Какво е отношението на воините, към 24 Май?

преди 19 години 3 месеца #17225

Иван писа: Всъщност какво и кого оборва Пиров?!
Имаше една единствена теза в предния му пост - че Кирил и Методий не са създали българската азбука, но сам Пиров си се обори. Рече, че в момента не пишем на българска писменост, а на гръкоподобна. Което не виждам как касае въпроса за създаването на българската писменост. Очевидно Пиров е чел онова изследване, в което се дават процентите на уникалност на гръцката, латинската и българската писменост - глаголицата. От това изследване е видно, че Кирил и Методий са създали свръхуникална писменост, в която има изключително древни символи (за спрвака на значението на някои от тях Кирил е ходил до Етиопия). Вникването и изнамирането на свещените символи на Глаголицата дава невероятен инструмент в света - възможността българския език да бъде запаметен, отпечатан, материализиран - това е велико оръжие (звучи агресивно), оръдие (звучи земеделски), средство (звучи посредствено), абе дава начало на нова световна епоха.

Така, че нека приключим въпроса за 24 май. Какво е създадено тогава? Българската писменост - Глаголицата.

После какво имаме - мултиетническите държави съществували твърде добре. Направо да беше дал за пример съвременната супер мултиетническа държава САЩ. Някои смятат, че тази държава си съществува твърде добре. :fu:
Хайде моля ви се, не сме в детската градина да си обясняваме такива неща.

Че писмеността на св. Кирил и Методий е свърхуникална, това е така. Аз не оборвам това а твърдя същото. Арменската и Грузинската азбуки и те са уникални, и не приличат на нито една друга понеже са измислени по същия начин, само не от св. Кирил и Методий, а от епископ Григорий. Разликата е че те са все още в употреба, а глаголицата не е. Причината за това че не е, са тъкмо Българите, понеже те така и не са я предпочели пред гръцката азбука. Това са всеизвестни факти. От къде на къде глаголицата не щеш ли, била Българска азбука.

И не сравнявай моля ти се, Византия със САЩ, Византия е теократична държава, а САЩ "ДЕМОНОКРАТИЧНА"

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 3 месеца #17233

Pirov писа:

Иван писа: Всъщност какво и кого оборва Пиров?!
Имаше една единствена теза в предния му пост - че Кирил и Методий не са създали българската азбука, но сам Пиров си се обори. Рече, че в момента не пишем на българска писменост, а на гръкоподобна. Което не виждам как касае въпроса за създаването на българската писменост. Очевидно Пиров е чел онова изследване, в което се дават процентите на уникалност на гръцката, латинската и българската писменост - глаголицата. От това изследване е видно, че Кирил и Методий са създали свръхуникална писменост, в която има изключително древни символи (за спрвака на значението на някои от тях Кирил е ходил до Етиопия). Вникването и изнамирането на свещените символи на Глаголицата дава невероятен инструмент в света - възможността българския език да бъде запаметен, отпечатан, материализиран - това е велико оръжие (звучи агресивно), оръдие (звучи земеделски), средство (звучи посредствено), абе дава начало на нова световна епоха.

Така, че нека приключим въпроса за 24 май. Какво е създадено тогава? Българската писменост - Глаголицата.

После какво имаме - мултиетническите държави съществували твърде добре. Направо да беше дал за пример съвременната супер мултиетническа държава САЩ. Някои смятат, че тази държава си съществува твърде добре. :fu:
Хайде моля ви се, не сме в детската градина да си обясняваме такива неща.

Че писмеността на св. Кирил и Методий е свърхуникална, това е така. Аз не оборвам това а твърдя същото. Арменската и Грузинската азбуки и те са уникални, и не приличат на нито една друга понеже са измислени по същия начин, само не от св. Кирил и Методий, а от епископ Григорий. Разликата е че те са все още в употреба, а глаголицата не е. Причината за това че не е, са тъкмо Българите, понеже те така и не са я предпочели пред гръцката азбука. Това са всеизвестни факти. От къде на къде глаголицата не щеш ли, била Българска азбука.

