Годината Верени (на Дракона)-година пета
От целия гмеж чух нещо смислено по тевето - Успение Богородично - национален празник, за което съм готов да подкрепя всеки поп, в контекста на разговорите от друга тема, тук. Но това няма да реши проблемите с другите алпи и най-вече Тархана.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Гледай сега, на ритуала за новата година Верени, поисках да ми се донесе, поне едно кило агнешко, защото това е жертвената храна на Субан...Един-единствен път поисках месо да ми се донесе, защото това е Субан... Еми, донесе ми се една шепа агнешко..., които хвърлих накрая на ритуала в огъня и от тези парченца, нищо не се усети. Може би, аз сам трябваше да потърса месото и да го купа, но всичко на този свят, няма да правя аз18j писа: По принцип Мар иска вече да ни изпържи като цивилизация, само естествения ред, смяна на ден-нощ и сезоните, която става по волята на Всевишния, ни спасява, за сега, както и милоста на неговата Благоверна Аби-Турун, която има огромна маса поклонниции на Земята към момента, но не-почитането на другите алпи в тахната конкретност на от народонаселението, изяжда главата на тази цивилизация. Прогреса и заключил дневния ред и бита на хората, а прогреса, както го виждаме днес е заключен чрез религиозната догма, която нито в една религия днешна дата не позволява да се обърнем в пълнота към същностите на алпите, които контролират живота на Средната земя. Е да ама те се обръщат към нас, което не винаги е добре, както виждаме Мар така докато ни оглежда да не земе да ни изпържи. Целите Балкани горят Турция евакуира хора иначе щяха да се изпържат хиляди, Мар иска жертви и ще си ги получи, независимо колко ни е добра гражданската защита. Иначе, аз не знам в моя малък свят е райска градина с уникални залези, е малко ми прежули райграса все пак е края на август, ама пък при някои комшии не е прежулил, което значи, че имам да правя повече подобрения. А като отида в гетото и всеки ден се моля на Чулман да погълне из от долу новото гето дето строят на близо. Трябваше да е парк 10 декара, то по-скоро градинка, а те правят 10 блока, затворени комплекси , а от долу има и водни извори. И аз казвам, всеки път като минавам, Чулмане! Е това е безобразие! Чулмане, Велики Алпе, къде си спиш ли! Всичките реки на планините, след първото село стават лайняни реки. Чулмане, това е безобразие! Ако не засебе си, зоради тебе да пазят. Няма, лайната и пикнята у реката, а другото бетон! Чулмане! Вземи си което е твое и унищожи излишното. Покажи на всички българи защо, който не е добре със тебе трябва да се пази. И така кой, да ни пази: Мар има да ни пържи, Чулман да ни дави, Субан му дреме на уя, иска да ни гази, Урус Бабай ни шиба здраво, че и него го ебаваме, като цивилизация. Само Умай Бийче се застъпва за нас, иначе щехме да имаме вече митинг с библията лице в лице, като цивилизация. А то не е предотвратено, а може би предстои. Иначе си правиме архангел Михаил курбанче и през другото време ахтаподи в кряшия и чакай да спре да жули.
От целия гмеж чух нещо смислено по тевето - Успение Богородично - национален празник, за което съм готов да подкрепя всеки поп, в контекста на разговорите от друга тема, тук. Но това няма да реши проблемите с другите алпи и най-вече Тархана.
Ето това са нещата! Българина е свикнал всичко да получава наготово и да им падне безплатно от Небето. Е, тази година го понаказаха
Колкото до Чулман
Британски милиардер изчезна в буря край Сицилия
Луксозна яхта потъна край бреговете на Италия
www.segabg.com/category-foreign-country/...-burya-kray-siciliya
Чулман никога не е бил фен на слугите на Яга
Щом си още на райграс
"Не взимам страна. Тези дни работим върху безводието в страната - "Копринка", "Жребчево" са сухи. Водопроводът за Делиормана не се строи. И куп други неща, които хората очакват да се случат."
Борисов: Радев и Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов
Кожарева постъпи прибързано, заяви лидерът на ГЕРБ
Прочети още на: www.dnes.bg/politika/2024/08/20/borisov-...alin-stoianov.617533? fbclid=IwY2xjawExXfhleHRuA2FlbQIxMQABHTEAu3oBaf7o13je8wNdl4if7cmSsoEz4_JrKwULsXQ
WChTKDJ0ZuMFZiQ_aem_O1lrdT6R5a9BoE-MmB8RkQ
ХАААХАА Вчера тамън са ожалих тука за тая ливада и идва горе Урус-Бабай, бесен, е шашкънин кво мрънкаш по форумите бе да беше казал щи прата некой облак, а сега на ти мойто момче шибай, шибай със Джил, къде 1 час ми вяха платната. Аз тъкмо се суетя един навес нещо вдигам ония зашибаха жестоко. Нищо де тъкмо ми показа някои слабости във структурата на перголатаЙордан_13 писа: "Иначе, аз не знам в моя малък свят е райска градина с уникални залези, е малко ми прежули райграса все пак е края на август, ама пък при някои комшии не е прежулил, което значи, че имам да правя повече подобрения."
