Оскверняват Коматинските скали Каменни-Желев, Стоянов и Първанов
Напълно подкрепям!!!PARADOX писа: Г-н Кмете на Симитли! Надявам се, че сте наясно, че в нашата държава достъпът до вещества като динамит, тротил, пироксилин, нитроглицерин и прочее е изключително лесен?!! Още повече, че някои от тях могат да бъдат приготвени и в домашни условия...!!! Надявам се, че сте наясно, че бюджета на подопечната ви община неможе да си позволи охраната на цяла планина...?!! Затова хайде да спестим излишни разходи на община Симитли и оставим планината на мира...
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Подкрепям и протеста, който си написал с изключение на тази част
Изпитвам само презрение към този овластен пумияр-осквернител Апостол Апостолов кмет на Симитли.С цялото си все още уважение към Вас
Разбира се, уважението не е истинско, обикновено така завършват документите в такъв стил. Може да се промени на "с цялото си омерзение към вас".Дари писа: Jordan_13, благодаря ти, че си развил темата и си дал светлина в тази изключително важна насока, а именно, че това място е свещенно и е древно българско светилище.
Подкрепям и протеста, който си написал с изключение на тази частИзпитвам само презрение към този овластен пумияр-осквернител Апостол Апостолов кмет на Симитли.С цялото си все още уважение към Вас
Вчера като разглеждахме "Влъхъ" ни дойде на ум, че всъщност, вероятно, това е прототипния образ на египетските жреци и фараони.
Сега търся, просто подходящия фотос в профил, който да онагледи това нещо.
"Нормално е да знам всичко, което е станало на 1 март. Нали съм кмет! Но, разберете ме,
3-4 министерства ще затворят вратата си за мен, ако аз си отворя устата",
вкарва доза загадъчност градоначалникът. Причината за цялото това притеснение не е че на 1 март в Симитли хората са се радвали на президентско посещение, а след това са чували часове наред ловния пукот откъм планината. Причината е, че това ловно развлечение се е случило ден след като в горящия влак за Кардам загинаха 9 души. И най-вече защото откъм президентството се скъсаха да отричат за ловния излет.
Ети и цялата статия:
www.segabg.com/online/article.asp?work=p...3§ionid=5&id=0001201
Абе то може и да е верно това, което гоце казва, че не е ходил на лов. Ами той е имал къде-къде по-важна работа, а именно да разбере и лично да провери как вървят нещата с изпълнението по проекта за дялане на мутрата му в Коматинските скали...
Верно, нали и неговия образ, ще е на централно място там, като гледам от проекта, който си публикувала. Самовлюбеността е голямо нещо за хора като Гоце ага.Дари писа:
"Нормално е да знам всичко, което е станало на 1 март. Нали съм кмет! Но, разберете ме,
3-4 министерства ще затворят вратата си за мен, ако аз си отворя устата",
вкарва доза загадъчност градоначалникът. Причината за цялото това притеснение не е че на 1 март в Симитли хората са се радвали на президентско посещение, а след това са чували часове наред ловния пукот откъм планината. Причината е, че това ловно развлечение се е случило ден след като в горящия влак за Кардам загинаха 9 души. И най-вече защото откъм президентството се скъсаха да отричат за ловния излет.
Абе то може и да е верно това, което гоце казва, че не е ходил на лов. Ами той е имал къде-къде по-важна работа, а именно да разбере и лично да провери как вървят нещата с изпълнението по проекта за дялане на мутрата му в Коматинските скали...
А, така вече е добре и достоверно.Jordan_13 писа: Може да се промени на "с цялото си омерзение към вас".
Jordan_13, истината е, че онзи ден, когато ти пусна онези снимки от района на Ситово, където правиш връзка със Сфинкса, аз се сетих за тези снимки от Коматинските скали и в спомените ми образа на този Влъх/както го наричаш ти/ се беше запечатал като нещо много сходно на Сфинкса в Египет. Като тръгнах да търся снимките, се натъкнах на тази новина и много се ядосах и в известен смисъл забравих причината поради, която търсех снимки. В последствие като се сетих за аналогията, която ми беше хрумнала видях, че спомените ми не са точни и не е сходно със Сфинкса. Но сега тази връзка за образите на египетските жреци и фараони, която ти правиш е интересна.Вчера като разглеждахме "Влъхъ" ни дойде на ум, че всъщност, вероятно, това е прототипния образ на египетските жреци и фараони.
Да, можеш да потърсиш и ти тази аналогия. Засега намирам снимки на фараони само в анфас. Не че и така не си личи приликата, но друго си е в профил. Брадата при тях вече е по-остра и тънка, не както при "Влъхъ", чиято брада е като на велик мъдрец (тежи достолепно), но прическата на косата и самата форма на главата са същите.Дари писа:
А, така вече е добре и достоверно.Jordan_13 писа: Може да се промени на "с цялото си омерзение към вас".
Jordan_13, истината е, че онзи ден, когато ти пусна онези снимки от района на Ситово, където правиш връзка със Сфинкса, аз се сетих за тези снимки от Коматинските скали и в спомените ми образа на този Влъх/както го наричаш ти/ се беше запечатал като нещо много сходно на Сфинкса в Египет. Като тръгнах да търся снимките, се натъкнах на тази новина и много се ядосах и в известен смисъл забравих причината поради, която търсех снимки. В последствие като се сетих за аналогията, която ми беше хрумнала видях, че спомените ми не са точни и не е сходно със Сфинкса. Но сега тази връзка за образите на египетските жреци и фараони, която ти правиш е интересна.Вчера като разглеждахме "Влъхъ" ни дойде на ум, че всъщност, вероятно, това е прототипния образ на египетските жреци и фараони.
Не смея да твърдя, но ми се струва, че тук имаме място на силата на велик воин, който е оформил върха по свой образ. Освен антропоморфни глава и торс, които се виждат, скалите дават представа и за личността. Чудесно би било да се посети това място, за да се научи повече за тази личност от самата нея.
Обаче имам чувството, че става дума за още по-велико място. Около главния Воин се виждат околни скали - стражи или сподвижници. Дали са паднали в битка и са се "върнали" на мястото на силата си или са преминали в скалите с цел да останат тук навеки, но при такава гледка човек истински мечтае да бъде едно с Тангра, със Земята, с народа си, с великите негови Воини. Дървета, скали, реки - това не е само красота, в тях стоят личности като нас. Ето така територията се превръща в България.
Не ми се ще да мисля, че някой е проучил това място до такава степен. Не ми се ще, защото това ще ознчава, че е решил да вдигне ръка на тези велики българи, които са там може би хилядолетия. Да пазим България, защото е жива, защото тя - това сме ние и нашите предци.
п.п. По принцип мисля, че първите скулптури са били именно това - преминали в скалите личности.
Това съобщение е редактирано от Иван на 31.3.2008, 13:51
Камъкът наистина е символ на Вечността, обаче в нейните планетни измерения. В кръговрата на тази Вечност има Бъдеще и герметизиралия се в Камъка Кан/колобър ни оставя по този начин ключ към бъдещето и знак за разгадаване на миналото.
Аз рекох да тръгна по знака за разгадаване на миналото, което не ми пречи да свърна и да потърся ключа, оставен за Бъдещето.
Транслацията в друг свят е винаги с цел да се одухотвори този.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.