И не сравнявай моля ти се, Византия със САЩ, Византия е теократична държава, а САЩ "ДЕМОНОКРАТИЧНА"

Добре се позабавлява Пиров, а сега да започнем с подстригването. Нали знаеш, овцете ги стрижат по някое време.
По въпроса за Глаголицата (пиши я винаги с главна буква) - това е свещената ни писменост, писменост сакрална, сакрамент. Тя е един концентрат от духовни енергии и тайни, който като го разредиш за обикновена употреба се получава така наречената кирилица. В такъв смисъл, тя не е изоставена, а сакрализирана. Има разлика в тия понятия и ти като христиенин, би трябвало да ги знаеш.
Това обяснява защо кирилицата влиза в масова употреба по ниви и седянки, но глаголицата не може да бъде употребена там. Тя е жреческа писменост. В нея стои повече внушението, което дава писмения знак или по-точно символа, отколкото изговора. При Глаголицата писмения знак разказва, при кирилицата - ти го изговаряш. Тънко е.

На мен ми е понятно, че ти заемаш такава позиция, защото вие, христиените лъжете, че преди Кирил и Методий и Климент Охридски ние сме писали с "черътами и драсками". Да видим какви са били тези "черътами и драсками" и дали "кирилски" вариант на издревната ни писменост не е съществувал из дълбока древност

Ето тук ти представям една древна плочка открита в Родопите.
share.bol.bg/download/UOwY1yPSGa

Добре разгледай писмените знаци!

Както се вижда, ти ще излезеш прав, че Кирил и Методий няма как да са я измислили азбуката. Те са просто продължители на едно наше древно дело, писано по камъни и плочки.
Истинските творци на Азбуката са:

1. Орфей
2. Лин
3. Музей
4. Аристей
5. Кадъм
6. Паламед

Ще кажеш: това са гърци. Не, това са Българите, които останаха на Балканския полуостров. Кадъм основа град Танагра.
Но съвсем логично е поети и музиканти да създават азбука, защото те познават тайната на ритъма не само времево, но и пространствено!
А както е знайно, навремето хората, когато са общували помежду си, не просто са говорели, те са пеели - с песен са общували помежду си. Това очевидно е останало във фолклора ни огромна следа.
:-D

Но да продължим с подстригването :-D
Тази група от посветени мъже, обаче, не са Създателите на писмеността. Създателите са Сит и Енох. Какви са те? Библейски личности? Не, те са
Балагури!

И тъй, тези двамата Бащата на писмеността - Сит и Писарят на Правдата - Енох
са оставили на Балканския полуостров няколко образци, единия, от които е доста интересен

share.bol.bg/download/JhvGNQ4nhX

На него ясно се вижда, буквата А, но и още един много важен знак

share.bol.bg/download/MNn0h3yU6Z

Знаеш ли какво говори този знак? Не, как аз го изговарям, а какво говори той? Той казва: "Аз се Богу моля..." Аз се Богу, моля, христиенино!

Много съм бесен, когато се правите на тежки, важни и си мислете, че светът е ваш и вие знаете всичко! Вие нищо не знаете, г-да, защото на вас няма да ви бъдат открити най-големите тайни, защото поругахте древните светилища и построихте върху тях всякакви църкви и параклиси. А трябваше скромничко да си построите параклисчето до тях! Скромничко! Христос нали ви учеше на смирение?

И тъй да продължим с уроците и подстригването.
Този знак кога се изписва за първи път? Тогава, когато е казано в книга Битие: "на Сит му се роди син Енос и тогава започнаха да призовават името Господне".
Затова Константин Преславски написа в Азбучна Молитва: "Аз се Богу моля, с тия думи..."
"Аз се Богу, моля, христиенино!"

преди 19 години 3 месеца #17239
Това към което си дал линк, не мога да го отворя тук от офиса, затова ще поразмишляваме върху темата като се прибера вкъщи.
Виж, нищо странно Глаголицата да е направена по старо-българскта азбука, но опита да изкарате св. Кирил и Методий езичници, (не само многобожието е езичество) е направо нелепо начинание.

