Годината Шегор - Година Втора

преди 5 години 8 месеца #56538

anti666 писа: Хубаво, че все пак го има топонима, поне при саките. Които до ден днешен са запазили тенгрианството като своя вяра.

Йордан_13 писа: Затова в Словата на Силата, алпът Угер Шегор посрещнахме в неговата Година като „Добре дошъл, Кане Субиги!”. Кой, както иска да го разбира, но разбирането му еднозначно в политически план;)))

В фейса може да има интерес, но едва ли в този смисъл. Тук освен 18j никой не попита за смисъла на тези Слова, произнесени и повторени от ехото в нощта на Еднажден. Не знам дали някой попита и за смисъла и ориентацията на символите по Огнището. Връзката Кан-Шегор я знам отдавна, не беше трудно да се досетя, не ми е ясно например защо помолихме Улят да стане отново Самор. Тоест, от прилеп пак на земно мишле.

Имам вътрешното усещане да не бързам с разясненията по Годината Шегор. Най-вероятно има нездрав интерес в тази посока и вътрешните защитни механизми ми блокират нещата. Не бързам да качвам, каквото и да е друго. Словата на Силата са ясни, дори кристално ясни. Сомор не може да е вече Улят в Шегор. Иначе, няма как Шегор да разгърне своите потенциални сили. Тя трябва да си е Сомор, но прехвърлихме, нейните прерогативи от миналата година на алпът Джил, който макар и да е описан като "несериозен", въобще не е такъв. Неслучайно, първом Тангра на него предава посланието за Съборът на Алпите на планината Балкан и той ги предава на Сомор, не е случайно това, че за да дойде Шегор, Джил се явява отново на сцената във връзка със Сомор, но тук вече Сомор активира Шегор и Чулман. Ние следваме духът на Календарът, т.е. Космичните Ритми. Дивата става алп бика. Тя, каквото е сторила в Своята си Година, вече го е сторила. Едното е видимото за нас, житейски, но невидимото за нас е по-важното и то ще се изрази в следващите Години. Ние сме нетърпеливи всичко да се случи в една година, но то ще се случва в продължение на 12-сет.
Колкото до символите, те са свещени, не е добре дори да се тълкуват, защото това веднага ще се открадне и ще се рационализира. Който търси, сам ще навлезе и ще ги разбере. Не ечак толкова сложно, въпрос на съзнание. Дори аз самият продължавам да навлизам в Годината Шегор.
Вероятно ще опиша Годината Шегор астрономически, социално, човек трябва да се досети, какво е заложено с изразът: "Благодатта на Тангра храни Огънят, Златото на Яга, Огънят пояжда". Това е директна отпратка за трансформиране на днешният социум, като икономика и ценностите, които я съпровождат. А когато това започне да се случва ще отпадне днешният политически елит, който е Слуга на Яга и който нямаше особен проблем да оцелее в Годината Сомор.

Както догодина ще направим някои промени и в Годината Барс, като й добавим второ име, Годината Бури (Вълкът).

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 5 години 8 месеца #56540
" Радвам се, че сте успели да запалите Свещеното огнище Аратеб!
Благодарен съм че има хора, които правят това с желание и отдаденост!
Изминалата година на Сомор за всички ни и за мен беше изпълнена с различни изпитания. Не можах да участвам в подобаващо посрещане, но се радвам че има хора в планината на подходящо място, които отдават нужното и хармонират с вибрацията на новата година! 🙂 Само ще ти кажа, че все повече хора се усещат че на Слънцестоенето е много по-логично да започва годината.
Използвам момента да те поздравя и с настъпилите коледни празници!
Открих нещо интересно за Шегор като тотем в народнната традиция и като алп, който управлява тези енергии. Това е за друг път, че ще стане дълго."
=========================================================
Слава на Тангра! Шегор е това, което чакахме толкова дълго време!

преди 5 години 8 месеца #56544
Малко със закъснение,че нямах достъп до компютър......

Честита да ни е Новата Година!Добре дошъл Велики Шегор!

