100 неща, които ще направя ако имам власт... нещо като програма за оправяне на страна
Всичко е възможно,но трябва да се започне от местните избори. Защото сега общините ще имат много повече самостоятелност,а общинските съвети -повече власт.Та мисълта ми е:контролирайки отблизо местните управляващи,да оказваме натиск,за да подредим първо нашата си градинка.Ако всеки навсякъде върши същото,България ще се промени. Какво имам предвид. Хората като гласуват,имат правото и да искат. И когато виждат нередности от какъвто и да е характер,да ползват механизмите на пряката демокрация: Подписки,протести, искане на оставки, та дори и гладни стачки,ако се наложи.violence писа:
Ами така е, по-точно би било да се каже, "какви положителни промени да се направят след падането на тази геноцидна власт, която ни затрива", защото това всеки буден човек знае, че е истина. Изсекоха горите без да засадят нови (като всеки знае, че едно дърво израства 15-20г) и продължават да го правят, унищожиха армията ни, заробиха ни икономически към еврейски организации, на национално ниво всяват деградация и обезличаване. Та ние дето сега се хвалим с природата, такова унищожение е в сила, че след 10г няма да имаме природа, бати!!! Иначе си прав, само дето като обикновени поданици нищо реално не можеш да контролираш или да влияеш. Каквото диктуват господарите на нашите политици, каквато е тяхната програма това става. А темата е с целта който каквито идеи има да ги сподели, да ги обсъдим, Левски как е създал Указ.Иван писа: Туй "ако имам власт" е бош лаф работа.
Не е ли по-добре да кажем 100 неща, които правя сега!
Май не ще могат се изброи 100 неща. И 10 са много даже.
Много скоро при спечелване на даден проект от общината,парите ще идват директно в нея,а няма да минават през София.Всяка община може ефективно да се възползва от тези европари.Така де,щом на онези ще им плащаме членски внос като европейска държава,поне да имаме полза от тях и да контролираме усвояването на тези фондове. Няма да коментирам как трябва да се гласува и за кого. Всеки си има съвест. Разбира се,има начини,патриотично мислещите и действащи хора,без значение в какви организации членуват,да участват активно в избирателните листи.На място всеки да реши под каква форма. Тук не става въпрос за жажда за власт,а за ефективно използване лостовете на общинската власт за промени,за контрол върху източването на общинските бюджети,върху даването на концесии, възлагането на обществените поръчки,контрол върху провеждането на разните конкурси и т.н.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Както знаем ялова булка не хваща....
Да разрушим всички досегашни.
Да оставим един човек начело,с проницателен ум,с ясновидско око,с вълшебни идеи.Без правото да взима решения.
Да се изберат по двама от всеки род -един главен и помощника му - и всички те да взимат решения.Човекът начело да ражда гениална идея за осъществяване на всяко решение на родовия съвет.Родовият съвет да обесва или екзекутира всеки начело,който откаже да изпълнява волята на съвета.
И всяка друга общност,която взима решения или има власт,да бъде разтуряна. Създателите й - екзекутирани,поддръжниците й - наказвани.
П.П.Поустът присъства и в тема "Запознати ли сте с това?".Извинявам се за неудобството и моля Запознат или Модераторски екип да го изтрие оттам.
Идва нова епоха...
Идва новия човек, а с него и нов дух...
Ние еволюираме (за разлика от други)
Трябва да еволюират и идеите ни...
Това си е чиста утопия.Без управляващи не може.Ще настъпи безвластие и анархия. Аз говоря за това ние,т.е.управляваните сами да си владеем механизмите за контрол върху тях и да ги притискаме постоянно,както това става в други страни. Има си начини-това са способите на пряката демокрация.А колкото до това всеки да отговаря с решенията,действията или бездействията си с главата си,напълно съм съгласна,самата аз съм публикувала по сайтовете постове в този дух.Спорт-Здраве писа: А аз предлагам,да не създаваме повече управници.Да не създаваме повече неща,които да отговарят за нас.Да не създаваме тела,в които да вливаме доверие.Да не създаваме повече управленски органи.
Да разрушим всички досегашни.
Да оставим един човек начело,с проницателен ум,с ясновидско око,с вълшебни идеи.Без правото да взима решения.
Да се изберат по двама от всеки род -един главен и помощника му - и всички те да взимат решения.Човекът начело да ражда гениална идея за осъществяване на всяко решение на родовия съвет.Родовият съвет да обесва или екзекутира всеки начело,който откаже да изпълнява волята на съвета.
И всяка друга общност,която взима решения или има власт,да бъде разтуряна. Създателите й - екзекутирани,поддръжниците й - наказвани.
П.П.Поустът присъства и в тема "Запознати ли сте с това?".Извинявам се за неудобството и моля Запознат или Модераторски екип да го изтрие оттам.
