Прозвището "Беси" и Египет лека гавра с днешната тракология

преди 12 години 9 месеца #48166
Ако не ви се отварят снимките, пробвайте оттук
www.voininatangra.org/modules/xcgal/thumbnails.php?album=365

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 12 години 9 месеца #48168
Понеже много ме питат да обясня. Какво да обяснявам, цялата тракология е измислена, за да обслужва някого, щом не може да обясни произхода на прозвишето "беси", и само с една албанска дума, 50 години си прави обясненията, а пък аз за 1 час, намерих "1200" значения на думата плюс производните й, които също присъстват в някои слова на българският език днес, и ги намерих в Египет. Нямам висше образование, затова оставям на умните да направят връзката

:-D :-D :-D

преди 12 години 9 месеца #48170
Какво да коментирам и това, съчинението на отявленият тракизиран ристиенин Павелчо Серафимката. Единственото верно нещо, което може да свърши работа в това съчинение е понятието "вес", "веси", "васи", че имам една бърчина над село с това име и сведение, че там бил стана/лагера на некакъв цар. Но няма нищо общо с произхода на термина "беси". Той е много древнобългарски, още преди разделението на Древнобългарската държава на две от Средиземно море.

sparotok.blog.bg/politika/2011/03/30/bes...ibliia-besika.719303

преди 12 години 9 месеца #48172

Йордан_13 писа: Нямам висше образование, затова оставям на умните да направят връзката

:-D :-D :-D

Данчо, понеже нямаш висше образование искам да те уверя в следното: ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ И УМНОСТ НЯМАТ НИЩО ОБЩО ЕДНО С ДРУГО.

Имам такваз дилома дадена от республикански университет и заявявам, че доста хора с такива дипломи нито са умни, нито са осъзнати в света в който живеят. Затова висшето образование днес не е никакъв критерий нито за ученост, нито за умност и НАЙ-МАЛКО ЗА МОРАЛ. Записват се за студенти като телета и завършват като говеда - такова е при някой развитието.

Разбира се това не е правило, но е често срещано.

За пример давам Захари Стоянов с килийното селско училище и Иванчо Хаджипенчович , учил право в Париж.

преди 12 години 9 месеца #48237
Тука просто да добавя още нещо смайващо, като се рових там в пътуването на Слънцето в Туат "Подземният свят", ми изскочи нещо интересно като фраза

"He who sees the dead Osiris will never die."
Coffin Texts, Spell 1050

или преведено грубо смислово; "Този, който види мъртвият Озирис, никога няма да умре." Припатка ме под лъжичката, шъ знайте, може да не е буквално, но по нашенски днес то звучи така: "Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира" (Христо Ботев).
Нашите революционери, хич не са били случайни хора и е факт, че те направиха българската национална революция за освобождение от Османска Турция.
И днешната национална революция ще я направим така...без да умираме
:-D :-D :-D :-D

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.