Защо лъже Климент Търновски?

преди 20 години 9 месеца #2671
Как ще коментирате следните два цитата:

"Да не забравяме никогаж: ИМА ПРАВОСЛАВИЕ У НАС, ИМА И БЪЛГАРСКИ НАРОД, НЯМА ПРАВОСЛАВИЕ — НЯМА И БЪЛГАРСКИ НАРОД".

"Нашият народ, както знаят това и всичките наши учени хора, беше див, скитнически, разпилян, без единство, без отечество, без съзнание целта на своето съществование, без място в историята на народите, а следователно и без бъдуще."

За мен това си е чиста лъжа.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 9 месеца #2673

Azerath писа: "Нашият народ, както знаят това и всичките наши учени хора, беше див, скитнически, разпилян, без единство, без отечество, без съзнание целта на своето съществование, без място в историята на народите, а следователно и без бъдуще."

Кой е техния народ? Ако е еврейския, описанието е точно.

преди 20 години 9 месеца #2675
Жалко за човекът нарекъл се българин, а не знаещ нищо за целта, съзнанието и мястото на своя народ в световната история.
А по повод цитата, столетията са доказали верността единствено на обратното твърдение: "Има ли български народ, има и православие, няма ли български народ - няма православие".
За добро или лошо!

преди 20 години 9 месеца #2680
Еми Азерат за мен,човекът който е казал това нещо са му е били наложени ,някакви отвъд Балкански идей и е бил сплашен!!!Дочувал съм от баба ми,която е говорила с някакъв много еродиран историк,който й е казал,че срещу България има заговор от еврейте да се заличи нашата история и ценности!!! :mad5: :mad5: :mad5:

преди 20 години 9 месеца #2682
А колко такива агенти се представят за българи между нас имате ли си на идея??? :reva: :karte4:

преди 20 години 9 месеца #2684
Естествено ДС си попълва редиците именно от редиците на "духовниците".

преди 20 години 9 месеца #2686

IYI писа: Естествено ДС си попълва редиците именно от редиците на "духовниците".

по скоро обратното - част от застаряващи ДС офицери минават семинарията по ускорената процедура и стават "духовници". Това не е никак ново и е още от студената война - всички български попове в западна европа са били ченгета, и са слухтяли кой какво и как прави.

преди 20 години 9 месеца #2687

IYI писа: Естествено ДС си попълва редиците именно от редиците на "духовниците".

Еее, ти уж беше духовник, пък гледай какви ги говориш сега срещу твоите хора! Недей така, разочароваш ме! :biggrin: 8-)

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.