ПРЕДЛОЖЕНИЕ... е, ще вдигаме ли летвата, или ДА?
Не подценявам това което има като матеряли в страницата, а дори напротив! Мисля, че в българското интернет пространство няма страница с националистическа насоченост която би могла да бъде конкурентно способна на тази! И като количество и като качество на матерялите!
Вече за всички е видно как страницата на АТАКА след промените в нея е заприличала точно на страница каквито имат стандартните и клиширани партии в България! Което ще рече, че от нея лъха и то силно на дистанциране от хората и дори от привържениците на въпросната партия! Самият нов дизайн на страницата им е направен, за да демонстрира това! Матерялите вътре са семпли и в страни от центъра на нещата! А да не говориме за това, че нямат вече форум! Което красноречиво говори и потвърждава тезата ми!
Мисълта ми е за това, че в родното интернет пространство липсват сериозни страници с националистическо съдържание и насоченост! А тези които ги има изобщо не са и помислили за идеологическа изява на национализма! Само някакво патриотарство което принизява национализма, като му придава вид на някаква форма на протест и на нищо повече!
Това е огромната разлика между страницата Войни на Тангра и останалите националистически такива!
Да, приветствам създаването на раздела "ИДЕОЛОГИЯ"!
Но защо при всички тези предимства страницата все още е слабо популярна и посещавана???
Не е само заради това, че отскоро е пусната на ново, както повечето от вас биха си казали! Да и този момент го има, но той поне според мен, е последния виновник за това!
Ще споделя моето мнение защо е така, под формата на предложение за някой промени!
Дизайна като цяло е добър и поздравявам Севар за труда и свършената работа! Но мисля, че някой дребни, но съществени детайли куцат и ако се пипнат тук там, то самия дизайн много на пръв поглед няма да се промени, а дори почти никак, но поне според мен, ще засили притегателната мощ на страницата!
Живееме в златната ера на "златния" капитализъм и щем не щем, харесва ни или не, то трябва и ние малко или много да бъдем капиталисти!
Колкото и нескромно да звучи, считам че в мене тлее поне малка доза рекламен нюх!
Големите компании поверяват това как да изглежда продукта им, не на някой свой фирмен отдел, а на други голями рекламни компании! Като им поставят за задача така да оформят външния вид на продукта им, че той да стане по привлекателен за потребителя и това да го кара да си го купи!
Абе рекламата си е цяла наука! Че и не само! Думите на Бисмарк за политиката - "Политиката не е наука, тя е изкуство" са гениални и безкрайно вярни! Но мисля, че тази велика мисъл и сентенция, на великия Бисмарк важи и за много други неща не само за политиката! Май важи и за рекламата!
Последния пример за това е сегашната кампания на чифутската компания КОКА-кола със среброто! Правят някаква промоция със сребро и това примерно увеличава подажбите по време на промоцията примерно с 2 пъти! Но правейки ДИЗАЙНА на бутилката със сребърен цвят то самия ефект на промоцията става още по-голям и довежда примерно не до двойно, а до четворно увеличение на продажбите! Психология, подсъзнание, съзнание - там е силата на рекламата!
Та да се върна на мисълта си за страницата конкретно!
Количеството на материалите е добро, качеството им също! Дизайна на страницата също е добър, но му липсват някой дребни детайли които да го направят привлекателен за "потребителя"! И както казах, ако се пипне леко то притегатлната сила на страницата ще се увеличи!
И тук да вмъкна нещо! За ЦЕЛИТЕ! Моя болна тема
Като се прави нещо то трябва да гони и преследва дадена цел! Сега вие сте направили тази страница и не вярвам да не сте си поставили ясна и конкретна цел която тя да преследва! Или дори няколко цели едновременно(един куршум 2 заека)! Не знам точно каква е конкретната цел! Но според моето скромно мнение една от целите трябва да е, тази страница да се превърне в център на национализма в интернет пространството! Тя да стане мястото на българските националисти в интерет! Така както в София най-популярното място за срещи е паметника на Патриарх Евтимий известен като ПОПА! Както мястото на скейтърите в София е паментика на СЪВЕТСКИТЕ НИ ПОРОБИТЕЛИ! Както Кравай е мястото на скинарите! Е, така и страницата Войни на Тангра трябва да е мястото и центъра на националистите в Българското интернет пространство!