Пожелавам на всички нашата сила да се множи,за да побеждаваме във всяка една битка по пътя към Вечният Български Саракт!

Мен новата година ме свари в един селски двор точно в 00.00 ч. Бях сам,но имах огън и успях да усетя по някакъв мой си начин енергетиката на идването на Новата Година,на самия ритуал. Нещо подобно усетих и като за пръв път прочетох Словата на Силата. Наистина уникални слова,заредени със свещеност и обредност,които отекват във финния свят. Колкото до тяхното тълкуване,аз мисля,че трябва да ти дойде отвътре да ги разбереш,просто ти идва интуитивно,без да се налага да мислиш и анализираш.

преди 5 години 7 месеца #56547
Фърлих един поглед в нета за наричане на водата в полунощ, ма то, само на Розмари попадам. Да, ама ние сме малце по-различни от Розмарито, още повече, че аз лични желания не мога да имам, затова наричането ми ще е такова

Тебе славя Вечно Небе
теб, почитам Свещена Вода
пред теб се кланям Свещена Земя
Вечни Тангра, сътворителю Чулмане , жизнедателю Субане,
Нека Нареченото в Годината Шегор започне от утре да живее, от утре да се лее у нас и по света с тази Свещена Вода!

преди 5 години 7 месеца #56548
Честит имен ден на Йордан и всички, носещи подобно име. Днес е денят на Чулман. Днес българите, въпреки забраните на сатанистите все пак се събраха на хоро в ледените води на Калофер. Къпането във водата е благодата, който Неговият народ получава от великия алп Чулман. Алпът на водата, която е връзката с предците ни на Долния свят. Замислете се колко е важен, за да бъде наречен Българския митологичен епос "Чулман Толгау".
От утре и Небето се заключва, като свършват Поганните дни, започнали с нощта на Еднажден.

преди 5 години 7 месеца #56553
Благодатта на Тангра храни Огънят, Златото на Яга, Огънят пояжда!

Всъщност това бе първият словоред, който дойде за Годината Шегор. Макар и само едно изречение, то се превърна в ядрото формирало Словата на Силата за Годината.
Има външно богатство, което ти дава власт над хората и управление на социумът, но има вътрешно богатство, което ти дава власт над себе си и победа над светът. И човек трябва да избере: висок стандарт и власт над хората, т.е. развитие или нисък стандарт, но власт над себе си и победа над светът, т.е. творчество. Повечето избират първото, малцина избират второто.

Мишката е така, мишката копае тунели, но Шегор и Чулман ще я облагородят, ще я направят алп бика, отново. Вие искате, още първият ден всичко да се върне по старому. По старому, то нема се върне. Човек, когато установи животът си в едно русло, не обича шоковите, резките промени, обича промените, които не се случват, хахахаха. Ем, вижте сега, в България е ясно, че промяна отвътре нема как да се случи, защото току що описах днешният българин, по-горе, затова промяната отново ще му бъде наложена отвън чрез промяна на световното статукво. Ако има промяна там, то е защото се търси радикална промяна в самата България. Затова Татанка Шегор, некак си се появи у Капитолията, символно :tooth: и Тръмп побърза да се разграничи. Некои хора, много ги е кахър за техната им Америка, но тази Година помолихме и Джил: "Освободи Враговете ни от нашият път, но съхрани Българите за Вечността". Интересното е,д али Джил ще задуха като "Вятърът на Промяната", защото Джил е малце лековат и несериозен, но види се, Шегор се е бъзнал и е взел задачата насериозно. Все пак ние съвсем съзнателно обвързахме Джил с Огънят на Шегор.