Поздрави, и до скоро

преди 19 години 3 месеца #17242
Значи така,
от тези линкове не мога да дръпна нищо, и тук ми излиза само некакъв сорс код, но нищо. Доколкото разбрах, ти твърдиш че буквите А,В,Г,Д,Е,З,И,К,Л,М,Н,О,П,Р,С,Т,У,Ф и Х, немат нищо общо с гръцката азбука, а в същото време твърдиш че са произлезли от Глаголицата. Това не е подстригване брато, това си е направо прическа. Или миене не на коса, а на това под косата.
На едно место твърдиш, че гръцките букви са влезли на сила, но забравяш факта че Глаголицата е създадена с благослов на патриярха св. Фотий Цариградски. Именно той праща св. Кирил и Методий в Моравия с Глаголицата (ето пиша я с главна, да не ви обидя) тук нещо не се вързва. И как така ако св. Кирил и Методий са били Тенгрияни, ще пишат православните богослужебни книги на "свещенната" си азбука? И ако е некакво езотерично тайно знание ще я разпространяват ли така между славяните в Моравия?
Да не би да искаш да кажеш че те не са пратени от Византийския инператор, а от Българския цар (Борис Михаил пак не се вързва некак си, а Расате е бил пеленаче по това време) и мисията им е била не да утвтърдят славяните в православието, а в Тангризма, и в Рим са отишли да конвертират папата в Тенгриянство. Тия книги дето са написани на Глаголица са всичките до една православни Богослужебни книги. (има и католически нещо).
Азбуката си е една най-обикновена азбука. Практическо писмо. Ние за разлика от вас не се унижаваме да влагаме сакрален смисъл в букви, камъни, разни светилища това онова. Никакви знаци сами за себе си не са свети. При нас човека, по-точно личността е свещенна категория. Истината не е нещо, а е Некой. Некой който освещава всичко. Не знаци, камъни, думи и прочие.
А че Глаголицата можеби е взета от някое древно Тюркско писмо, това е твърде възможно и не го отричам. С едната разлика че от обект на идолско поклонение, са я превърнали в средство за благовестие на Словото.
Това е горе-долу,
Поздрави!!
Престани да пишеш "Тангризма", че ми се изчерпва търпението вече. Напиши го още веднъж само и това ще бъде последното нещо, което ще прочетем от теб! (Заб.Админ)

Това съобщение е редактирано от Запознат на 31.5.2007, 23:12

преди 19 години 3 месеца #17243
Пиров,ходи се лекувай някъде.

преди 19 години 3 месеца #17244

Pirov писа: Престани да пишеш "Тангризма", че ми се изчерпва търпението вече. Напиши го още веднъж само и това ще бъде последното нещо, което ще прочетем от теб! (Заб.Админ)

Ами то е все едно на християнството да се казва ХРИСТИЗЪМ , на хиндуизма - ХИНДИЗЪМ и на мохамеданството - МОХАМЕДИЗЪМ!!!

Който го казва по този начин за мен си е интелектуален ПЪН или цели да омаловажи и принизи една изначална истина. И в двата случая си е за санкция от админа.

преди 19 години 3 месеца #17245

Ами то е все едно на християнството да се казва ХРИСТИЗЪМ , на хиндуизма - ХИНДИЗЪМ и на мохамеданството - МОХАМЕДИЗЪМ!!!

Правилно!!

Извинявам се на участниците във форума, целта ми не е никак да обиждам некого, или да омаловажавам това в което вие вярвате, а да се получи доколкото е възможно една плодотворна дискусия. Може постовете ми да са до известна степен провокиращи, но това би трябвало да е конструктивна провокация, без задни намерения или заяждане.

Поздрави!!

преди 19 години 3 месеца #17249
"Азбуката си е една най-обикновена азбука. Практическо писмо. Ние за разлика от вас не се унижаваме да влагаме сакрален смисъл в букви, камъни, разни светилища това онова. Никакви знаци сами за себе си не са свети. При нас човека, по-точно личността е свещенна категория. Истината не е нещо, а е Некой. Некой който освещава всичко. Не знаци, камъни, думи и прочие."

