Проблеми с Форума

преди 9 години 8 месеца #52616
Вече влязох нормално.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 9 години 8 месеца #52633
Не работи и това си е и даже като търся в гугъл сайта не излиза - на първо място излиза фейсбука. Сайта изобщо го няма в гугъл-търсене...
Верно е прецизна тоя път атаката...
Явно някой пак е напълнил гащите за нещо!
Но пък този някой е готов и да жертва нещо.

преди 9 години 8 месеца #52634

18j писа: Не работи и това си е и даже като търся в гугъл сайта не излиза - на първо място излиза фейсбука. Сайта изобщо го няма в гугъл-търсене...
Верно е прецизна тоя път атаката...
Явно някой пак е напълнил гащите за нещо!
Но пък този някой е готов и да жертва нещо.

Че сайта е филтриран се вижда дори по броя на посещенията на гостите. Имам чувството, че е филтриран дори от самият интернет и сме в нещо като в затвор или клетка, можем си говорим тука помежду си, но идеята е да нямаме влияние навън, макар, че ние пак си имаме нашите начини да влияем.

преди 9 години 8 месеца #52642
Последните дни мислех, че сайта вече никога няма да го има.... не се отваряше и даже от кеша на гугъл беше изтрит. Излизаше ми само host.bg. А за въпроса за хостинга, може би целта им да е на техни сървари и да следят сайта от вътре а от там и на различни видове контрол, манипулации и евентуално и друго.....
Радвам се, че за сега всичко се оправи.

преди 9 години 8 месеца #52644
Проблемът явно е много сериозен. След като не успяха да гътнат сайта, сега е решено да наложат пълна информационна завеса над старата българска Вяра. Вече и на мен ми се налага да влизам през прокси. Отделно посещаемостта, както и Йордан отбеляза е спаднала от 200 човека на 20-ина за последните седмици. Същото го показва и статистиката. Доколкото става изестно, това е някаква нов израелски малуеър, с който са снабдили режима, скрит зад името "български".

Също така нашият сайт е премахнат от най-популярната търсачка Гугъл, както и от руската Рамблер. Все едно не съществува, както 18j e забелязал...

Това е положението. Остават само проксита, през които се отваря много бавно. Ще видим от хостинга след като презаредят базата дали ще има някаква разлика, но сами разбирате, че в Гъгъл няма как да ни върнат.
Преди година бяхме добавили няколко реда в Уикипедията за Саракта - като значение и държавен строй. Вече е заличен и оттам. Всичко това се очакваше. Както знаете, за Тенгрианството и Саракта има пълна забрана да се споменава по медиите. Пари да издаваме книги нямаме и това досега беше единствения ни медиен излаз. Рано или късно Режима ще наложи контрол над интернета - под предлог за борба с тероризма, популизма, национализма и прочее. Така че трябва да мислим за други способи да бъдем чути.

преди 9 години 8 месеца #52647

anti666 писа: Проблемът явно е много сериозен. След като не успяха да гътнат сайта, сега е решено да наложат пълна информационна завеса над старата българска Вяра. Вече и на мен ми се налага да влизам през прокси. Отделно посещаемостта, както и Йордан отбеляза е спаднала от 200 човека на 20-ина за последните седмици. Същото го показва и статистиката. Доколкото става изестно, това е някаква нов израелски малуеър, с който са снабдили режима, скрит зад името "български".

Също така нашият сайт е премахнат от най-популярната търсачка Гугъл, както и от руската Рамблер. Все едно не съществува, както 18j e забелязал...

Това е положението. Остават само проксита, през които се отваря много бавно. Ще видим от хостинга след като презаредят базата дали ще има някаква разлика, но сами разбирате, че в Гъгъл няма как да ни върнат.
Преди година бяхме добавили няколко реда в Уикипедията за Саракта - като значение и държавен строй. Вече е заличен и оттам. Всичко това се очакваше. Както знаете, за Тенгрианството и Саракта има пълна забрана да се споменава по медиите. Пари да издаваме книги нямаме и това досега беше единствения ни медиен излаз. Рано или късно Режима ще наложи контрол над интернета - под предлог за борба с тероризма, популизма, национализма и прочее. Така че трябва да мислим за други способи да бъдем чути.