Ето това е една добра ЦЕЛ! Не малка и достойна са преследване! Да се хващаме на ЛОВ ви предлагам!
Едно от предложенията ми е следното! Понеже както вече констатирах горомното достойнство на страницата е наличието на идеологически националистически материали, то това трябва да изпъква!
И в този ред на мисли, текста гласящ: "Не съществева поражение, докато сам не се признаеш за пободен" който наистина е доста хубав текст, но ще е по-добре да се замени с предишното: "ПОРТАЛ ЗА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА КУЛТУРА"
Това яко ще се забие във всеки МОЗЪК на посетител и ще се запомни добре! Плюс това в него има нотка на демонстрация на ВАЖНОСТ, демонстрира ЗНАЧИМОСТ! Което има положителен ефект!
Как звучи само а? ПОРТАЛ ЗА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА КУЛТУРА....
И като го прочете някой ще си каже: - Абе тия не са случайни май
Това директно се инжектира в мозъка, съзнанието, подсъзнанието и т.н. на "потребителя"
Така страницата става ЗНАЧИМА и демонстративно КОЛОСАЛНА не само в очите на посетителя! Самообвързвайки се с това и самоафиширайки се че "сме"/сте на високия пиадестал - ПОРТАЛ ЗА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА КУЛТУРА, то автоматично "ние"/вие стъпвате наистина на този пиадестал!
Друго нещо е, че според мен, както вече споделих с Елтимир, той трябва да увеличи коментарните си статии и материали на страницата!
Демек, трябва страницата да придобие и формата на медия освен всичко друго! Така също ще привлече нови посетители и ще засили интереса си към себе си!
А пък за да привличат тези коментарни статии и матеряли повече хора, то те трябва да дават на тези хора това което те искат!
А те искат да чуват за това от къде и защо идват проблемите им! А както знаеме, всички или почти всички проблеми в България идват и произлизат от политиците ни, а дори по-скоро от тези дето в сянка им дърпат конците!
Ето това трябва да е мишената на подобни коментари и по нея трябва да се стреля! Точно в нейния център! А съмнявам се да има някой кайто да отрече или да не признае дарбата на Елтимир да пише и неговия убииствен език!
Точно така Волен спечели симпатиите на хората! Като се целеше и стреляше в центъра на мишената или поне близо до нея! А сега като влезна в политиката, почна да хвърля някъде околу мишената и в нейното подножие! Така все още създава илюзията, че се цели в центъра й, но когато хората видят накой който мята по мишенета точно в центъра й! Когато видят, че мята силно и че мята тежки предмети, то той определено ще увлече хората след себе си!
Интернет е едно голямо поле за изява, все повоче българи имат достъп до мрежата и той има голям потенциал като аудитория! Просто тя аудиторията трябва да бъде привлечена и спечелена!
Един от начините е като медия със силни политически и актуални за ежедневието ни коментари, които Елтимир е способен да пише!
За това другата малко корекция на дизайна на страницата трябва да е изпъкванета на подобните матрериали и коментари пред останалато!
Най-малката корекция която може да се направи в конкретния случай е, рубриките "новини" и "материали" вместо да са най-отдолу на страницата, да вземат да се качат, най-отгоре! Вместо да са под графата "снимки" и под графата "коментари на снимките", да вземе рубриките "новини" и материали" да са над тях!
Моля всяка жаба да си знае гьола! Значението на въпросните рубрики които в момента са най-добу е по-голямо от тези които са най-горе, така че редно е да си разменят местата и всяка рубрика да заеме полагащото и се място и гьол!
И ако е възможно да се удебели шрифта на въпросните рубрики, за да се набиват повече на очи!
Както и ако Елтимир почна да пише по често коментари, примерно поне веднъж на ден! На всеки нов да пише "НОВО с червени букви", както беше преди в тангра.орг! Но като мине деня това НОВО да се маха, защово вече ще има друго ново!
Това са маите идеи които предлагам като промени на страницата! Специално към Севар който се занимава с нея, както и другите дето пишете тук да кажете кво мислите за тях! Харесват ли ви или ви се струват тъпи и безмислени?
П.П. Това го предложих и написах на Елтимир преди няколко дена! Да той наистина е най-голямия авторитет в моите очи тук! Но от дураг страна Войни на Тангра наистина не е ЕТ Елтимир или ЕТ Севар, а на всички нас, предполагам ще се съгласите с мен! И за това пускам тук това което предлагам, че да се обсъди и оцени от всички!