И затова ли построихте църквите, манастирите и параклисите, върху всяко едно наше светилище, което срещнахте? Защото не се унижавате? Или за да не бъдете унижени от Силата на древното Тенгрианство?
Ти ми обясни това - след като Словата на Силата в камъка нямат никакво значение за вас, защо ги заличавате със строежи?
Наскоро разбрах, че сте решили да поругаете и светилището Белинташ със строеж на манастир там. Ха, да се обзаложим, къде ще отидат хората - на светилището или в манастира? И защо ви е манастир на место, където знаците сами за себе си не са свети? :-D :-D
Верно е, че и Сит и Енох са свещени личности, чрез които Божията Сила е осветила Знаците и Буквите, в това спор нема. Но така осветени, те вече имат теургична сила, тъй като концентрират духовна енергия. Пиров, защо се правиш на луд - църквите и манастирите също имат такива знаци.
Но Туренския надпис, който ти посочих не е древна тюркска писменост, защото Сит и Енох не са тюрки и няма как и да бъдат. Това е смешно твърдение, не знам откъде го изкопа в липса на аргументация. :-D
Когато Христос казва: "Аз съм Пътя, и Истината и Живота", той не просто оличностява Истината, а е теоцентрира в Себе Си като Богочовек, за да се спре процеса на търсенето й навън - чрез очите и ума от човека
"И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века.

Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде."

Както виждаш Той дава едно св-во на Духът на Истината - познаваемост. Докато Богочовекът се вижда и познава, Духът на Истината се познава само - без за него да е уточнена възможна видимост или конкретен видим личностен образ.

"Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде."

Но когато говори за Себе си, казва:

"Още малко, и светът няма вече да Ме вижда, а вие Ме виждате; понеже Аз живея и вие ще живеете.

В оня ден ще познаете, че Аз съм в Отца Си, и вие в Мене, и Аз във вас."

В това е разликата. Истината е много повече от личност, защото "пребъдва в нас и в нас ще бъде". Нещо много тънко, което христиените забравяте да споменете, малко си ги говорете ден да мине, друг да дойде. Кое е онова, което пребъдва у нас? Диханието на Отца. Нима забравихте това, че Господ даде на човека дихание за живот? А Истината ни освобождава, освобождава ни, за да живеем. Тя не е просто нравствена или морална категория, тя е Божия Сила, която дава Свобода. И тук нещо верно да каже Павел: "Където е Духът Господен,там е Свободата". Затова ти не можеш да я обективизираш, като ограничиш в образ или конкретизираш в отделна личност, иначе рискуваш да опровергаеш Христос в словото Му: "Истината ще ви направи свободни".
И тук трябва да отбележа откъде идва едно от имената на Българите – ху-хунор или хунор. Идва от “хун”, което буквално означава “душа-дъх” и “ху”, което означава “Силата на произнесеното Слово”, две тайни не взаимноизключващи се, а допълващи се, защото показват процеса на даване на Дихание в ноздрите на човека.
Нещо, което е много отдавна отбелязано в българските скрижали

И Тангра повелил:
да вложи Хърса в хората
своя огнен дъх.

Така у хората
се е появила душата.
А тя е безсмъртна
и е главното в човека.

гл.I, п.1 : 33-34

Огнения Дъх! Затова Христос казва, пак да ти напомня: “Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде."

Когато този Огнен Дъх бъде събуден и бъде изречен, той става Слово. И Христос отново ни потвърждава, когато казва: “Истина, истина ви казвам...” Но и Българина Боян (Лао Дзъ) в 40 лист на своята Книга за Пътя: “Истина ви казвам...”, което съвсем ясно говори в какви знания е посветен Иисус Христос – в тези на древните Балагури.
“Истина, истина ви казвам” - това е то “Ху” – “Силата на произнесеното Слово”.
А ето го неговото каменно изображение в графика, оригиналното, със светкавичката надолу, което изразява акта на вдъхването.

. share.bol.bg/download/YTw3m5K67x

преди 19 години 3 месеца #17250

Pirov писа:

Правилно!!

Извинявам се на участниците във форума, целта ми не е никак да обиждам некого, или да омаловажавам това в което вие вярвате, а да се получи доколкото е възможно една плодотворна дискусия. Може постовете ми да са до известна степен провокиращи, но това би трябвало да е конструктивна провокация, без задни намерения или заяждане.

Поздрави!!

