хакване

преди 19 години 7 месеца #12921
Каруцар,как става това инсталиране на файъруол?Малко нещо съм като индианец пред пишеща машина... :out:

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 7 месеца #12970
Каруцар, позволи ми няколко забележки. Никой не може да те следи къде ходиш и какво правиш само като ти изпраща пакети. Могат да те следят, ако ти прихванат пакетите на някое от звената от твоя компютър до другия компютър. Блокирането на входящи пакети по IP не ми се струва удачно, защото firewall-а така или иначе ги филтрира, само че не е нужно да се обновява постоянно. А и как може да те предпази PeerGuardian от някой съсед от твоята мрежа, на който IP-то му не е в списъка? По-добре е да се ползва firewall, но с отворен код.

преди 19 години 7 месеца #12995

Севар писа: Каруцар, позволи ми няколко забележки. Никой не може да те следи къде ходиш и какво правиш само като ти изпраща пакети. Могат да те следят, ако ти прихванат пакетите на някое от звената от твоя компютър до другия компютър. Блокирането на входящи пакети по IP не ми се струва удачно, защото firewall-а така или иначе ги филтрира, само че не е нужно да се обновява постоянно. А и как може да те предпази PeerGuardian от някой съсед от твоята мрежа, на който IP-то му не е в списъка? По-добре е да се ползва firewall, но с отворен код.

Севар, така е, но PeerGuardian е предназначен да P2P връзка. Удобното е че са публикувани повечето "шпиони" от правителствено, P2P, университетски, и т.н.
Имам Sygate - до сега по-добър не зная. Защо го купиха Symantex и замразиха - знаеш отговора. От логфайла за блокирани адреси на PeerGuardian си вадя адресите и ги слагам в забранени към Sygate . Лана е изключен като опция - мога да брозирам, но не и да брозират съм мен. Най-хубавото на Sygate е че си стелт при пинг. И ако един адрес се опитва да сканира портовете - автоматично влиза в "стелт" зоната за известно време (600 минути), или с моя ауторизация - завинаги.
Ако знаеш някой по-добър от Sygate - драсни ми линка за сваляне.

преди 19 години 7 месеца #13011
Трудно е да се каже кой firewall е по-добър от друг, защото в един firewall няма почти никакви алгоритми и логика. Просто всеки един пакет пристигащ в системата се проверява с всяко едно от правилата в таблицата на firewall-a и ако отговаря бива допускан, ако не, се изтрива. Всичко е до настройка. Всяка една защитна стена може да се конфигурира да блокира входящия ping. Просто трябва да се добави правило да бъдат блокирани ICMP-пакети идващи от Интернет. Търсих стена с отворен код за Windows, но намерих само някаква доста дървена програма NetDefender. Още не съм я пробвал.

преди 19 години 7 месеца #13032
Аз съм си осигурил хардуерна защита. Един китайски рутер за 70лв.

FIREWALL OPTIONS:
Enable Hacker Attack Protect
Discard PING from WAN side
Unallow to PING the Gateway
Drop Port Scan Packets
Allow to Scan Security Port (113)
Discard NetBios Packets
Accept Fragment Packets
Send ICMP packets when error

Hacker Attack Patterns:
IP Spoofing
Smurf Attack
Ping of Death
Land Attack
Snork Attack
UDP Port Loop
TCP Null Scan
Sync Flood
Short Packet

Просто е и не си товаря машината с излишни довотии.

Като се прибави плюс това, че компютъра ми е с Knoppix Linux зареден от CD, просто става невъзможно да ми направят каквото и да е. Данните си държа на флаш памет, която маунтвам само, когато ми трябва.
Айде турски хакери, каня ви да ме хакнете и ако успеете, защото няма да можете при никакви обстоятелства, ще ви почерпя с баклава!

п.п. Абе баклава няма да ядете вие, ами най-много да ми ядете нещо друго.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.