"Вирусът се е заровил в живота на хората, изкопавайки тунели на самота, които могат да изглежда безкрайни дори на места, които са се справили сравнително добре с епидемията."

www.dnes.bg/koronavirus/2021/01/08/shte-...e-e-tragediia.475590

преди 5 години 7 месеца #56575
" Здрасти!
Аз се прибрах, преди дни и вече съм в България. Доста неща се случват около мен. Словата за огнището са уникални, вдъхновяващи и доста силни. Точно когато сте извършвали ритуала, аз сънувах сън. Кратък беше, но от онези истинските сънища когато си в полубудно, полусънено положение. Сънувах огън, около него обикаляше човек с дълга мантия с дълбока качулка. Лице не се виждаше, дали беше жрец или колобър не знам, но обикаляше огъня, изричаше някакви слова и хвърляше нещо в него. В по-голям кръг бяха застанали някакви хора, но какви бяха не личеше. И в следващия момент се събудих и повече не можах да заспя.
След 1-2 дни дойде мощнат енергия на новата Българска година. Сякаш ме удари ураган от енергия и се вля в тялото ми. Може би в продължение на 4-5 дни не съм чувствал умора, не съм спал, съня беше нещо като полусънено положение, когато мозъка ти работи постоянно. В работата не мога да се изморя, въпреки че е тежка и продължителна 12 часова смяна, и като се прибера имам чувството, че ако излеза ще срутя целия град. Такъв прилив на енергия досега не ми се беше случвало, все е имало прилив на оренда, но такова нещо не беше ми се случвало. Брутална работа. А след като тоя прилив се успокои, се появи Джил(вятъра) и натрапчивото вътрешно чувство, че е дошъл при мен...Ще пиша по-късно днес за това, и още неща...
След тези няколко дни на супер енергия, се появи Джил(вятъра). В момента в който някакво вътрешно чувство или вътрешен глас каза, че Джил(вятъра) е дошъл при мен, на момента се появи и Той. Последните два дни от престоя ми в Англия бяха дни на Джил. Имах вътрешното чувство, че е дошъл при мен за да ми помогне за безпрепятствено прибиране в родината. Това чувство не ме напусна в близките 4-5 дни. Вятъра беше толкова силен, че като вървиш и не можеш да си в права линия, той те блъска в едната или другата посока. Доста силен вятър, но аз като че имах неговата благословия и като, че общувахме по някакъв начин. Това чувство изпитах за първи път. Странно, невероятно, малко плашещо, но същевременно много приятно. Чувстваш се защитен и някакси могъщ, като знаеш каква сила седи до теб и те подкрепя. Уникално чувство, без да го изпита човек не може да се опише с думи.Вятъра продължи в този дух и двата последни мои дни в Англия, също и като кацнах в София. През цялото време имах чувството, че той ме съпровожда до България. Прибрах се и в....... , пак същия силен, мощен вятър. Едната вечер малката ми каза, че иска да спи при мен и ме пита: "Тате, защо вятъра иска да влезе при нас", а аз и казах, че Джил(вятъра) ми е приятел и ме е пазил през всичкото време като съм бил далече от семейството. Казах и, че сега просто иска да си вземе довиждане и да си ходи, и за това така напира да влезе. И на другия ден сутринта Джил си беше тръгнал, сякаш наистина предната вечер беше решил да си вземе довиждане с мен, и сякаш моите думи се оказа вярни.
Уникално изживяване и вътрешно,и като емоция и като мисъл и въобще от всякакъв аспект. Не знам, дано поне ти ме разбереш, това с друг не го споделям, щото знаеш какво ще кажат и помислят."