За да е добър диалога, поне изписвай Тенгрианство с главна буква, както самия аз изписвам всичките християнски термини и разбирания с главни букви, макар, че ми е леко досадно да го правя. Българин също с главна.
В крайна сметка, когато Тенгрианството е било, за Християнство никой не е чувал, нито е "мислил" да го създава. Децата трябва да имат уважение към Родителя си, иначе Той ще им зачерви ушите. :-D

преди 19 години 3 месеца #17252

И затова ли построихте църквите, манастирите и параклисите, върху всяко едно наше светилище, което срещнахте? Защото не се унижавате? Или за да не бъдете унижени от Силата на древното Тенгрианство?
Ти ми обясни това - след като Словата на Силата в камъка нямат никакво значение за вас, защо ги заличавате със строежи?
Наскоро разбрах, че сте решили да поругаете и светилището Белинташ със строеж на манастир там. Ха, да се обзаложим, къде ще отидат хората - на светилището или в манастира? И защо ви е манастир на место, където знаците сами за себе си не са свети?

Верно е, че и Сит и Енох са свещени личности, чрез които Божията Сила е осветила Знаците и Буквите, в това спор нема. Но така осветени, те вече имат теургична сила, тъй като концентрират духовна енергия. Пиров, защо се правиш на луд - църквите и манастирите също имат такива знаци.
Но Туренския надпис, който ти посочих не е древна тюркска писменост, защото Сит и Енох не са тюрки и няма как и да бъдат. Това е смешно твърдение, не знам откъде го изкопа в липса на аргументация. smil4334ad8a149e0.gif
Когато Христос казва: "Аз съм Пътя, и Истината и Живота", той не просто оличностява Истината, а е теоцентрира в Себе Си като Богочовек, за да се спре процеса на търсенето й навън - чрез очите и ума от човека

Виж, има такава практика и в Християнството, там където е било старо езическо светилище, да се превръща в Християнски храм. Пантеона в Рим днес също е римокатолически храм. Това изначално са го правили самите християни които преди са се молили в езическите светилища. Но едва ли в началото ако е имало поклонници са разрушавали идолският храм или светилище. До идването на Теодосий като император, християнството макар и признато не е имало никакви привилегии. Ако едно светилище ще се превръща в олтар където ще се принася безкръвна жертва, то е синволичен акт от самите езичници превърнали се в християни. Планина Олинп примерно, днес е пълна с манастири и църкви. Агресивното сакрално строителство синволизиращо победа над друговерците е започнало като мода с появата на мюсюлманството. Само странното е че, освен в девети век, когато може и да е имало подобно нещо, което не може със сигурнос да се знае, кога друг път ние сме строили църкви или манастири върху вашите свети места? Да не би под темелите на всяка църква сега да вземете да измислите некакво древно Тенгриянско светилище? В България има достатъчно празни манастири, които като сгради и камъни не означават ама абсолютно нищо. Щом нема в тях монаси, те не са нищо повече от обикновени къщи. Ако има монаси които да се подвизават в апартаментите, то тогава апартаментите ще са свети а не манастирите. Така и камъните, и думите, и писмото, и всичко. За да ти илюстрирам какво искам да кажа, ще ти дам пример от вашата вяра. Представи си некой да използва вашата Глаголица примерно да създава некаква юдейска пропаганда, и да вземе на бонбардировачите и изтребителите да напише надписи на Глаголица. И тогава ли ще я смятате за свещенна и пълна с некакви енергии. Представете си Азис да е написал книга на Глаголица където да описва циганските си гадости? Или циганите утре да вземат да пропишат на Глаголица? Какво ще ги спирате със сила и пак ще я считате за свещенна ли? Виж, всеко едно нещо е или добро, или лошо, в зависимост от това как го ползваш. Да се покланяш на творението, е обида към Твореца, чиито образ е заложен у човека. Всичко във вселената е създадено за човека, а не е човека някакъв случаен епизод.

Това което следва от твоя пост, проследено с цитати от Библията, и соответни обяснения нема да го коментирам, защото за една такава смес от неоплатонизъм, езотерично Християнство и Тенгриянство, трябват хиляда странци за да се разграничи кое от къде идва, и на къде бие, и пак нема да се получи нищо, а само инфлация от думи, където всека дума поражда десет други, а в крайна сметка нищо не казва.
За това предпочитам по конкретните неща.
Живи и здрави!!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.