ЗАЛИЧАВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ВСИЧКИ СРЕЩУ НАС

преди 20 години 9 месеца #2585
Теодицея защо заряза това име - не е лошо? Както и да е. Харесва ми идеята ти, но имам едно предложение:

Всеки от нас е имал по-голям интерес в една или друга област. Като пример аз години наред следях на радара си неща за гърците, защото знам колко много са излъгали и как са ни окрали историята. (Аз така и попаднах на историците на Каспаров - търсейки нещо за гърчолята...) Ти пък вероятно имаш информация / проучвания за мекедонците. Севар - древните легенди и т.н.

Може би е по добре всеки да развива по някоя тема, като прилага преведени проучвания от тук от там, както предлагаш ти, но всичко да се синтезира и да се извадят най-важните изводи - черно на бяло.

Може и просто - директни преводи на нещо което е интересно и ни засяга... Но ако е нещо сборно от няколко източника е по-добре да се синтезира.

Вие как мислите?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 9 месеца #2595
Зарязах го, защото винаги съм си била - Черна†а роза, другото използвах само временно, това е философски термин..., както и да е, та мисълта ми за преводите , или набирането на материали беше, следната :
Всеки, който има желание, да помогне в набирането на запаси от ценни материали, статии, снимки.. , които да се внедряват не само тук , но и в други сайтове. Да се попълнят белите петна в това отношение.
Нещо , като свободната енциклопедия, там всеки добавя, каквото си поиска, само дето, има различни страници за различните държави, следователно нашата версия, си я виждаме само ние... А така, поне, щом само ние ще си виждаме нещата, то да си нагледаме хората - а те повечето са си доста заблудени. Ето защо налага се повече хора да се включат и изобщо доста сайтове да започнат да си взаимодействат и да се подкрепят. Ако всеки даде рамо на другия, ще се изгради една железна мрежа, която ще служи на пропагандирането на Истината. Но пак ви казвам, без подкрепа и помощ и от ваша страна - няма да стане. Двама-трима души не могат да свършат работа за десетки хора. А всеки може да помогне поне с една статия. Или просто да вземе една книжка по история да препише разни истини и да ги прати за да се допълва . Добре, скоро ще ви дам конкретен план, т.е. - ще ви го предложа и ще го обсъдим, за да видим , как може да се работи по него.

преди 20 години 9 месеца #2598
Трябват и няколко човека за класификация и превод на материалите на Елтимир.... :-D

Например на мен ми харесва организацията на сайта - примерно една спорна тема за гърците като моята спокойно може да се качи в "История", защото позволява коментари и може да се дискутира.

Апропо (нали така се казваше) - ти не ми отговори на въпроса откъде изрови бронзовия медал "За насърчение към човеколюбие"? :confused:

Добре де (чисто женско любопитство) - защо Черна Роза и защо Теодицея?

Разкажи още за макитата.... Моето впечатление: Макитата се държат като насрани с нас в чужбина, а турците са по-ниски и от тревата. Турците са голяма работа в България, ама като ги срещнеш в чужбина "О, комшу вие сте голяма работа, вие сте много добри... не искаш ли да си купиш бълграско сирене от моя магазин...Алах да те поживи, че те срещнах....може ли да ми направиш еди какво си безплатно..." :-D М...ка им! :devil:

преди 20 години 9 месеца #2601

Световна шахматна сила номер 1.

Севар доста ме шокира разликата в отношението към Антоанета Стефанова и Веселин Топалов. :-( :evil: :mad5:

Извинявай за грубите думи, ама ни пере ориентализма. Как може за Антоанета да се отделят няколко мизерни статийки във вестниците, а за Веселин да има медали, срещи в клубове, телевизионни и прочие интервюта.

Защо? :confused: И двамата са царя и царицата на световния шахмат. Защо отношението към ЖЕНАТА беше такова?

Аз имам едно обяснение - защото културата на България се приближи повече до Близкия изток и до Западна Азия - тоест циганските и турските елементи в обществото ни. Няма да се учудя ако на българите им хареса идеята да си купуват и продават жените - какво пък... :mad5: ... нали трябва да се "интегрираме" с циганите....

Извинявам се ако засягам мъжете в този форум, ама са горчиви факти, които АЗ ЗАБЕЛЯЗАХ и ми е мъчно накъде е тръгнала държавата ни....

преди 20 години 9 месеца #2604

Искам да ти кажа, че през времето, което е минало от първият ми пост тук- преди години- до днес много неща се свършиха по организацията, създаването на проекти и стратегии за отбрана и противодействия.

хубавото в случая е че ще има много хора дори и тук които ще осмеят и ще се усъмнят в това, което казвам, но така трябва.

IYI аз съм "тъп електрончик" - мозъка ми функционире в права линия или най-много синосуида преди да остарея.

Твоето съобщение обаче едва не ми умъртви мозъчните клетки да го разбера. Единственото логическо обяснение което те намериха, беше че някой някъде е свършил нещо по организацията, създаването на проекти и стратегии за отбрана и противодействия, ама не тука (в България или този форум), защото следващото ти изречение казва "дори и тука които ще осмеят и ще се усъмнят в това, което казвам, но така трябва."

Ако не се лъжа Исус го беше разправял навремето на юдеите, ама.... :shock:

Само не го приемай като заяждане за Бога, ама наистина ми претоварваш "компютъра" се тези сложни изказвания - обясни го по-просто....

преди 20 години 9 месеца #2605

Черна†а роза писа: Зарязах го, защото винаги съм си била - Черна†а роза, другото използвах само временно, това е философски термин..., както и да е, та мисълта ми за преводите , или набирането на материали беше, следната :
Всеки, който има желание, да помогне в набирането на запаси от ценни материали, статии, снимки.. , които да се внедряват не само тук , но и в други сайтове. Да се попълнят белите петна в това отношение.
Нещо , като свободната енциклопедия, там всеки добавя, каквото си поиска, само дето, има различни страници за различните държави, следователно нашата версия, си я виждаме само ние... А така, поне, щом само ние ще си виждаме нещата, то да си нагледаме хората - а те повечето са си доста заблудени. Ето защо налага се повече хора да се включат и изобщо доста сайтове да започнат да си взаимодействат и да се подкрепят. Ако всеки даде рамо на другия, ще се изгради една железна мрежа, която ще служи на пропагандирането на Истината. Но пак ви казвам, без подкрепа и помощ и от ваша страна - няма да стане. Двама-трима души не могат да свършат работа за десетки хора. А всеки може да помогне поне с една статия. Или просто да вземе една книжка по история да препише разни истини и да ги прати за да се допълва . Добре, скоро ще ви дам конкретен план, т.е. - ще ви го предложа и ще го обсъдим, за да видим , как може да се работи по него.

Предложението е страхотно. Заставам зад всяка дума. Защото нашата работа заприлича на китайско преброяване на населението. Някои китойци броят а около милиард други китайци се навъртат наоколо и наблюдават. Ако всеки вземе по мъничко участие работата ще потръгне.

преди 20 години 9 месеца #2607
Май още не мога да схвана напълно за какво става дума,но ако има нещо за преписване-бройте ме и мен.Също така мога да се пробвам за превод от руски на български-непрофесионално,но с помощта на речник мисля,че ще се справя.

преди 20 години 9 месеца #2609

Миро писа: Какво ще кажете да открием нова тема , където да се посочват статии и техните адреси, които чакат за превод, после всеки да се захваща с нещо и да казва - аз взимам това, това е готово и т.н. , после да се публикуват.

:thumbsup:

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.