===================================================

Велики Джил!
Българска Вечност и Свобода!
Призоваваме те на Свещеният Огън!
Светлината на Угер сред Българите, разнеси!
Светлината на Угер във Българите, умножи!
Освободи Враговете ни от нашият Път,
но съхрани Българите за Вечността!
Благодатта на Тангра храни Огънят,
Златото на Яга, Огънят пояжда!
Брат, реално ти си първият, който е получил Силата на Годината Шегор, ползвай я с цялата си зрялост, на която си способен. Моята роля е простичка, да сведа Силата на Тангра и да я раздам на Българите в Новогодишната Нощ. Нищо повече. Всичко останало зависи от Българите, дали са готови да работят с този тип енергия. За някои, Годината Сомор бе по-удачна, за повечето, не. За тях, обаче, сега, не е сигурно дали Годината Шегор ще е удачна. Ако вземеш Сила, трябва да умножиш тази Сила, в служба на Народът си, не да я разпилееш за себе си. Утопично е да се очаква от един човек да промени светът;))) Но, ако човек има възможност в даден свой живот да промени светът, той задължително трябва да го направи, независимо от цената. Но, това не може да стане без Кръгът от Приятели. Ако погледнем християнството, дори Иисус Христос е имал 12 апостола и 70 ученика за целта и не знам си колко още последователи. Та, като говориш за съпоставката с “Атай и приятели” с нашето ядро си абсолютно прав. Дори да ти кажа, че си много прав за тази съпоставка и двете личности са може би, един и същ човек, но епохите са различни вече, макар, определени моменти и елементи да се повтарят, нещата сега ще се случат по- различен начин, но както и да се случат, те ще бъдат случени от най-близкият кръг, не от самият Атай. Атай е Стълбът на Силата, но самата Сила сте Вие. В тоя ред на мисли, виж колко точно твоето лично преживяване отразява Словото на Силата в Новогодишната Нощ. Силата на Джил е превелика, Той е самата Оренда, християнският Свети Дух и действа, както отвън, така и отвътре. За някои, Тя ще е възмездие и страдание, но за теб, ще е благодат и това е твоята Година. Каквото и да правиш, прави го зряло и отговорно. Отвън и отвътре си бил импрегниран с Великата Сила на Тангра и да, така бе заложено това в Новогодишната Нощ, заради, която определено съм на тази земя, не за друго.

преди 5 години 7 месеца #56584
Няма какво да се хвали Шайката, че мерките в България помогнали да се намалят заразените. Това, което помогна беше изречено (непонятно защо :confused: ) на Еднажден, 6789г.

И към теб се обръщаме, Велика Улят!
Стани отново Самор!

За това бях писал и преди. Ако от НОЩ са загрижени в България (не ни интересува отвън) Улят да утихне, да покажат смирение! И да запушат устата на придворната шаманка на Тиквата Алена. Случаите (противно на логиката) намаляха в България не заради умните мерки на управляващите, не и заради супер-дупер ваксините. А заради една простичка молба, отправена към Небето в нощта на Еднажден от Шегор Данъш :tooth:

преди 5 години 7 месеца #56590

Йордан_13 писа:
Улген и Ерлик не присъстват в "Сказание за Чулман", така е. Това не бива да ни тревожи, дори никак. Тенгриянството има много течения, разклонения, клонки и листа :-D Затова говорим за Бой Терек - Световното дърво. "Сказание за Чулман" е, ако трябва да го дефинираме по културологично и научно, митологичен епос, но по особен от познатите ни, защото преплита реална история и реална духовност. Затова започнах да правя и "исторически анализи" на всяка глава (които се надявам един ден, да издадем в книга), докато Улген и Ерлик (Ерклик) са мистичните образи и възприятия на алтайският шаманизъм, т.е. един мистичен клон на Тенгриянството. И ако прочетеш в раздел "Тенриянство и Саракт", темите, които преведох и публикувах от руски по темата, ще разбереш нещата. Те са много добри, за по-широката публика, защото много простичко и нагледно, но систематично са представени. Затова се хванах и ги преведох. Там Улген и Ерлик са синове на Умай Биче Артимас, а Умай Биче Артимас, символно е творческата, духовна сила на Тангра чрез, която Той сътворява и твори, излиза от Самосъзерцанието си и възлиза към Творческата Деятелност. С една дума, Улген и Ерлик са двете основни пулсации на тази Сила, двете нейни страни. Едната, Улген въвежда в Битие или създава Битие, а другата Ерлик извежда от Битие и въвежда в Небитие, което е своего рода друго Битие, защото е Битие извън триизмерността.

Искам да се върна на това горе защото показва доста ерудиция и задълбочено познание на текстовете и свързва доста компоненти. Много разсъждавах над него и всъщност това осъзнаване се вмести в рамките на стари търсения. Това че успяхме да дадем имена на тези същности, с които общуваме от деца - вятъра, облаците, слънцето, гръмотевиците, скалите, земята, това че си говорим за техните особености и прищевки като лирически герои е фантастично, но и доста рационално.
И аз сега търся Шегор, но неговите отговори представляват леко надигане отвътре.

