ПОКЛОН Цар Калоян

преди 19 години 4 месеца #14923

meshter_at писа: та разбрах,че ще се погребват мощите на нашият Цар Калоян отново в църквата "СВ.40 МЪЧЕНИЦИ" в старата престолнина...в ковчег,изработен във военен завод,с Царският Му герб отгоре и с почести за държавен глава.

Ковчег,казваш? Изработен във военен завод,пък и с герб? Че защо ще им е да погребват ковчег в старата църква?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 4 месеца #14926
Омръзна ми да ме правят на палячо.Човек трябва да е от онези беловласи столетни старци,до които се допитвали царете,за да разполага с такава проницателност,че да не съди по делата.Очите не мамят,но мами съзнанието.Това,което разумът заключава за години,сърцето разбира от миг.

Нека погледнем отгоре на събитието.Прави се,както georgi_nz правилно забеляза,в делничен ден - омаловажаване.Обществеността не знае нищо - забутване в между другото.Не от майстори(мъдреци),а в завод се прави ковчега - нито капка традиция.На ковчега ще бъде държавният знак на Калоян? Та след десет години да каже някой,че бил цар на друга държава?
Според мен Искрица е права,ще има поне една еврейско-комунска свиня,за да се покажат политиците.

И нима някой вярва,че мощите на Калоян ще са вътре? Най-малко,че след толково време има нещо в тоя ковчег,освен пластмасов скелет? Ако мощите са останали при нас,то вече са продадени на западен колекционер.А ако са изнесени,значи са в лаборатория на ГРУ. Винаги остава варианта да си седят кротко в мазето на доган.

Да отида на този "поклон" означава да падна в лапите на политиците и да им създавам масов обем.А да не отида означава,да пишат по вестниците "Българите не си ценят царете".Това е типичния двуостър характер на провокацията и манипулацията.

Нещата,както Елтимир пее от толкова време,са наистина зле.Възможно ли е според вас някои да се изказват,че след 5 или 30 или няколко си години нямало да има България и в същото време дупетатите ни да организират такова мероприятие без нищо гнило в него?

преди 19 години 4 месеца #14956
НОВИНАТА Е ОФИЦИЯЛНО ПОТВЪРДЕНА ОТ КМЕТА НА ТЪРНОВО..!!! ТОКУ ЩО МИ СЕ ОБАДИХА ПО ТЕЛЕФОНА ОТ ТАМ...!!! ТОЧЕН ЧАС ВСЕ ОЩЕ НЯМА, ПОНЕЖЕ НЕ БИЛО УТОЧНЕНО С ДЪРЖАВНИЯ ПРОТОКОЛ..!!! ЧАСЪТ ЩЕ ГО ЗНАМ НАЙ-КЪСНО ДО СРЕДАТА НА ДРУГАТА СЕДМИЦА...!!! ПОВТАРЯМ!!! ПОГРЕБЕНИЕТО НА ЦАР КАЛОЯН НЕ Е "ПАРТЕНКА"...!!!! СВОБОДНИЯ ДОСТЪП ДО ЦЕРЕМОНИЯТА Е ГАРАНТИРАН....!!!

преди 19 години 4 месеца #14964
А кой ми гарантира,че вътре има нещо? А ако покажат,кой ми гарантира,че това са истинските мощи? Никой не ми го гарантира.
Няма държава,драги сънародници.Няма закони.В масата ни няма вече нравственост.Няма го уважението към светините.Къде според вас е гаранта?

преди 19 години 4 месеца #14969

Спорт-Здраве писа: А кой ми гарантира,че вътре има нещо? А ако покажат,кой ми гарантира,че това са истинските мощи? Никой не ми го гарантира.
Няма държава,драги сънародници.Няма закони.В масата ни няма вече нравственост.Няма го уважението към светините.Къде според вас е гаранта?

Въпроса беше да сме сигурни, дали въобще ще се състои...!!! Съгласи се, че няма как да накарам който и да Българин (поне аз не познавам такива) да отвори ковчега и да свие едната бедрена кост, за да и направим ДНК анализ...!!!!

преди 19 години 4 месеца #14976

PARADOX писа: Въпроса беше да сме сигурни, дали въобще ще се състои...!!! Съгласи се, че няма как да накарам който и да Българин (поне аз не познавам такива) да отвори ковчега и да свие едната бедрена кост, за да и направим ДНК анализ...!!!!

Ако държавата я имаше и ако срещу нас не се извършваше духовен и физически геноцид,нямаше да имам нужда от гарант.Това исках да кажа.

преди 19 години 4 месеца #14987

метът на Велико Търново д-р Румен Рашев потвърди на пресконференция в столицата, че на 19 април ще бъде извършено държавно погребение на мощите на цар Калоян в църквата "Четиридесет мъченици" във Велико Търново.

Сега мощите на царя се намират в Регионалния исторически музей. Саркофагът за погребението вече е изработен, предаде агенция "Фокус".

Предвидено е да се проведе поклонение в продължение на няколко часа или в царския дворец на Царевец, или пред самата крепост.

След това цар Калоян ще бъде погребан с военни почести.На церемонията ще присъства президентът Георги Първанов.

Организатори на погребението са президентството, Националният исторически музей, Регионалният исторически музей и Община Велико Търново.

Погребват с военни почести мощите на цар Калоян

преди 19 години 4 месеца #14990
"Организатори на погребението са президентството, Националният исторически музей, Регионалният исторически музей и Община Велико Търново."

Явно агент гоце е решил да пусне малко от турския си гювеч на музеите.Любопитно какво ли го е накарало.По-скоро кой го е накарал и какво съответно е подтикнало този втория?

преди 19 години 4 месеца #15182
Въф форума на бойна Слава се заформи добър дебат за това дали найстина това тлените останки на цар Калоян.
Бойна Слава

преди 19 години 4 месеца #15401
Много хубаво, а къде ТОЧНО са намерени тези мощи? Гледах по телевизията някаква версия, че бил погребан надве-натри от войската си... и сега щели да го погребат както си му е редът - по глистиянски (ъ, християнски де).
Такаам... в главата ми възниква едно въпросче още: как се погребва някой, който вече е погребан? Така де, по-склонен съм да вярвам на човека, написал не особено скоро тези редове(отколкото на медиите примерно):

Започвам да се питам дали гробът на Цар Калоян и царските кости не бяха унищожени заради Свастиките, украсяващи погребалната му дреха.

Хм, а как се погребва нещо, което е унищожено?

Не случайно Българският Цар Калоян е погребан с дреха, бродирана със Суувастики.

Който не знае на кого са думите, негов проблем.
А за това дали ше се спомене нещо? Добре, а как се погребва "надве-натри" Цар с такава роба? Какво, носил ли си я е за всеки случай? Кой си носи некролога в джоба? Сами си противоречат. За съжаление едва ли хора като нас ше имат честта да узнаят голата истина, нищо че ни се полага по наследство. Или Божидар Димитров ше ги разправя какъв добър християнин е бил Цар Калоян и още куп глупости. (както на 19.02 разправяше какъв християнин е бил Левски, ама решил, че българското е по-горе от смрадливата религия? Е как така, нали е бил голям християнин? Другият бисер пък беше, че Освобождението е станало ИЗЦЯЛО по плана на Левски.)
Та айде, след 3-4 години можем пак да погребем Цар Калоян...
Най- ми е интересно какво се цели с тази показност, като на днешния "българин" му е през к*ра за историята и "някъв си там дето бил преди турското цар"...

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.