"Лозята" Така наричат местните един хълм покрит от подножието до билото с тераси от суха зидария. Наистина в близост до селото има много градини направени с такъв вид тераси. Аз обаче реших да проверя .
Колкото и да разправят за софиянци ,че мислят ,че спагетите растат по дърветата ,според мен тук лозе нема да стане.
Мислите си ,че това е просто едно" камъче ",но това не е така.
Изсеченият знак вече познаваме.
От запад
Вече познаваме този стил : От горната страна почти на едно ниво с терена ,а от другата отвес. Е,макар и в случая от няколко метра ,но схемата е стандарт...
Вижда се и поставката за дарове ,идентична имаше на "Северното светилище "
Забелязах ,че на много места това се повтаря. Прав или кръгообразен зид от суха зидария до скалата и свързваща зидария между две скали .
Нали ви споменах ,че асистента ми е малко мързелив.
По-интересното на тази снимка е,че има нещо като човешка фигура незнайно с каква техника изработена,но мисля ,че все пак не си фантазирам. Ръката сигурно всеки я е видял. На следващата снимка се опитах да очертая фигурите.
В левият ъгъл поставих фрагмента ,който аз виждам.Такава уникална "картина " забелязах само тук ,на тази скала. Но интересното е ,че не е само една!
Това е може би олтарен камък,намиращ се до фигурата от предишната снимка. Оформя се малък култов комплекс.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.