Оскверняват Коматинските скали Каменни-Желев, Стоянов и Първанов

преди 18 години 5 месеца #26257

PARADOX писа: Г-н Кмете на Симитли! Надявам се, че сте наясно, че в нашата държава достъпът до вещества като динамит, тротил, пироксилин, нитроглицерин и прочее е изключително лесен?!! Още повече, че някои от тях могат да бъдат приготвени и в домашни условия...!!! Надявам се, че сте наясно, че бюджета на подопечната ви община неможе да си позволи охраната на цяла планина...?!! Затова хайде да спестим излишни разходи на община Симитли и оставим планината на мира...

Напълно подкрепям!!!

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 5 месеца #26288
Jordan_13, благодаря ти, че си развил темата и си дал светлина в тази изключително важна насока, а именно, че това място е свещенно и е древно българско светилище.
Подкрепям и протеста, който си написал с изключение на тази част

С цялото си все още уважение към Вас

Изпитвам само презрение към този овластен пумияр-осквернител Апостол Апостолов кмет на Симитли.

преди 18 години 5 месеца #26289

Дари писа: Jordan_13, благодаря ти, че си развил темата и си дал светлина в тази изключително важна насока, а именно, че това място е свещенно и е древно българско светилище.
Подкрепям и протеста, който си написал с изключение на тази част

С цялото си все още уважение към Вас

Изпитвам само презрение към този овластен пумияр-осквернител Апостол Апостолов кмет на Симитли.

Разбира се, уважението не е истинско, обикновено така завършват документите в такъв стил. Може да се промени на "с цялото си омерзение към вас".

Вчера като разглеждахме "Влъхъ" ни дойде на ум, че всъщност, вероятно, това е прототипния образ на египетските жреци и фараони.
Сега търся, просто подходящия фотос в профил, който да онагледи това нещо.

преди 18 години 5 месеца #26290

"Нормално е да знам всичко, което е станало на 1 март. Нали съм кмет! Но, разберете ме,

3-4 министерства ще затворят вратата си за мен, ако аз си отворя устата",

вкарва доза загадъчност градоначалникът. Причината за цялото това притеснение не е че на 1 март в Симитли хората са се радвали на президентско посещение, а след това са чували часове наред ловния пукот откъм планината. Причината е, че това ловно развлечение се е случило ден след като в горящия влак за Кардам загинаха 9 души. И най-вече защото откъм президентството се скъсаха да отричат за ловния излет.

Ети и цялата статия:
www.segabg.com/online/article.asp?work=p...3§ionid=5&id=0001201

Абе то може и да е верно това, което гоце казва, че не е ходил на лов. Ами той е имал къде-къде по-важна работа, а именно да разбере и лично да провери как вървят нещата с изпълнението по проекта за дялане на мутрата му в Коматинските скали... :karte4:

преди 18 години 5 месеца #26291

Дари писа:

"Нормално е да знам всичко, което е станало на 1 март. Нали съм кмет! Но, разберете ме,

3-4 министерства ще затворят вратата си за мен, ако аз си отворя устата",

вкарва доза загадъчност градоначалникът. Причината за цялото това притеснение не е че на 1 март в Симитли хората са се радвали на президентско посещение, а след това са чували часове наред ловния пукот откъм планината. Причината е, че това ловно развлечение се е случило ден след като в горящия влак за Кардам загинаха 9 души. И най-вече защото откъм президентството се скъсаха да отричат за ловния излет.

Абе то може и да е верно това, което гоце казва, че не е ходил на лов. Ами той е имал къде-къде по-важна работа, а именно да разбере и лично да провери как вървят нещата с изпълнението по проекта за дялане на мутрата му в Коматинските скали... :karte4:

Верно, нали и неговия образ, ще е на централно място там, като гледам от проекта, който си публикувала. Самовлюбеността е голямо нещо за хора като Гоце ага.

преди 18 години 5 месеца #26292

Jordan_13 писа: Може да се промени на "с цялото си омерзение към вас".

А, така вече е добре и достоверно.

Вчера като разглеждахме "Влъхъ" ни дойде на ум, че всъщност, вероятно, това е прототипния образ на египетските жреци и фараони.

