатът.
Елон допълва, че животът на палестинците в ивицата Газа днес е истински ад и те трябва да бъдат насърчени да я напуснат.
Депутатът е син на бившия заместник-председател на израелския Върховен съд - Менахем Елон. Той е лидер на парламентарната група на коалицията Национално-религиозна партия ("Мафдал")/Национален съюз.
В началото на тази година, малко преди изборите за Кнесета, Елон се разболя от рак на гръкляна. В продължение на три месеца всеки ден беше подлаган на лъчетерапия в университетската болница "Хадаса" в Йерусалим. Сега е под лекарско наблюдение, но се смята за излекуван, посочва в. "Аарец".
БЕЗ КОМЕНТАР....
линк:http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=961544
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Освен другите проблеми, които си има Израел, демографският е също голям проблем за тях. Става дума за раждаемостта. На всяко еврейско дете се раждат по 3 палестинчета и геноцидът срещу тях не помага. Не помагат и призивите за заселване на евреи от други страни. Все по-малко стават желаещите да живят в един оазис, заобиколен от концлагер и враждебни съседи, както и да служат по 3 години в армията. Сега се наблюдава дори обратния процес, все по-засилващо се изселване от Израел. Синедрионът се усетиха, че новият Храм на Соломон не е задължително да е построен в Ерусалим, а може и в земята, където е скрит Кивота. Така че те трябва спешно да търсят нова обетована земя, особено ако тя принадлежи на древните им противници.
Тази статия е доста стара и имаше публикувано за нея във форума. Ако някой си направи труда да прочете малко от биографията на въпросния Бенни Елон ще открие любопитни неща. Този е равин, ректор на ортодоксален университет по Кабала, представител в Ню Йорк и водач на ултрадясна партия в Кнесета. С две думи - посветен юдеин, който пет пари не дава за благополучието на палестинците. Целият този шум е тестване на общественото мнение в България за това как ще реагират българите на идеята за масово изселване на израелски граждани в страната ни. Палестинците определено не биха дошли тук, те имигрират най-вече в Йордания, където 80 процента от жителите са палестинци.
Реакцията също беше показателна. Никаква! Всяка друга страна би пуснала поне протестна нота за намеса във вътрешните работи на независима страна, въпросният депутат щеше да бъде принуден да се извини. Нямаше такова нещо тук, нито каквато и да е реакция както от властите, така и от обществото. С две думи - няма проблем, идвайте! На бедните българи не им пука!
Видях, че е стара статията! Пуснах я защото заговорихме за проекта Еврия...!!!anti666 писа: "Елон допълва, че животът на палестинците в ивицата Газа днес е истински ад и те трябва да бъдат насърчени да я напуснат"
Освен другите проблеми, които си има Израел, демографският е също голям проблем за тях. Става дума за раждаемостта. На всяко еврейско дете се раждат по 3 палестинчета и геноцидът срещу тях не помага. Не помагат и призивите за заселване на евреи от други страни. Все по-малко стават желаещите да живят в един оазис, заобиколен от концлагер и враждебни съседи, както и да служат по 3 години в армията. Сега се наблюдава дори обратния процес, все по-засилващо се изселване от Израел. Синедрионът се усетиха, че новият Храм на Соломон не е задължително да е построен в Ерусалим, а може и в земята, където е скрит Кивота. Така че те трябва спешно да търсят нова обетована земя, особено ако тя принадлежи на древните им противници.
Тази статия е доста стара и имаше публикувано за нея във форума. Ако някой си направи труда да прочете малко от биографията на въпросния Бенни Елон ще открие любопитни неща. Този е равин, ректор на ортодоксален университет по Кабала, представител в Ню Йорк и водач на ултрадясна партия в Кнесета. С две думи - посветен юдеин, който пет пари не дава за благополучието на палестинците. Целият този шум е тестване на общественото мнение в България за това как ще реагират българите на идеята за масово изселване на израелски граждани в страната ни. Палестинците определено не биха дошли тук, те имигрират най-вече в Йордания, където 80 процента от жителите са палестинци.
Реакцията също беше показателна. Никаква! Всяка друга страна би пуснала поне протестна нота за намеса във вътрешните работи на независима страна, въпросният депутат щеше да бъде принуден да се извини. Нямаше такова нещо тук, нито каквато и да е реакция както от властите, така и от обществото. С две думи - няма проблем, идвайте! На бедните българи не им пука!