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Нека не забравяме въпреки всичко, че първо бяха Елтимир и Севар!
За развитие в голям мащаб на Воините, но с подобаващи хора винаги съм
готов на разговор и действие!
Колкото и да е тъжно"Войни на Тангра", се оказа последното убежище на национализма!
"Както казах вече ще избягвам да пиша тук..."-това го пишеш винаги и излиза,че ...абе,айде ,от мен да мине,да ви ощастливя и този път.
Иначе това,което предлагаш наистина заслужава да се помисли по него,идеите ти са на място,но решението ще бъде на Елтимир и Севар.
От мен само едно предложение:тази мисъл "Не съществева поражение, докато сам не се признаеш за пободен" заслужава да остане на главната страница,просто е много точна.
Също така мисля че трябва окултните и подобни теми да се сложат в отделна графа защото като се смесват със всичко останало създават впечатлението че тукашните са лунатици и че тук национализма също е плод на всякакви абстракции!!!!!
Абе в 3 думи малко трудно, но в 3 точки ще опитам да концинтрирам нещата!IYI писа: Дай, конкретно предложение в три думи.
Нека не забравяме въпреки всичко, че първо бяха Елтимир и Севар!
За развитие в голям мащаб на Воините, но с подобаващи хора винаги съм
готов на разговор и действие!
1-во: Да се постави надписа ПОРТАЛ ЗА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА КУЛТУРА на мястото на сегашния "Няма поражение.....
2-ро: Да се менят местата на рубриките "новини" и "матеряли" с тези на "снимки" и "коментари на снимки", говоря за главната страница на сайта! Демек рубриките "новини" и "матеряли" да отидат точно под зеления фон, а другите да са под тях!
-както и разбира се, въпросната рубрика "новини" да стане ако е възможно ЕЖЕДНЕВНА, това е към Елтимир
- също и тези рубрики да им се одебели шрифта, за да изпъкват и да се набиват на очи!
3-то: Да де пипнат менютата отляво! Пак с подредбата им е въпроса! Да се подредят по значимост! Например менюто "тематика" пак е най-отдолу, а спорад мен и тук то трябва да е най-отгоре! Както и принципно шрифта на цялото меню отляво да се одебели! Сега е много семпло и се губи от поглед, създава впечатлението на нещо незначително от страницата, а практически това й е съдържанието и е най-важно! За това книгите вече пишат съдържанието си на първата страница, а не на последната! Защото това е първото което гледа човек, за да реши да се разрови повече в книгата, или да се опита да я прецени от пръв поглед!
Общо взето това предлагам като промяна! Засега...
Грешно си преценил!Миро писа: Само едно не мога да разбера-какво удоволствие ти доставя всеки път ,когато влезеш тук да подчертаваш своето превъзходство над всички нас от висотата на някаква твоя позиция.
"Както казах вече ще избягвам да пиша тук..."-това го пишеш винаги и излиза,че ...абе,айде ,от мен да мине,да ви ощастливя и този път.
Иначе това,което предлагаш наистина заслужава да се помисли по него,идеите ти са на място,но решението ще бъде на Елтимир и Севар.
От мен само едно предложение:тази мисъл "Не съществева поражение, докато сам не се признаеш за пободен" заслужава да остане на главната страница,просто е много точна.
Това го подчертах, защото вече обявих, че ми се губи смисъла да се пише във форума, а сега след като пускам тази тема, може някой с основание да попита - Ама ти нали нямаше...
А това за превъзходството незнам как го изчисли, ама грам нямам такова намерение!
Де да знам, може наистина да има такова излъчване от постовете ми, но не е това целта ми! Ако наистина се получава така, то е неволно!
Аз пък сега аз мога на теб да ти кажа следното! Абе ти що се заяждаш и разводняваш темата, ако имаш лична критика пиши ми на ЛС? Ако имаш критика към предложенията ми, пиши я нея тук, нали за това съм отворил темата....
Тук не съм съгласен, с теб! В смисъл, че така съвсем ще се разводни работата! По-добре или да е едното, или да е другото, но не и двете заедно!Bell писа: Според мен най добре да се слови наистина в големи букви ПОРТАЛ ЗА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА КУЛТУРА и под него в малки букви сегасхното за "няма поравение..." като добавка!
По скоро бих защитил позицията да си остане както сега, отколкото и двете да са заедно!
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.