Jordan_13, истината е, че онзи ден, когато ти пусна онези снимки от района на Ситово, където правиш връзка със Сфинкса, аз се сетих за тези снимки от Коматинските скали и в спомените ми образа на този Влъх/както го наричаш ти/ се беше запечатал като нещо много сходно на Сфинкса в Египет. Като тръгнах да търся снимките, се натъкнах на тази новина и много се ядосах и в известен смисъл забравих причината поради, която търсех снимки. В последствие като се сетих за аналогията, която ми беше хрумнала видях, че спомените ми не са точни и не е сходно със Сфинкса. Но сега тази връзка за образите на египетските жреци и фараони, която ти правиш е интересна.

преди 18 години 5 месеца #26294

Дари писа:

Jordan_13 писа: Може да се промени на "с цялото си омерзение към вас".

А, така вече е добре и достоверно.

Jordan_13, истината е, че онзи ден, когато ти пусна онези снимки от района на Ситово, където правиш връзка със Сфинкса, аз се сетих за тези снимки от Коматинските скали и в спомените ми образа на този Влъх/както го наричаш ти/ се беше запечатал като нещо много сходно на Сфинкса в Египет. Като тръгнах да търся снимките, се натъкнах на тази новина и много се ядосах и в известен смисъл забравих причината поради, която търсех снимки. В последствие като се сетих за аналогията, която ми беше хрумнала видях, че спомените ми не са точни и не е сходно със Сфинкса. Но сега тази връзка за образите на египетските жреци и фараони, която ти правиш е интересна.

Да, можеш да потърсиш и ти тази аналогия. Засега намирам снимки на фараони само в анфас. Не че и така не си личи приликата, но друго си е в профил. Брадата при тях вече е по-остра и тънка, не както при "Влъхъ", чиято брада е като на велик мъдрец (тежи достолепно), но прическата на косата и самата форма на главата са същите.

преди 18 години 5 месеца #26367
Далеч на запад ги наричат "места на силата". В такова място определен човек би бил "на мястото си", би бил цялостен и пълноценен, би се чувствал щастлив и на върха на възможностите си. Но не всеки човек. Мястото е според човека. С други думи всеки трябва да си търси своето място на силата. В такова място воинът върши много полезни за себе си и за света неща - да прозре, да призове, да благодари, да отдаде, да отпътува в други светове, да се завърне от пътуване или каквото там реши. Връзката между воина и личното място на силата може да е толкова добра, че да се проникнат взаимно. В този случай ако друг човек на знанието посети мястото, той би могъл да узнае много неща за воина.

Не смея да твърдя, но ми се струва, че тук имаме място на силата на велик воин, който е оформил върха по свой образ. Освен антропоморфни глава и торс, които се виждат, скалите дават представа и за личността. Чудесно би било да се посети това място, за да се научи повече за тази личност от самата нея.

Обаче имам чувството, че става дума за още по-велико място. Около главния Воин се виждат околни скали - стражи или сподвижници. Дали са паднали в битка и са се "върнали" на мястото на силата си или са преминали в скалите с цел да останат тук навеки, но при такава гледка човек истински мечтае да бъде едно с Тангра, със Земята, с народа си, с великите негови Воини. Дървета, скали, реки - това не е само красота, в тях стоят личности като нас. Ето така територията се превръща в България.

Не ми се ще да мисля, че някой е проучил това място до такава степен. Не ми се ще, защото това ще ознчава, че е решил да вдигне ръка на тези велики българи, които са там може би хилядолетия. Да пазим България, защото е жива, защото тя - това сме ние и нашите предци.

п.п. По принцип мисля, че първите скулптури са били именно това - преминали в скалите личности.

Това съобщение е редактирано от Иван на 31.3.2008, 13:51

преди 18 години 5 месеца #26458
Иначе защо толтеките ще разработват пътя на воина, изкуството на прикриването, изкуството на сънуването и движението на събирателната точка. И в крайна сметка най-добите от тях ще изберат да влязат в скалите или цели градове от тях ще изберат да останат в позиция на събирателната точка, което е съвсем друг свят. Оня ден гледайки Влъхината планина се опитах да я питам точно това - дали е избрала да стои там навеки, защото като колобър няма какво повече да прави тук в тоя свят?
Камъкът наистина е символ на Вечността, обаче в нейните планетни измерения. В кръговрата на тази Вечност има Бъдеще и герметизиралия се в Камъка Кан/колобър ни оставя по този начин ключ към бъдещето и знак за разгадаване на миналото.
Аз рекох да тръгна по знака за разгадаване на миналото, което не ми пречи да свърна и да потърся ключа, оставен за Бъдещето.
Транслацията в друг свят е винаги с цел да се одухотвори този.

преди 18 години 5 месеца #26461

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.