Търся съвет

преди 20 години 10 месеца #1645
Картината на монитора ми почна да вибрира силно. Някой знае ли на какво може да се дължи това? Подобно вибриране се получава, когато пусна през лятото вентилатор да го охлажда.
Рестартирах, оставих го да изстине - няма подобрение. Пуснах на другия уиндоус - същата работа. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 10 месеца #1685
Значи, когато пуснеш вентилатора - той внася смущения в мрежата ( особенно ако духалото е китайско ) и смущенията влияят на синхро импулсите за картината.

А сега - вероятно от друг външен смутител.

Друга причина за която се сещам ( но при нея всичко идва плавно и постепенно) е изсъхнали електролитни кондензатори . Оправя се като се сменят. Струват стотики ( айде да са лев - два).

А да не би видеокартата да сдава багажа ?

преди 20 години 5 месеца #5357
Обикновенно по този начин се разпространяват вируси, троянци и други подобни гадини.
Според мен най-опасни са програмките които прихващат всеки натиснат клавиш на клавиатурата, записват информацията във файл и след това го изпращат до заинтересованото лице. По този начин се прихващат пароли и всякаква поверителна информация. Естествено собственика на заразения компютър дори и не подозира какво му се е случило.
Бих те посъветвал да не отваряш такива писма на собствения си компютър. Ако се налага все пак да отвориш някой такъв файл, по-добре направи това в някой интернет клуб.

преди 20 години 5 месеца #5389
Хммм...не мисля,че е възможна някаква връзка между монитора и мейлите.Проблема би трябвало да е чисто хардуерен.

Може би е хубава идея да използваш програма "митница" в смисъл която отчита всяка информация влизаща и излизаща.Разбира се няма да ти каже "Имаш нямаш вирус" но може да подреди мислите ти в посока.

Аз се ръгам по доста легални/нелегални сайтове и използвам ZoneAlarm.Зоун аларм те пита почти за всяко действие,което машината ти изпълнява.Чрез опция можеш да й кажеш кои действия да запомни.Например алармира ме при всеки SetUp, че програмата искала "недопитан до мене" достъп до едикаде си и какво е моето решение.

Хаха дори имах проблем с нета и им се обадих.Човека ми каза да изчакам,след което Алармата на няколко пъти каза,че чужд потребител търсел достъп до моето "лично пространство".Отказах достъп и ми се обадиха да изключа всички антивирусни програми :)

Може би би било добра идея да качиш ZoneAlarm, да видиш дали ще има странни действия.Ако няма значи мейлите не са вредни.(толкова).Ако има - качи си антивирусна (от ТВЪРД опит препоръчвам Касперски) и чисти.

По принцип З.А. има чистачка за SpyWare програми,но не и за вируси.Главната й цел е да не ги допусне.За това аз поне 1ж месечно качвам касперски,проверявам и я махам.

преди 20 години 4 месеца #5392
Избора ти се ограничава до там че можеш да флитрираш да получаваш поща само от избрани адреси. Примерно си имаш лист с "контакти" и получаваш само от тях, другото отива в кофата.

преди 20 години 4 месеца #5395
Аз мисля че Атила е прав Linux му е майката. По пътищата на България няма толкова дупки колкото има Windows. ;-)

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.