Щом си още на райграсзначи ти е още доста широко около врата. Га минеш на тежък физически труд - обръщане с права лопата, след тва разкопване на обърнатото с мотиката (нема техника, техниката е западна гяволия)
т.е. илядо и триста пъте напрайш поклони към земята и да зажули кръста, ама яко, та зажули... Па насееш... То, убаво, ма тамам поникне и завале, яко, па буйне трева и плевели. Аде, на плевенето и копънта. Да, ама то, зор, па са навеждаш към земята, по 1300 пъте. Тамам опрайш положението и с надежда погледнеш към хоризонта, изпече, онуй ми ти слънце, та засуши яко. Е, па сега, требе се полива, ма вода, отде. Намериш, отнекъде вода, ама требе да я носиш до зарзаватят... Аде, сега и мъкнене на туби с вода. Райграс
Иначе си копам всичко на ръка терасиране, трасиране с кирката и лопатката, не че не мога багерче да викна, мога ама така с мотиката повече се наместват идеите а и за фитнес е много добре. Ама до отглеждането на култури не съм толкова дръпнал с материала още драпам дивото.
преди 3 секунди
Аз поне, моето дърво във Филибелата, поне засега, успях да го спася, но засега! Просто не знаете, каква корупция, връзкарство и шуробаджанащина се вихри в местната власт и за едното дърво, трябваше да се разправям с местната районна администрация. Ако знаете, какво представлява тя, ще разберете, че един автоматичен откос е достатъчен и с нея е свършено, завинаги! Цялата "държава" се крепи на МВР! Ако в Годината Верени, не може да спасите дърветата, това ще ви се пише на сметката, личната сметка и ще ви стане "карма", както казват индийците
Въпреки недоволството на жители и политици: Дърветата на "Опълченска" вече са в историята
Тома Белев обяви, че съжалява за кого е гласувал на изборите
Прочети още на: www.dnes.bg/sofia/2024/09/04/vypreki-ned...-v-istoriiata.619134? fbclid=IwY2xjawFGa0RleHRuA2FlbQIxMQABHbKtkTm6bLDeN_Q4Tcz07Kn9KZG2ti9Hx8C14mhPHQG
0ka_c5LS3XUpHqg_aem_aNWJqChXTSjSQGsnHH6Zxw#comment-newest
Зеленият
преди 3 секунди
До Г557дт
Пич, дървото е безценно, а ти си преходен
Г557дт
преди 2 минути
Дърветата в Парковете! Покрай улиците , тротоарите и близо до сградите представляват опасност!
Тенгри кан
преди 23 секунди
До Анонимен 13
Колко дълго живее едно дърво ли? Ами, много по-дълго от човека
Зам.-кметът на София: На мястото на отсечените 39 дървета ще засадим 50
По думите му ремонтът на ул. "Опълченска" е важен за цяла София
Прочети още на: www.dnes.bg/sofia/2024/09/04/zam-kmetyt-...Fz_qQ#comment-newest
Тенгри кан
преди 1 секунда
Преди час, не беха ли 130 дървета, г-н ДС? Как така, изведнъж паднаха на 50-сет? След 2 часа да смятаме ли, че вече ще бъдат 20-сет дървета, а утре общината нема да има пари за залесяване?
Казах ли ви, че найдох счупеният ятаган на Енихан баба?
Ето ви, още едно светилище посветено на Субан Верени Барадж - Змеят. Разбира се, фолистите начело с Марков от Югозападният университет в Благоевград, никога нема да видат в него образа на Субан Верени Барадж, а некакви си измислени елинско-тракски нагласации и тук става въпрос само и единствено за предположения и нагласации, умствени нагласации. Вижте, учете се, бе! Зевс, който е върховен за еладците е просто един от българските алпи Кубар Бури Барс, негов брат близнак е Субан Верени. Те по подобие на майка си Турун Артимас са родени като двуглаво същество, което е после е разделено на две, като сиамски близнаци са родени. Помежду техните години в календара стои единствено зайчето Кук Куян - Тот/ Хермес. За да стоят винаги разделени. Кук Куян ги разделя на две. Как пък един египтолог не си зададе въпроса, защо култа към Тот е развит в Заешкият ном в Египет? Защото нема отговор
Субан колко сина има? Двама - Сак и Сок, те са два гарвана, когато се разрушава Стената на Дивовете, но тук са два змея и както се вижда, пак предават баща си, като вземат българки за съпруги. Това е същото, което е в Книга Битие: Синовете Божии си взеха за съпруги дъщерите човешки и се създадоха исполините. Професори
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.