Тази информация е типичен пример за набиване на термометъра на общественото мнение в задника на българина...!!! Тъжното е, че няма нито обществена нито държавна реакция
До кога ще се надяваме друг да свърши нашата работа?violence писа: Аз съм ЗА. 100 хиляди палестинеца биха могли ни помогнат да решим проблема с евреите в България, веднъж - завинаги. Но другите да си седят там и да се борят за родината си срещу юдеите-окупатори. Малко тъпо звучи само една част да дойдат, но това е земята на българите все пак и други мнозинства не трябва да има. И животът на палестинците в ивицата Газа е наистина ад, поради неравностойната борба за оцеляване, която водят арабите с "богоизбрания народ". Бях чел какви огрони разлики има в живота на един евреин и на един палестинец там и е покъртително. Ще потърся линка.
Помогни си сам за да ти помогне и Господ.....
Елтимир има една интересна и поучителна случка, която е разказвал.
"След като в Арменският парламент беше влязъл въоръжен арменец и ги беше метнал наред, Елтимир срещнал някакъв арменец в Ботевград и му казал на шега:"Абе да вземете и в нашият парламент да почистите малко",
а ония му отговорил:"А виж какво, всеки сам си оправя парламента и депутатите."
/сигурна съм, че думите бяха други, но смисълът беше този, Елтимир ако решиш може да я напишеш историята за да е от извора и достоверна/
Та Виоленс, да не разчитаме, че палестинците ще свършат нашата работата....
И ти ли ще си тази, която ще скрие автомат под палтото си и ще влезе в народното събрание...??!! Само го каза! Много е лесно на думи пред РС-то... А и самата идея е доста истъркана...!!! Преди време един наш журналист вкара РПГ в министерски съвет, за да провери само дали може да мине номера (жалко, че не стреля)...!!! От тогава насам НСС (национална служба за сигурност) си взе поука и тези фокуси са невъзможни...!!! Но все пак аз съм само един прост сценарист с богато въображение...!!! Може и да си измислям или бъркам...Дари писа:
До кога ще се надяваме друг да свърши нашата работа?violence писа: Аз съм ЗА. 100 хиляди палестинеца биха могли ни помогнат да решим проблема с евреите в България, веднъж - завинаги. Но другите да си седят там и да се борят за родината си срещу юдеите-окупатори. Малко тъпо звучи само една част да дойдат, но това е земята на българите все пак и други мнозинства не трябва да има. И животът на палестинците в ивицата Газа е наистина ад, поради неравностойната борба за оцеляване, която водят арабите с "богоизбрания народ". Бях чел какви огрони разлики има в живота на един евреин и на един палестинец там и е покъртително. Ще потърся линка.
Помогни си сам за да ти помогне и Господ.....
Елтимир има една интересна и поучителна случка, която е разказвал.
"След като в Арменският парламент беше влязъл въоръжен арменец и ги беше метнал наред, Елтимир срещнал някакъв арменец в Ботевград и му казал на шега:"Абе да вземете и в нашият парламент да почистите малко",
а ония му отговорил:"А виж какво, всеки сам си оправя парламента и депутатите."
/сигурна съм, че думите бяха други, но смисълът беше този, Елтимир ако решиш може да я напишеш историята за да е от извора и достоверна/
Та Виоленс, да не разчитаме, че палестинците ще свършат нашата работата....
Както вървят нещата май ще се наложи ние да взимаме нещата във наши ръце.Защото МЪЖЕ почти не останаха.....
П.П.Не аз сама няма да мога да направя нищо, НО ако ти си до мен, ако и други са до нас..........
А пък знаеш ли може и палестинците да ни оправят щом казваш.Аз съм просто една Жена и , какво ли разбирам....може и да си измислям или бъркам.
Май всички ви избива на въстание (не, че мен не ме избива)..?!! Хайде да изчакаме докато станем поне 5 хиляди, че поне да имаме някакъв шанс да докопаме поне неколцина от тези които ни трябват... Пък след туй, каквото сабя покаже...Дари писа: Парадокс, никога не омаловажавай ЖЕНИТЕ и това на, което са способни.......
Както вървят нещата май ще се наложи ние да взимаме нещата във наши ръце.Защото МЪЖЕ почти не останаха.....
П.П.Не аз сама няма да мога да направя нищо, НО ако ти си до мен, ако и други са до нас..........
А пък знаеш ли може и палестинците да ни оправят щом казваш.Аз съм просто една Жена и , какво ли разбирам....може и да си измислям или бъркам.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.