ПОКЛОН Цар Калоян
Днес прочетох,че на 19.04.2007 г.-точно 800 години след кончината му,когато осолен и със забито в снагата му копие е бил донесен в Търновград,тъкмо преди да превземе Тесалоники-изконна Българска земя...
Нещо ме жегна,мамка му!Толкова пошлост и фалш има в тоя наш днешен свят,а ето-нещо истинско ще се случи...Реших!Ще бъда там с цената на всичко!ако трябва пеша ще тръгна от порано,но ще ида да почувствам близостта поне на костите на един истински Българин...Жив от плът и кръв,достоен да застане до коляното поне Калояново май няма...
Ще споделя нещо:през 2001-ва,когато дойде смешникът кобург,аз и децата и жена ми живеехме на края на града,в една барака-кочина,изгонени от жилището си по закона Доганов...Тогава вечер,допивайки остатъците алкохол в бившата си кръчма,аз мечтаех как ще вляза при кобурга,ще коленича на едно коляно с ръка на сърцето и ще се закълна във вечна вярност...а той,ужцарят,ще ме...приеме като син...Свидетел ми е едно 100-годишно дърво,акация,което съвсем скоро ще отсекат,скотовете...
Та,аз ще ида на погребението.
А ВИЕ?
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Нещо не е наред. Не може в работен ден да се върши това.
И аз искам да дойда, но не бих могъл.
Явно затова е в работен ден - за да няма дошли на погребението на Калоян.
Затова пък на обесването на кобурга и на станишев обещавам да ида и да съдействам с каквото мога. Я с въже , я с греда.
П.П. Дано Болен Пидеров не оскверни ритуала с присъствието си...!!! Ще ми се прииска да му разбия черепа в калдъдръма на Царевец...!!!
Имам силни хора в Търново! Ще ги накарам а звъннат на кмета им утре... Той няма начин да не знае подробности..meshter_at писа: Сигурен съм за датата...обаче и на мен взе да ми светва...каква по-точно беше тая дата 19-ти април...и защо ли са избрали нея?!Освен това,щом ще има почести като към държавен глава,това ТРЯБВА да е почивен ден...не вдявам.Ако усетя курткапана,ще вдигна врява до Бога!!!
![]()
![]()
Пак ти казвам,лошата рана зараства,лошата дума не се забравя...
Година време много ли е ...за да изчакаме?!
Споделете подробности за 19-ти.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.