Cпасовден те,ти булка...
Нека Тангра приеме душите им и да ги ниспосли с своятта благодат.
Аз тъгувам и жаля днес-на този Спасовден...
И да не забравяме,че автобусът се е казвал ЧАВДАР!
По моите пътища сега се двмижат/?!/ автобуси,които носят името-ОТОЙОЛ.
Стар приятел,който почина,ми каза,че това значи...ОТОМАНСКИ ПЪТ...
........
Къде е истината,Тангра?!
Ден грее!
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Горко на живите!
Онова което ми прави впечатление е че отново на български празник ( или за приближаващ чифутски такъв) има катастрофа с много жертви и само българи при това.
Прилики има с катастрофите:
- пред "Индиго", където загинаха невръстни българчета,
- трагедията на река Лим,
- на моста в гр.Бяла (русенско) ,
- влака София -Кардам.
От казаното тук:
Нюз.бг
Шофьорът на автобуса, както и жената са с черепно мозъчни травми. Те са докарани в „Пирогов", защото в Ямбол са имали проблем със скенера, каза още Антоний Филипов. И двамата са контактни и адекватни, допълни лекарят.
„Пациентите са в стабилно състояние, в съзнание са, ще направим преглед със скенер и допълнителни изследвания, заяви от своя страна неврохирургът Георги Юруков. Той не може да потвърди дали в кръвта на шофьора е имало алкохол.
„Човекът е уплашен", обясни Юруков психическото състояние, в което е постъпил шофьорът. Толкова е бил притеснен, че дори не е можел да говори и да обясни случилото се.
Полицаи не позволиха на журналисти да се приближат към шофьора на входа на болницата, докато санитари и лекари го приемаха.
Първо се казва че шофьора е адекватен и контактен , а после се казва че не можел да говори.
Странно е казаното в Нюза, освен ако отново както в предните катастрофи не има нещо дето да се крие от обществото. Така бе при атентата "София-Кардам" - много увъртания и странни версии на придворните журналя.( дори имаше някои обяснения - несъобразени с физичните закони) Понеже обикновени журналисти не се допускат да снимат и да се ровят във фактите, за да не попаднат на нещо неприятно за власта, която после трябва да си прави труда да замаскирва следи и да вади още вода от 9 дола.
Също странно е защо веднага шофьора го замъкнаха в Пирогов след като не е толкова зле? А дали после е останал там или веднага е заведен в друг институт. ( например в някой занимаващ се с психотроника?, примерно )
Друго страно е, че не са допуснати до него журналисти. Защо ли? Уж не можел да говори. Вероятно за да не се сети и проговори набързо няколко неудобни изречения пред камерите?
Въпроси ... въпроси.
А може би параноя или болна фантазия?
Жалко за невинните жертви. И така след 3 дена медиите ще прехвърлят на други теми и ще забравят трягедията. И така до следващата сходна катастрофа.
А иначе онези дълбоко неуважавани от мен нищожества Парванооглу и Яхов-Станишеф не пропуснаха да се мярнат и засвидетелстват "заинтересованост" и пролеят крокодилски сълзи. Ами нали това им лъска имиджа за изборите - как да пропуснат случая? Нали са комунисти с ампутирана съвест - няма какво да им прерчи да го направят.
Това съобщение е редактирано от Георги-НЗ на 29.5.2009, 11:03
А на Бакаджиците, където се намира параклиса Св.Спас има недалеч аязмо. През турско е имало и манастир, разрушен с разгрома на Априлското въстание. А преди турско тук е имало светилище. Древно светилище. Недалеч е минавала Еркесията - защитен ров, дълъг 130 км, който е бил граничната линия на Саракта при Кан Тервел.
Така че това място е неслучайно. Както не са случайни и леките земетресения, които ни полюшват по няколко пъти през последните дни. Както каза и Елтимир - всичко е много символично. В крайните времена.
