Bulgarian language is very hardly!
Днес имах такъв случай, при който едно семейство англичани постоянно идват при мен да им върша разни компютърни услуги. От две години са в България и две думи на кръст не ебават да научат. Преди година им казах: -Учете българския език, а те ми викат: -O! Bulgarian language is very hardly! Днес търпението ми се изчерпа и ги изгоних и им казах, като идват при мен от сега нататък да ми говорят на български или да идват с преводач!
Повечето чужденци са много нагли и е време да им се свият сърмите. Казвам им, че тук е България и се говори на български език. Ние сме домакините, а те гостите! Супер проява на неуважение е, когато някой гост говори на домакина не на родният му език.
Призива ми е да не им клякаме на гадовете, да им говорим на техните езици в България!
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Не да тръгват българите да си купуват разговорници, щото видиш ли в наше село дошли двама сдухани англичани, ами да показват отношение!
А какво да е това отношение - преценено, разбира се съобразно човека, но предимно е като на домакини към натрапници. Щото тия не бих ги определил като гости. Те идвам, ама не се канят да си тръгват. А щом е така, това коренно променя нещата. Който се кани да живее на Българска земя, трябва да е готов да стане българин. И е задължително да му изясним с каква грандиозна задача се е нагърбил. "Чуждото не щем, своето не даваме!".
Преди две седмици ходих да си плащам тока и водата и един от тези наглеци обикаля от гише на гише и иска нещо да обясни за смяна на партидата на къща,която бил купил в околните села преди време.Служителките вдигат една след друга безпомощно рамене и не могат да му помогнат.Долу горе схванах,какво иска,но не им казах.Да се лута.Може да му дойде акъла и да си вземе речник и да се научи да говоро Български,щом е решил да остава тук.Една бабичка зад мен на опашката,която работила на РЕП за вестници каза,че им се свидело да дадат някой лев за разговорник,който тя им предлагала.А може би не им се свиди,а просто знаят,че са малоумни и доста трудно ще го научат.
Да беше им начупил кофите!Веднага ще пропеят литературен Български език!Аз такива не ги търпя.Особено по отношение на турците!Запознат писа: Бесен съм! Ако ви се случи, чужденец в България да ви говори на неговия си език, вие си говерете на български. Не му клякайте на чужденеца, да се правите на модерни.
Днес имах такъв случай, при който едно семейство англичани постоянно идват при мен да им върша разни компютърни услуги. От две години са в България и две думи на кръст не ебават да научат. Преди година им казах: -Учете българския език, а те ми викат: -O! Bulgarian language is very hardly! Днес търпението ми се изчерпа и ги изгоних и им казах, като идват при мен от сега нататък да ми говорят на български или да идват с преводач!
Повечето чужденци са много нагли и е време да им се свият сърмите. Казвам им, че тук е България и се говори на български език. Ние сме домакините, а те гостите! Супер проява на неуважение е, когато някой гост говори на домакина не на родният му език.
Призива ми е да не им клякаме на гадовете, да им говорим на техните езици в България!
Сега какво се оказва, че и на другите чужденци им е точно толкова труден? А дали това е причината? Май не, просто показват пренебрежение към нас, затова отдавна съм го решил-аз приказвам само и единствено на български в моята си Родина, а който иска да ме разбира.
Поклон за това, което си направил! Радикално отношение и никакво клякане. Врагът само, кога опита острото на меча, може да ти има уважение. Респектът, който трябва да има от нас, това е първото негово сериозно поражение. Понякога то е достатъчно.Запознат писа: Бесен съм! Ако ви се случи, чужденец в България да ви говори на неговия си език, вие си говерете на български. Не му клякайте на чужденеца, да се правите на модерни.
Законът за продажба на земя на чужденци е зло, абсолютно зло и трябва да бъде отхвърлен и отменен. България и Българите не трябва да се съобразяват с него.
Защото Държавата, това е и територията, когато я няма територията, няма я и Държавата.
В нашия район забелязвам и една друга тенденция - резняците започнаха да се правят, че не могат да разбират Българският. Цял живот живял тук ,феса му скапан и не знае.
А,ето,дойдохме си на думата! проблемът е повече у нас или по-точно в това,че повечето им правят слугинаж.Слугинажът винаги изиграва лоша шега на онзи,който го практикува. По отношение на рускините,искам да ви споделя,че в Димитровград те са страшно много,включително и мойта съседка по етаж. Тук всички говорят български-някои с акцент,други не можеш да ги познаеш,че не са българки,ако не ти кажат. Но като правилна реч-да. Очевидно от някои бивши републики,където произношението им е значително по-меко от самия руски,е по-трудно да втвърдят,но всички общуват на български тук. Така че,макар и с акцент,и англичаните също могат. Друг въпрос е,че не искат. А какво да кажем за техния език,пълен не с правила,а главно с изключения. Някога съм учила руски и френски-и двата езика си имат особености,но са основани на правила-ясни и точни.А английският- пълен хаос! Колкото пъти правех опити да започвам изучаването му,отвратителното им произношение ме отблъскваше. Не искам да общувам с хората,все едно дъвча дъвка,мразя дъвкането на дъвки.Искрица писа: Напълно съм съгласна с вас! Отвратително нагли са в решението си, че щом са англичани все едно са господарите на света и всеки трябва да им се кланя. А местните, които им подгъзват са още по-неприятни, защото с поклоните си пред тези навлеци им дават още по-голямо самочувствие, че всички са длъжни да говорят ограниченият им език. Да, Българският е труден, защото не е език на малоумници! Който няма достатъчно акъл, не може да го научи. Ето им един тест да си претеглят "багажа" в главите.
В нашия район забелязвам и една друга тенденция - резняците започнаха да се правят, че не могат да разбират Българският. Цял живот живял тук ,феса му скапан и не знае.Но "скръцнеш" ли им и веднага се окопитват.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.