От началото на годината си мислех, че той ще натисне най- първичните страхове на човека, когато оцеляването е под въпрос и се чудиш защо си тук и си уверен, че това е наказание. Но веднага след това се усеща и топлото благо чувство когато всичко ти е наред и си изпълнен с благодат, че си тук и сега. Сякаш Шегор се събужда изпод най- първите емоции, които човек изпитва и от тогава не минава ден без да се сетя за някой детски спомен. В хода на различни дейности ме заливат спомени от детството как съм правил подобни неща и как съм се чувствал и си спомням невероятни детайли, предмети форми, настроения, усещания, мога да цитирам думи. Сякаш събужда в мен най-първичните мотивации, които съм имал непосредствено след идването на тази земя и първото осъзнаване като действащ субект. В течение на живота, може да се наслоят други модели и убеждения, но Угер Шегор ми напомня, какво е било в началото. Интересно е защото когато се подредят десетки такива спомени и усещания, се оформя един образ на личност, сякаш страничен персонаж, който трябва или не трябва да се напасне спрямо сегашната същност на човека. Но хубавото, поне засега е, че за себе си не откривам някакви несходства или конфликти. Е продължава да е все така трудно да се изправя срещу грешките си , а и те се връщат също..., но да процесът на осъзнаване и в енергетиката на Шегор е някъде там, според мен.

И сега: ако тази съпоставка вмести личността в контекста на Кана Улген, вероятно, става едно, а ако се попадне в потока на Кана Елериг събитията са други. Но със сигурност процесът се развива доста бавно и подмолно за съзнанието и спекулативния ум. Това е в личен план, а относно обществените процеси и аз очаквам първите последици да избият много рязко и бурно. Имам предвид, че не се очаква завихряне и пик на някакви събития, ами рязко избълбукване от Дълбините, в момент когато ужким всичко изглежда спокойно. Угер барабани по устоите на психиката на индивида, където се намират вратите на Тама. Жалко, че в сказанието не пише къде са покоите на Шегор. За Чулман пише изрично, че живее в пещера в Тама, под водата, кадето повечето Алпи си губят силите. Логично, това не е сказание за Шегор, но моята догадка е, че и той обитава Дълбините в някаква блага кухина, което не бива да ни стряска, защото както може да се срещне в някои записи за учението на Тот- Хурса ние не бива да се ровим в Дълбините, освен ако не сме достигнали също такива Висини.

преди 5 години 7 месеца #56591
Добре хайде да вкараме в обръщение и Християнската догма, въпреки, че православните светии са под въпрос за Догмата..

В съда управителят обещал на епископ Власий помилване и охолен живот, ако се откаже от Разпнатия евреин (Христос) и се поклони на идолите. Св. Власий не само отказал, но смело заявявил:

Аз вярвам във възкръсналия Спасител на света – Христос, чието царство не е от този свят на експлоатация на човешкия труд и вяра във всевъзможни идоли. А е обич към всеки човек, дори и към враговете, и вяра във вечния живот в Небесното Царство чрез Възкръсналия от мъртвите – Христос

мисля, че извън конкретиката на прозвищата и топонимите това убждение е привнесено за християнството като извечно. Но християнството почертава някои аспекти на този мисловен модел и игнорира други, нали: обичай ближния, но мрази Сатаната. Само че Сатаната-Яга има своята функция пред Тангра, за което сме говорили миналата година...
И когато трябва да се накаже някой не бива да вайкаме, а да си спомним, че наказанието идва поради силата на любовта към ближния. Защото никой не бива да бъде експлоатиран, подведен да вярва във фалшиви ценности и да води такъв живот, който го принизява морално и духовно. Наказанието само по себе си също е благодат, тъй като измества съществуванието в друг план на вечния живот, където е Небесното Царство. И тук се цитира Алпът Иджик, който се връща в човешки вид, за да припомня на смъртните, че природните сили присъстват много конкретно в човешкия свят.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.