Нова провокация на НСС
Може би в момента не трябва да обръщаме внимание на различията помежду ни,а да се съсредоточим върху онези неща,които ни обединяват.Елтимир писа: Ако изключим тяхните утопии за отмирането на държавата, анархистите казват доста истини, които никой друг не смее да изрече. През 1995 година в едно софийско РПУ при разпит бяха откъснали китката от ръката на едно момче, българче. Съвсем невинно момче. Научих подробностите, защото момчето беше от Скравена, родното село на съпругата ми. Никой друг не посмя да пусне информацията. Единствено вестникът на анархистите "Свободна мисъл" я пусна.
!.Казваме истината каквото и да ни струва това.
2.Разобличаваме престъпниците,които ни управляват.
3.В момента нашия враг е и техен враг.
Ако можем да им помогнем да го направим.Поне да дамем гласност за пумията,която изливат върху тях.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Аз не мисля, че имаме кой знае какви различия..!!!!Дари писа:
Може би в момента не трябва да обръщаме внимание на различията помежду ни,а да се съсредоточим върху онези неща,които ни обединяват.Елтимир писа: Ако изключим тяхните утопии за отмирането на държавата, анархистите казват доста истини, които никой друг не смее да изрече. През 1995 година в едно софийско РПУ при разпит бяха откъснали китката от ръката на едно момче, българче. Съвсем невинно момче. Научих подробностите, защото момчето беше от Скравена, родното село на съпругата ми. Никой друг не посмя да пусне информацията. Единствено вестникът на анархистите "Свободна мисъл" я пусна.
!.Казваме истината каквото и да ни струва това.
2.Разобличаваме престъпниците,които ни управляват.
3.В момента нашия враг е и техен враг.
Ако можем да им помогнем да го направим.Поне да дамем гласност за пумията,която изливат върху тях.
Те са против държавата в този и вид..!!!
Не сме ли и ние против, такъв тип държава...
Ако живеехме в нормална държава, която функционира, анархисти нямаше да има...
Според мен след такова изявление на дневен ред не седи вече въпроса дали те са или не са автори на тези лепенки, а това, че като цяло са враждебнонастроени срещу нас! Тоест не виждам абсолютно никакъв смисъл да ги защитаваш!
Това е смешно, ако тия са анархисти, то аз съм 1001 пъти по-анархист от тях.
Техните казуси много ми напомнят богомилството, в което лежи двубожния зороастризъм, който сега редица "историци" искат да ни наложат като наш исторически и духовен бит.
Още повече, че идеята им да няма Държава, идеално обслужва идеологията комунизъм. Затова навремето е имало такова понятие "анархо-комунизъм". Както виждаме генетически те се свързват без проблем с него, но наричат националистите "отрепки".
И най-накрая да хвърля последната лопата пръст върху техния гроб - песента на Джон Ленън "Да си представиш": "Да си представиш, че държави няма..."
Има още един немаловажен момент. Независимо какви са идеите на анархистите, независимо от отношението им към нас, ние сме длъжни пред своята съвест и пред Небето да застанем на страната на Истината и Справедливостта. А истината е, че зад провокацията с Баташкото клане и зад провокацията с листовките стои една и също сила. И именно тази сила е реалната заплаха за България. И само две думи за отношението.
Преди години познавах едно скинарче. Скинарчето съчиняваше идиотски листовки, подпечатваше ги с монета от времето на Третия Райх, с изобразена върху нея Свастика и ги разлепваше из Враца. Името на скинарчето беше Цветомир Георгиев Йолов. Днес във Варна има съдебно заседание. Същото скинарче, на което тогава отворих очите за много неща е завело съдебно дело срещу мен. С обвинение, че съм го нарекъл “глупак” някъде из Интернет. Помислете малко. Дали заради някои отрепки, преставащи се, че са от нашите, разни, които не ни познават смятат и нас за отрепки? Ами “Атака” – нима там няма достатъчно отрепки? Фелда, например.
Та изводът е, че вместо да играем играта на изродите от ДС, по-добре е да постъпим принципно, да защитим истината, пък Историята ще отсъди дали сме били прави.
Колкото до утопията на анархистите, че Държавата ще отмре, не се страхувайте. Идеята за Държавност е заложена в самия човешки ген, тя ще живее, докато върху тази Земя живеят хора.
Re: Долна провокация
от Златко Костадинов
zearendil (nospam) gmail.com (непотвърден) 26 април 2007
Добре, прав си, ето ти вътрешно инфо. Горното беше първоначалния вариант. После разни хора пипаха и мазаха. Най-окончателния вариант се предполага да стои на сайта. Сега разбрах, че са махнали заплахата. Аз лично бях проти това тя да стои там, защото не изразява добре мнението ни.