Наложи се, временно да сменя доставчика :-D и от този доставчик, също не мога да влизам. Виваком е блокирал достъпа до сайта. Те смятат, че блокирайки сайта, ще си решат проблемите. Но дълбоко грешат. Защото ние, можем да създадем десетки интернет алтернативи. Чака ги пълно унищожение. А след време и избиване на поколенията им, до последният ген. Не съм предвидил милост за вас, г-да!

преди 9 години 7 месеца #52651
Имаме два месеца до 28.02 да вземем решение ако проблема не може да се оправи. Засега сайта работи нормално ако влизате през проксита. Проблемът явно е започнал някъде от началото на месеца след като излезе краха на ГРОБ и заплахата на Цвък, че интернет мрежите са им виновни за това и те трябва да бъдат атакувани. Днес четем, че Брюксел дава същите "силни сигнали и ясни знаци".
http:///article.php?id=836784

Не си правете илюзиите - ние от години сме в категорията "екстремистки мнения". Така че ако от хостинга не могат да оправят проблема (а това ще разберем до 2-3 седмици) - имаме още 2 месеца да вземем решение.

Ако искате да използвате търсачка за теми в сайта ни - "Воини на Тангра" все още се отваря на първо място в Яндекс търсачката
www.yandex.ru

преди 9 години 7 месеца #52652
Ако искате да видите най-новото съобщение и сте през прокси, не използвайте вдясно "прочети най-новото съобщение" или "последно съобщение", защото забива и не може да го отвори. Поне при мен е така. Това са преките пътеки към последните съобщения, които явно работят само ако нямаме настоящите проблеми.

За да отидете до най-новото съобщение, трябва просто да отворите вляво заглавието на темата и оттам към последната страница.

преди 9 години 7 месеца #52653

anti666 писа: Имаме два месеца до 28.02 да вземем решение ако проблема не може да се оправи. Засега сайта работи нормално ако влизате през проксита. Проблемът явно е започнал някъде от началото на месеца след като излезе краха на ГРОБ и заплахата на Цвък, че интернет мрежите са им виновни за това и те трябва да бъдат атакувани. Днес четем, че Брюксел дава същите "силни сигнали и ясни знаци".
http:///article.php?id=836784

Не си правете илюзиите - ние от години сме в категорията "екстремистки мнения". Така че ако от хостинга не могат да оправят проблема (а това ще разберем до 2-3 седмици) - имаме още 2 месеца да вземем решение.

Ако искате да използвате търсачка за теми в сайта ни - "Воини на Тангра" все още се отваря на първо място в Яндекс търсачката
www.yandex.ru

Трябва ни яснота по какъв начин ни блокират, програма ли е това или е някакъв друг вид действие. Възможно ли е, примерно след смяна на домейна, да падне блокировката. Защото те от хоста няма как да ни блокират, защото не е на територията на ЕС, но домейна ни е на територията на ЕС и тук сме уязвими. Според мене, трябва да сменим домейна и да се прехвърлим на друг, извън територията на ЕС. Те могат да блокират и филтрират сайтове, само, ако са на територията на ЕС и това е в случай, че няма субект, срещу който да заведат съдебно дело.

преди 9 години 7 месеца #52663
При мен както беше блокиран, така от снощи мога пак да влизам без прокси. Не знам как е при другите, а и виждам, че търсачките все още не го откриват.

Някои от нашите смятат, че проблемите ни идват не от Гербавите или от българския домейн, а от самия хост който има някакъв проблем с DNSа. И по тази причина няма добра откриваемост. Писали сме на хостинг компанията, така че ако това продължи нататък трябва да решим какво да правим. И това трябва да го направят тези, които са дали пари дали да се местим на друг хост. И то до края на февруари преди да сме платили за още една година.

В момента сме на този сървър;
myip.ms/info/whois/88.204.157.10/k/27689...1/website/cnet.kz#k1

Той обслужва и други сайтове. Ако вземем произволно някой от тях като www.paraplan.kz например, тогава също не би трябвало да се отваря без прокси и да няма видимост в Гугъл. Обаче ако го напишем в търсачката, ето какво се показва;
www.google.ca/search?q=paraplan+kz&ie=ut...xyWPvGEsf_0gLK3pPADQ

Така че лично аз не споделям горната версия, но нямам и претенции да разбирам от уеб дизайн. Решението трябва да го вземем заедно и най-вече тези, които бяха пратили пари. Аз пари не съм давал за последните 2 години, така че нямам възражения стига сайта да работи и Йордан да му е админ.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.