Свети Иван Рилски
====================================
1. За Християнството има малко превратна представа. Христос казва: "Не мир дойдох да донеса, а меч." Но темата е прекалено дълга и предразсъдъците са огромни.
Игуменът поп Христо беше от Ловеч. Той пазеше книгата на Завета и тук противоречие няма. За жалост, като се върнах от затвора беше вече починал. Много православни свещеници и монаси са били Тенгриани. Не знам дали ще събера още малко сили да напиша по въпроса. Ще ми се, ама повечето време лежа. А историята е обвита с такива огромни заблуди, че са нужни огромни усилия за тяхното преодоляване.
Сега нещо весело. Знаеш ли какво значи Ватикан? Това е римското божество, което отговаряло за първия вик на новороденото. Кръстът всъщност е защрихована затворена Свастика. Христос е бил разпънат на "кръст" с формата на буквата Т. Както и Спартак впрочем.
2. За Йоан Рилски Забележи нещо важно. Цар Петър му праща злато, а той го връща. С думите, че задачата на един Цар не е строи църкви и манастири, а въоръжава войска и да брани Държавата. Не звучи много по християнски. И бурята, която е направил. Долу стои Цар Петър, горе на високото е Йоан. Между тях се извива буря. Да, ама Царят заповядал да напалят огън. Свети Йоан също напалил огън. Огньовете не угаснали. Което означава, че бурята е била само по средата. Царят не могъл да премине през нея. Но пратениците му преминали. Това си е чиста проба колобърско изкуство.
В началото на 70-те години бях известно време в Гложанския манастир. Игуменът беше един свещеник, не беше монах. Но беше Колобър, Тенгрианин. Той ме научи на тези неща Климент Охридски, Йоан Рилски много други са били велики Посветени, Тенгриани. Благодарение на тях оцеляват наши значими текстове. Като Именника, например. Вграждат Затворената Свастика в християнски пергаменти и още много. В днешното християнство има много Тенгриански елементи. Кръстът например е наша фигура. Има намирани кръстове с хилядолетия по-стари от Христос Самият Христос е роден през март, а ние си празнуваме Коледа, на 25 декември. Лошото е, че после християнството бива юдеизирано. Ние сме устискали до края на 19 век. Левски е бил Тенгрианин, Раковски също. При Ботев намираме Тенгриански мотиви, веоятно е бил повлиян от Левски. После нещата рухват. Христо Г. Данов изиграва особено зловеща роля. Ще ми се да мога още малко да поработя, макар че и това, което досега направих все е нещо.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
===============================================================
"Блаженият Иван склони към тази молба и към постническите храни, за да смири гордостта, но към златото никак, и му отговори: “Бедният Иван до благочестивия самодържец на българския скиптър, цар Петър. Цялото твое прошение да изпълня,няма да ми бъде полезно. Но заради твоята вяра и усърдие към мене приемам постническите храни, а златото сам си го имай, защото то много вреди на монасите, а най-вече на живеещите в пусти и безутешни места. И защо ли му трябва злато на оня, който нито хляб приема до насита, нито вода за погасяване на жаждата си? Защото за нас животът е Христос, а смъртта – придобивка”. А на твоята държава то е потребно. Обаче и ти, който си украсен с диадема, не трябва да намираш наслада в него, защото е казано: “кога се увеличи богатството, не привързвай сърце към него”. И макар да е писано: “Държаватта на царя е богатството”, но то е да го употребява за оръжие и войнство,не за своите сладости – а най-вече за сакатите и бедните, за голите и бездомните. Затова, ако искаш да наследиш и небесното царство заедно със земното, бъди щедър, както нашият небесен Отец е щедър! Не се уповавай на неправдата, не желай грабителство! Бъди кротък, тих и достъпен, имайки отворено очите си за всички! Елеят на твоята милост да се лее над всички, “нека лявата ти ръйа не знае, какво прави дясната”! Бедните да излизат радостни от твоята палата! Твоите князе да носят похвали на езиците си! Твои чеда да бъдат въздишките и сълзите! Споменът за смъртта винаги да посещава ума ти! Твоята мисъл безленостно да мечтае за въжделеното царство! Валяй се в нозете на твоята майка църквата, усърдно припадай и върха си прекланяй пред нейните първопрестолници, та Царят на царете и Господ на господарите, като види това твое усърдие, да ти даде благата, които око не е видяло, ухо не е слушало и човеку на ум не са идвали, и които Бог е приготвил за ония, които го обичат.”
www.rilamonastery.pmg-blg.com/St_ivan_rilski_jitie_bg.htm
Задавал ли си е някой въпроса, след като св. Иван Рилски основава Рилския манастир, защо се оттегля да живее между скалите горе в планината, на 8 км от манастира? Някак си въобще не е християнско, а по-скоро прилича на богомилство. Или да си кажем направо - Тенгрианство. Наместо да стои в манастира и да се моли както подобава на всеки православен монах, той се качва при камънаците.
