Хммм...не мисля,че е възможна някаква връзка между монитора и мейлите.Проблема би трябвало да е чисто хардуерен.
Може би е хубава идея да използваш програма "митница" в смисъл която отчита всяка информация влизаща и излизаща.Разбира се няма да ти каже "Имаш нямаш вирус" но може да подреди мислите ти в посока.
Аз се ръгам по доста легални/нелегални сайтове и използвам ZoneAlarm.Зоун аларм те пита почти за всяко действие,което машината ти изпълнява.Чрез опция можеш да й кажеш кои действия да запомни.Например алармира ме при всеки SetUp, че програмата искала "недопитан до мене" достъп до едикаде си и какво е моето решение.
Хаха дори имах проблем с нета и им се обадих.Човека ми каза да изчакам,след което Алармата на няколко пъти каза,че чужд потребител търсел достъп до моето "лично пространство".Отказах достъп и ми се обадиха да изключа всички антивирусни програми
Може би би било добра идея да качиш ZoneAlarm, да видиш дали ще има странни действия.Ако няма значи мейлите не са вредни.(толкова).Ако има - качи си антивирусна (от ТВЪРД опит препоръчвам Касперски) и чисти.
По принцип З.А. има чистачка за SpyWare програми,но не и за вируси.Главната й цел е да не ги допусне.За това аз поне 1ж месечно качвам касперски,проверявам и я махам.