Въпрос

преди 19 години 3 месеца #17106
Имам един въпрос,може ли някой да ми даде дефиниция,за значението на сплетената конска опашка.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 3 месеца #17107
Отиди в сайта на Бага-тур. baga-tur.com

Конската опашка(прическата) се нарича чуб.Според традицията,когато един войн убива и носи чуб,духовете няма да потърсят отмъщение.Но ако питаш там,ще получиш по-изчерпателен отговор.Във форума им имаше тема на времето.

преди 19 години 3 месеца #17114

АлексТТ писа: Имам един въпрос,може ли някой да ми даде дефиниция,за значението на сплетената конска опашка.

Интересно ми е защо събираш информация и искаш да се опознаеш като Българин от външни източници. Кълвеш оттук, оттам, събираш парчета, които после да събереш в картина. Винаги ще липсва по някое парче, приятелю. Ти си Българин, а ние като Българи, трябва да се обърнем навътре в себе си, и да отгърнем древните пластове. Някога опитвал ли си се да търсиш вътре в себе си.

Ето една снимка от неолитното селище Невали Кори, което сега се намира в Източна Турция. Разгледай внимателно чембаса. На какво ти прилича? Как го определяш?

share.bol.bg/download/gmSZ0a701m

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.