Аз лично не се съмнявам в преразказа на Елтимир за Иван Рилски. Не се съмнявам, че тези негови знания идват не от въображението му, а от колобър Христо, игумен от Гложенския манастир. Който със сигурност знае много повече от цялата тази пасмина лъжеисторици.
И директно може да кажа - както житието му, така и т.н. "Завет на св. Иван Рилски" са силно изопачени, ако не и дикретно фалшифицирани. Помислете само, епилептика Петър 1, византийският лакей и самозванец най-чинно изпълнява задачите на ромейските си господари да изкорени каквито е останало от Старата Вяра в България. Какво е искал той от Иван Рилски? Просто да си поговорят или понеже славата му на лечител и шаман (колобър) се е разчула навсякъде да е изпратил главорези да го екзекутират? Може ли най-големия гонител на богомилството да търпи подобни ХОРа - като Иван Рилски, Боян Мага и впоследствие Василий Врач? Съвсем нормално е и Иван Рилски като е разбрал, че идват за главата му да се защити, предизвиквайки буря.
Това състояние на война, която водят срещу нас се нарича блокада. Информационна блокада, а напоследък се оказва вече и физическа в районите на светилищата. Тактиката им е стара и изпитана още от времето на Елтимир. Непрекъснато да ни се диша във врата, да се блокират всички наши начинания, както и да изкривяват и подменят идеите ни. Това се прави от години, но напоследък много загрубяха нещата. Засега все още действат с подставени лица, но е важно да изкараме уродливите лица на Задкулисието. Рано или късно ще го направим. Защото ние няма да се откажем, нямаме това право.Йордан_13 писа: Ние не сме просто в състояние на война, ние водим бойни действия. Те могат да не се виждат, тия бойни действия, но ние ги водим. Някои хора, преди седмици го разбраха. Война е. Тя се води с всички средства и в нея няма морал
И понеже стана дума за св. Иван Рилски, той се счита с основание за защитник на България. Само това е достатъчно да знаем какъв е бил той. Понякога си мисля, че не мога да оправдая надеждите които и Елтимир и духът на този Българин ни възлагат, но вероятно на всеки му минава това през главата. Знам, че няма невъзможни неща, убеждавал съм се многократно.
Преди време духът на св. Иван Рилски вървеше до нас - горе на Мадарското плато, в една снежна утрин по Нова година. Лично аз не го забелязах, само усещах нечие присъствие, но човека до мен го е видял. Малко по-късно там мина още един от нашите, когото дотогава не познавах. Вероятно е съпроводил и него, без да го забележи, но символиката е повече от ясна.
Така че в тази война те са по-силни от нас материално... и дотук. Идеите ни превъзхождат цялата им мръсна камарила. Все някога ще ги превърнем и в реалност.
Иначе, само леко се раздвижих и проблеми след това не съм имал по светилищата. Конкретно проблемите се появиха там, защото останах на едно място, съсредоточих сили в един район и така е по-лесно за тях да ме фиксират, разучат и да предприемат определена тактика. Трудно се хваща бълха, която скача от едно място на друго. И не знаеш във всеки момент, къде може да скочи.
Може би думите на Свети Иванъ Рилски да са звучали така:
"Азъ радостниятъ и огненъ Иванъ, който съединихъ Небето и Земята, когато дойдохъ въ тази Рилска светиня..."
Злите се ползватъ отъ Имената, за да прокарватъ изопачаване на Истината.
С една дума всяка Истина си има дубликати. Елтимиръ ми говореше че ще дублиратъ, имитиратъ. Така и въ този форумъ детъ са отворили тема за Иван Рилски... Толкова трогателно и завладяващо е написано. Вече много родолюбиви Българи се молятъ искренно на Балъ. Тук е въпросъ да се усети Истината въ Сърцето, да се опознае Началото, за да се стигне и до Края. Отношението към Живота и към Светиите... "Бай Иванъ". Азъ много често казвам бай Гугльо, но да нарека така човекъ който уважавамъ, камоли светия да нарека така.... не и на ум не ми е дохождало.
Голяма работа са тия НПО-та. Правиш нищо и смучеш едни евреопари, а в дадения случай гуруто си иска и членски внос. Наскоро мернах още едно нпо, сдружение "Саракт" за подръжка на екопътеки. Бедна ви е фантазията колко пари се усвояват за тия екопътеки, каквото и да означава това еко-
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.