100 неща, които ще направя ако имам власт... нещо като програма за оправяне на страна
моля, модераторите да изтрият от темата коментарите или спама който съществува.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
За горите съм се изказал. Всеки трябва да се замисли, че няма нищо по ценно от дърветата и земята. Дърветата, тези прекрасни творения, само те произвеждат големи дози кислород; малко известен факт е, че едно дърво на ден усвоява въглеродния диоксид който изпускат 3 коли за същото време. Дърветата пазят сянка, почвата от ерозия, помагат при наводнения и много много други ползи. Също така, въздуха в една планинска (борова) гора отдалечена от средно голям град е 1000, да хиляда пъти по-чист от въздуха в един град. И какво правим ние? Оставаме циганите и турците да унищожат горите, навсякъде. То си е за нас. Едно дърво не израства за един ден.
По въпроса за оръжията, също подкрепям; ясно е че на тия пионки, които сега управляват няма да им е изгодно да влезе такъв закон в сила. Най-малкото защото може да пострадат, пряко. Циганите също няма да бъдат тогава проблем, защото ще си намерят майстора и ще измрат бързо бързо. Кой ще ги търпи да безчинстват ако имаме оръжия (ясно е, че не сме единни че да ги мачкаме без оръжия, на бой), ще ги изпозастреляме и те няма да смеят. Тая полуеволюирала измет ще ни малтретира на нашата земя
Много точно мнение! Аз като учител няма как да не реагирам. Затова искам да ви дам малко инфо по въпроса,за да бъде подложено на дискусия(разбира се,ако това интересува форумците).antijew писа: Не приятелю Виоленс,не визирах теб.Извинявай,че ти развалих за момента темата.Прав си,че трябва да се обединим за България.
По темата:
Аз мисля,че един от основните приоритети трябва да бъде образованието.В момента на подрастващите и по-големите в училище им се пълнят главите с ненужна в по-голямата си част информация,бих казал над 90%.
Запълване на чистия детски мозък с талаш,който няма да му е нужен в бъдеще.Това трябва да се промени.
В момента в редица български училища,вкл.и в това,в което работя,е възприета системата на Джордж Сорос и "Отровено общество",наречена "стъпка по стъпка". За основни цели биват прокламирани гражданското образование и възпитание.
Какво обаче получихме на практика?
1. Тъй като идеята е детето да е център на процеса на обучение,а не учителят,дечицата в 1 клас биват поставени да учат в клас на мобилни масички във форма на трапец,които много лесно се местят,разместват и могат да придобиват различни форми-на пеперуда,на многоъгълници,кръгла маса и т.н. Дотук-добре. Но повече от половината деца се оказват или в профил или в гръб към учителя,т.е. губят зрителния контакт с учителя си. И сещате ли се за последствията от това?- ами просто престават да отразяват,че в класната стая има учител и настава пълен хаос.
2. Провеждат се т.нар. Сутрешни срещи,които изгубват на учителя почти 15 минути от урока,който и без това трудно започва заради хаоса и лошата дисциплина(или по-точно липсата на такава).
На тези сутрешни срещи се споменава днешната дата,определя се и попълва на едно табло времето и едно дете споделя някаква случка или преживяване от предишния ден извън училище.След това започва нещо като пресконференция-децата му задават въпроси,то им отговаря.
Ще ви дам един пример.Аз само 1 единствен път проведох такава сутрешна среща и какво се получи: "Вчера аз имах рожден ден. Имахме много гости. Майка беше направила кюфтета." Въпросите: " Ти колко кюфтета изяде","Хубави ли бяха кюфтетата?","А майка ти яде ли кюфтета"...
и нито дума за това дали е имало деца,кои приятели е поканило детето да споделят празника,на какво са играли или дори какво са гледали заедно по телевизията,каква музика са слушали... Повярвайте ми,адски съжалявах,че се вързах тогава,но за мен беше нещо ново и трябваше да съм в час все пак кое как е в тази система.Никога повече не проведох подобна глупост,а сега провеждам пропаганда сред промитите мозъци против тази система и за отказване.Разказах им на моите колежки кой е Сорос,откъде идват многото пари за неговата фондация и за какво реално се използват-всичко,което прочетох тук,в нашия сайт. Така започна моята лична борба срещу "стъпка по стъпка"
3.Резултатите от няколкогодишния експеримент : Те проличаха тази година,когато тук сляха две училища-нашето и едно конкурентно за нас училище,в което си учат по традиционната българска система. И там децата са палави,но никое дете не си позволява да прояви неуважение към учител,родителите-също. А нашите ученици-срам ме е да кажа-разхайтени,нагли,за родителите да не говорим.А уж системата предполага съвместна работа и сътрудничество между родители и учители - нещо,което си е било силно застъпено и в нашите възрожденски училища и се е осъществявало на практика,за разлика от днес. Онези деца постигат по-високи учебни резултати от нашите,представят се по олимпиадите на по-челните места. И тук искам да отбележа,че нашите учители с нищо не са по-лоши или мързеливи,или неспособни от другите. Аз обаче водя часове и при едните,и при другите и това ми дава възможност за сравнение. Същите наблюдения неотдавна ми сподели и колежката от занималните,която няма пристрастия и е по убеждение националист като мен.
Ако някой изрази становище по това как бих могла да се преборя за премахване на тази отвратителна система,моля да сподели идеи,имайки предвид,че директорът и една голяма част от колегите я харесват по необясними за мен причини. Искам да стане така,че сами да се убедят колко е вредна тя за децата.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.