Приятели, като чета това, и ми идва един генерален въпрос който бях срещнала при Кришнамурти (един автор когото уважавам за доста от идеите му), та той казва по смисъл следното: Каква трябва да бъде социалната борба? Ясно е, че всички сме в затвора на социума (Спорт Здраве беше пуснал интересна тема по повод Затвора но и тук мисля че има връзка), и при тази ситуация, какво е по-правилното действие? Да украсяваме стените на затвора, да се борим за по-добро положение на затворниците, по-хуманен режим или т.н. или да сринем затвора из основи? Реформация или Революция? Т.е. дали обществото каквото е в момента, с неговите структури, демокрация, избори, протести, стачки и т.н. въобще може да бъде спасено - и струва ли си да се спасява? Или трябва да се създаде нещо съвсем Ново - Ново като принцип???Ахинора писа:
Всичко е възможно,но трябва да се започне от местните избори. Защото сега общините ще имат много повече самостоятелност,а общинските съвети -повече власт.Та мисълта ми е:контролирайки отблизо местните управляващи,да оказваме натиск,за да подредим първо нашата си градинка.Ако всеки навсякъде върши същото,България ще се промени. Какво имам предвид. Хората като гласуват,имат правото и да искат. И когато виждат нередности от какъвто и да е характер,да ползват механизмите на пряката демокрация: Подписки,протести, искане на оставки, та дори и гладни стачки,ако се наложи.violence писа:
Ами така е, по-точно би било да се каже, "какви положителни промени да се направят след падането на тази геноцидна власт, която ни затрива", защото това всеки буден човек знае, че е истина. Изсекоха горите без да засадят нови (като всеки знае, че едно дърво израства 15-20г) и продължават да го правят, унищожиха армията ни, заробиха ни икономически към еврейски организации, на национално ниво всяват деградация и обезличаване. Та ние дето сега се хвалим с природата, такова унищожение е в сила, че след 10г няма да имаме природа, бати!!! Иначе си прав, само дето като обикновени поданици нищо реално не можеш да контролираш или да влияеш. Каквото диктуват господарите на нашите политици, каквато е тяхната програма това става. А темата е с целта който каквито идеи има да ги сподели, да ги обсъдим, Левски как е създал Указ.Иван писа: Туй "ако имам власт" е бош лаф работа.
Не е ли по-добре да кажем 100 неща, които правя сега!
Май не ще могат се изброи 100 неща. И 10 са много даже.
Много скоро при спечелване на даден проект от общината,парите ще идват директно в нея,а няма да минават през София.Всяка община може ефективно да се възползва от тези европари.Така де,щом на онези ще им плащаме членски внос като европейска държава,поне да имаме полза от тях и да контролираме усвояването на тези фондове. Няма да коментирам как трябва да се гласува и за кого. Всеки си има съвест. Разбира се,има начини,патриотично мислещите и действащи хора,без значение в какви организации членуват,да участват активно в избирателните листи.На място всеки да реши под каква форма. Тук не става въпрос за жажда за власт,а за ефективно използване лостовете на общинската власт за промени,за контрол върху източването на общинските бюджети,върху даването на концесии, възлагането на обществените поръчки,контрол върху провеждането на разните конкурси и т.н.
Мен инстинктът ме тегли към Революцията (не в комунистическия смисъл, опазил ме Бог), но да си призная, още нямам по-конкретна идея какво трябва да се направи. Тия 100 неща violence да ме прощаваш, ми звучат малко като програмата на атака (неизпълнената и неизпълнимата
Относно намеците за Атака, това ме обижда много много много! Първо не се оприличавам с тези кретени и палячовци. Никога не съм харесвал нито един политик, както физически (а всеки знае, че външният вид е проявления на душата) така и като качества. Всичките са противни и мазни типове, които дрънкат само простотии, всички те за едни демагози. Такива са били и такива са, ако не ги премахнем като бурени, такива и ще бъдат (защото тях ги устройва това статукво). Последните на които повярвах и подкрепих бяха Атака, тъй като просто беше нещо дългоочаквано и различно; но и те взеха много малък процент, което пък ги лишава дефакто от всякаква стабилна работа... тъй че какво може да правят освен да се нагодят към ситуацията. Повече никакви партии, никакви простотии... никога не съм харесвал разделението - никога. Мисля, че трябва всички да са в обединение и да се предлагат идеи (проектозакони), които да се обсъждат и дискутират към тяхното подобряване и да се приемат от всички. Също така трябва да има нещо като кан, който да изпълнява законите. Всъщност държавната система на Иран е доста сериозна и със сигурност по качествена от нашата сега. Аз каквото съм написал, ако зависи от някой управляващ с твърда ръка и сериозен родолюбец, за няколко месеца може да го изпълни. Няма невъзможни неща. Това е от мен, и не се карайте никога един с друг - освен ако единия не е евреин.
По темата:
Аз мисля,че един от основните приоритети трябва да бъде образованието.В момента на подрастващите и по-големите в училище им се пълнят главите с ненужна в по-голямата си част информация,бих казал над 90%.
Запълване на чистия детски мозък с талаш,който няма да му е нужен в бъдеще.Това трябва да се промени.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.