Книги за прочит препоръчителна

преди 17 години 11 месеца #32514
Мисля си,защо да не обменяме информация и впечатления от книги,които сме прочели и за които считаме,че има рационално зърно.Независимо от тематиката.
Провокиран съм да отворя тази тема от една книга,която довърших снощи-ШИБУМИ,от Треванян.
В нея има доста теми и факти,които могат да ни дадат насоки за нови търсения и усъвършенстване.Доста е обемна,но след първите три части увлича...Някои от форумците съм сигурен,че ще я харесат и извлекат необходимото.
www.chitanka.info/lib/text/2988

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 17 години 11 месеца #32515
Има още по-добри книги, за които не се намери дисково пространство и място тук, в тоя сайт. Затова са сложени другаде:
store1.data.bg/sosipator/Sreshtu%20techenieto.pdf

преди 17 години 11 месеца #32516
Елтимир, добре ще направиш да спреш с хапливите си забележки към сайта и тези, които го поддържат.
Едва ли може да се каже, че една книга е по-добра от друга, по-скоро става дума за полезни и излишни за четене книги.

преди 17 години 11 месеца #32517
Никакви хапливи забележки, Миро. Нямам друга възможност, освен поне да дам линкове на интересуващите се къде да намерят някои материали. Нито отправям забележки, нито цитирам имена. Нищо. Абсолютно нищо. Само един линк към една наистина ценна книга. И да поясня, че книгата не съм я писал аз. Това е книгата "Срещу течението", неин автор е Григор Симов, бивш политзатворник, съратник на Илия Минев. Както съдържанието, така и оформлението на книгата са си негово дело, аз нищо не съм променял. Ето отново линка:
Книгата е във формат pdf. Приятно четене.

преди 17 години 11 месеца #32518

Елтимир писа: Има още по-добри книги, за които не се намери дисково пространство и място тук, в тоя сайт. Затова са сложени другаде:

Аз,както бях казал някъде на друго място,понеже съм си тъпичък,та да питам Елтимир: а това www.voininatangra.org/modules/ipboard/in...?showtopic=1749,като какво ще да е?! :mad5: Или май аз нещо изкуфявам.И тази тема ли ще :00: :00: :00: ?!?!?!

преди 17 години 11 месеца #32519
Загубена е в многобройните теми. При това не е във вида, в който Гришата я е написал. Тази книга заслужава много по-голямо внимание и аз ще го осигуря.

преди 17 години 11 месеца #32520
idle,пуснал си една тема за книга,но линкът там не се отваря.Можеш ли да го опресниш?

преди 17 години 9 месеца #32847
Като става въпрос за книги,искам да попитам,откъде може да си набавя "Джагфар тарихи"и "Сказание за дъщерята на хана".Ако някой знае нещо по въпроса,ще му бъда благодарен за инфо.

преди 17 години 9 месеца #32850
"Джагфар тарихи" го има в статиите на сайта в превзод на Зент Бурджан колобар.

преди 17 години 9 месеца #32852
Ето линк лъм ценна книга от 1941-ва. На Тачо Танев - Българското везмо и изтокът.

tranz.it/load.php?id=9h7Bryf2POeWMPxi182655

Разглежда се с Джву.
Теглете, дорде може.
А после дано я качим в материали.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.