bobired писа:
На въпроса ти за минималния брой гласували, за да се зачетат изборите...!!
Отговора е: Няма такъв...!!! И 3-ма да гласуват, изборите се зачитат...!!! До онзи ден се заблуждавах, че са необходими гласовете на поне 33.3% от имащите право на вот, но истината се оказа още по-жестока..!!! А кажете ми сега какъв е смисала и какво променя вашия ВОТ...?!!!!
Да речем, че имащите право на глас са 6 000 000. Твърдият електорат на БСП са 1 300 000, а на ДПС - 700 000. Ако всички останали 4 000 000 българи не гласуват, тогава БСП печели изборите с 65%, а ДПС са на второ място с 35%. Тогава всички останали българи си казват "няма да им участвам в схемите, всички са маскари, нищо не променям, само ще си псувам..."
Но да речем, че тези негласуващи 4 000 000 отидат и гласуват. Тогава ПРОЦЕНТИТЕ НА БСП ще бъдат 28%, а на ДПС- 11,7 %. Ето това ще се промени. Ще се промени мазната усмивка на Доган. Като начало това е достатъчно...
Какда ви го обясня...?!!!
Сметките ви са верни, но нещата не опират до тях....!!!
Смятам, че за да гласувам трябва да има смисъл за мен, а не за политиците...!!!
Приличате ми на запалянковци на футболни отбори...!!!
Ходите и крещите по стадионите за любимите си отбори, докато собствениците им уреждат мачовете в някой ресторант по Черноморието...!!!
И ДПС да отпадне от политиката, ще е все същия К*Р за народа, защото законите в България са такива...!!! Управлява ни шуре-бадажаншко малцинство, което е легитимно дори и при 1% изборна активност...!!!
Не виждам алтернативата за която бих дал гласа си...!!!
Ако АТАКА, бяха това за което ги мислехте, вместо да искат да правят гласуването задължително (откъде на къде), щяха да направят така, че за да са едни избори легитимни трябва да има минимум 51% изборна активност...!!! Но нито един политик няма изгода от това, защото това означава, че те ще понасят истинските последствия от действията си на всеки едни избори....!!!
Затова няма да гласувам....!!! И 100 % активност да има, докато на политическата сцена са тези боклуци (визирам всички), ще сме все на това дередже, че и по-лошо, защото не остана много за крадене....