А тук става явно, че и други не издържат. Докато преди го правеха скрито, сега е вече явно. Че с престъпността няма да се справят, то си е ясно. След като се генерира именно от не съвсем бившето ДС. Целта им е ясна, но преди поне беше малко по-покрито. Следва да попитаме какви интереси имат силови структури на азиатска държава в работите на страна от Европейския съюз.Елтимир писа: Истината е да си върнем България, тя си е наша по право. Само че ние загърбихме правото. Всичко е много символично. И много, много, много страшно. Съвсем малко остана, а ние вече не издържаме. А ако не издържим, планетата ще бъде отнета от хората, от човешкия род и ще бъде дадена на други. "А мне все равно!" - пееше Заекът от филма "Ну, погоди!". На мен все още не ми е все едно, само че прекарвам в леглото по 16 часа и скоро ще ми стане все едно.
Горко на живите!
Елтимир мисля че има какво да добави по този въпрос. Фактът е, че загине ли България на някои сили са им отвързани ръцете. А някои други държави също ще загинат след нас. Защото ние сме тези, които им даваме духовната сила. И те би трябвало да са го разбрали вече. Не случайно папата беше избрал да се моли пред една българска икона. Която сега пази една голяма страна.
Точно както и българите би трябвало да са разбрали, че духовете на нашите предци вече не могат да търпят овчедушието ни.
Аз също изказвам моите съболезнования към роднините и близките на загиналите и се моля за другите, които са ранени да се оправят.Георги-НЗ писа: Онова което ми прави впечатление е че отново на български празник ( или за приближаващ чифутски такъв) има катастрофа с много жертви и само българи при това.
Сега обаче искам да предложа на вашето внимание една друга гледна точка, която всеки сам да си разтълкува. В книгата на Иван Венедиков "Митове на Българската земя- Златния стожер" има откъс от една българска песен, която представя мирогледа на нашите деди и техните разбирания и вярвания.
Свети Спас е покровител на плодородието, и като такъв негова грижа е "наливането на житното зърно".
"Свети Спас си коня кове;
сребро плочи, златоклинци,
и се стега да обиди,
да обиди зелен синор.
Сърдит беше, весел стана:
есенници изкласили,
пролетници вретенили,
ливадите-кон не гази,
а лозите израснали,
овчарите по бачии-
всичко поле песен пее.
Свети Спас се развесели,
па си бръкна в свилни скути,
та извади леви ключи
и отключи небо-земя-
поросила ситна роса,
наросила зелен синор."
Но Божата майка вижда, че хората не следват Божия закон и следващите редове показват , какво е наказанието:
"да ми дадете ключи от катанци,
да отключа небе от висини,
да заключа слънце от изтока,
да заключа киша на небе.
Така Божата майка за наказание на хората заключва слънцето и дъжда на небето. Но когато въпреки това хората не се отказват от греховния си живот, светцити прибягват към още по-сурови наказания. Света Петка, която също е покровителка на мъртвите, моли останалите светци:
Я ми дайте ключи от катанци,
да отключа църна сипаница.
Дадоха й ключи от катанци,
отключила църна сипаница,
отпусна я, братя, у народа,
та си бие три години време."
...
Нито едното, нито другото, това са само елементи, хахахахаха, днешния Спасовден съответства на предишния ни празник Шиллък (вероятно, оттук думата "шиле") 50 дни след Науруз е Шиллък, в общи линии. Еротичния подтекст на празника е свързан с възпроизводството и полигамията на Субан
Н. Д. :
Шиле е Яре... и идва от ЯРило
Й. С./ Н.Д.:
bg.wiktionary.org/wiki/шиле Шиле иди от Шиллък, стар тенгриянски древнобългарски празник. нема да влизам в спорове за тъпото славянство, защото то приключва в Украйна и защото славяни няма, има само българи! Щом го кажа, значи е така. Повече с никого не споря!
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.