Иначе, да, аз лично споделям мнението, че националистите по принцип са отрепки, но никога не бих нарекол отрепка някого, защото той се е нарекъл националист - повечето хора не знаят какво искат всъщност. Имам приятели националисти (от кротките, не от форумните бойци), и си ги уважавам, макар да не споделям някои от вижданията им. И те не са отрепки. Сигурно не са и повечето от хлапетата, които се мъкнат след вас. Но национализма по принцип е вредна идеология, която пречи на човеците да бъдат хора и ги превръща в отрепки. А неговите изявители у нас работят с лицемерие, което превръща хората в отрепки. Ето това е личното ми мнение.
Но моето мнение няма място в горния текст, дори да се споделя от останалите във ФАБ, защото текста е на друга тема. И ние сме го променили, актуализирали, както искаш го наричай, така, че да отговаря по-добре на нашите цели. Никой не се отрича от премахнатото изречение, но то просто няма място там според нас.
Абе като се замисля, това е твърде тъп въпрос - нормално е един текст да е динамичен в първите часове от създаването му, особено когато се пише от много хора и е на актуална тема. Ако не ти стига акъл и опит да го разбереш, това не е проблем на ФАБ. Но нацитата по принцип са така - учат ви да не мислите много и да не гледате обективно, ето как сами правите въпросното изречение вярно.
Писано е от един от техните главни драскачи в момента! Какво повече да си говорим?!
До вчера никой не бе чувал за ФАБ, никой не ги знаеше. Камоли да знаят за Здравко от Люлин с неговата организяция "Храна срещу бомби".
Не е ли възможно точно този Здравко да си е направил лепенките и сега сам да твърди, че това не е "акция" на ФАБ и е дело на някои си от агитките.
Ако НСС иска да се заяде със Здравко, може и го прави по друг параграф, а именно, бойкота на топлофикация, който обявиха от ФАБ или призива да не си купуваме билетчета в обществения градски транспорт. Затова моето мнение е че тези лепенки са ДЕЛО НА ФАБ и това е тяхната истинска позиция за нашата макар и лаиняна държава, а сега когато вижда нормалната реакция на хората, се опитва да се измъкне и да прехвърли вината на "хлапетата от агитките" и да се кани да се саморазправя.
ден1) Всички са свободни, вече никой не бачка за гадната държава и гадните капиталисти
ден2) Събрахме се с група свободни анархисти. Ограбихме един капиталистически супермаркет и сега имаме цял хладилник водка.
ден2-ден12) Нищо кой знае какво. Пием по цял ден и се веселим. От време на време се чудим кой да отиде да разбие кварталния магазин да докара храна. Петър и Киро се скараха по този повод и като истински свободни хора извадиха оръжия. Киро гръмна Петър в главата и се наложи да ходи сам за храна
ден13) пиенето свърши, нямаше и в магазина. Реших да се прибера при жената
ден14) Нямаме нищо за ядене, навънка се гърмят по улиците. Банда свободни анархисти разбиха вратата, претършуваха и като не намериха нищо наебаха жената. Да живее анархията
ден15) Група потисници дойдоха с танковете и изпотрепаха повечето истински свободни революционери. Отново имаме потисническа държава. Смърт на държавата, свобода на народа! Гадни шибани капиталисти, отново победиха...
Севар, пуснал си голяма глупост.
БГскин, можеш да се задавиш от злобата си - твой проблем. Другия ти приятел също. Днес с вас достатъчно си поговорихме в един друг форум.
ФАБ не е автор на тези лепенки - това е истината. От тук нататък можем да коментираме кой е направил тези мръсотии и какви са му целите. По реакциите на разни афиширащи се като "скинхедс" съдя, че много им се иска анархисти да са лепили въпросните простотии, но не би. Мисля, че скоро, до няколко дни, всичко ще стане ясно.
Ние с националистите нямаме фронт, нашите врагове, а те са и врагове на народа, са други. Но явно на някого много му се иска да вкара в конфликт анархисти и националисти и да докара нещата до кръвопролитие.
Вариантите са два:
1. Група скинари разлепват две три листовки и после ги пускат където им падне из интернет за да дискредитират ФАБ и предизвикат меле на 1 май.
2. Баташкото клане, лепенките от уж-ФАБ и взривът в хипермаркета в Пловдив да са част от верига събития.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.