БЪЛГАРСКИЯТ САРАКТ СРЕЩУ ДИРЕКЦИЯТА ЗА СОЦИАЛНА ПОДКРЕПА КЪМ МВР
Уволниха майката попитала институциите, защо детето и е по-маловажно от всяко цигане
Дата: април 23, 2014 В: България
out 150x150 Уволниха майката попитала институциите, защо детето и е по маловажно от всяко циганеИва Ничева – майката от Добрич, която попита институциите, защо считат детето и за по-маловажно от всяко цигане, е изгубила работата си. „Моето дете е по-маловажно от детето на една ромка, която ражда по 3-4-5 деца и живее от помощи, детски и майчинство, без да има и един ден работен , без да е платила и лев данък в тази държава.“ писа тя в отворено писмо в началото на април. Днес жената е вече безработна. За това съобщава информационният сайт dobrich24.com.
Майката се е свързала с екип на медията, за да сподели каква е била последвалата реакция от страна на властимащите, след като им показа възмущението и обидата си от несправедливите неволи, с които се сблъскват всеки ден нейното и други бедни български семейства. Оказва се, че на жалбата на Ива отговорил само омбудсманът на Републиката Константин Пенчев. Той се обърнал към нея с думите, че въпросите й не попадат в компетенциите му.
Ходенето по мъките за Ива и болния й съпруг, който е опериран през януари от болно сърце продължават. Преди броени дни жената е била уволнена от заведението, в която работела през последните шест месеца, пишато от dobrich24. Претърпяла трудова злополука, навехнала си глезена и се наложило да излезе за 10 дни в болнични. Още първия ден щом се завърнала на работното си място началниците я привикали „на четири очи“. „Управителката ме извика подхвърли ми празен лист и химикал и ми каза да си напиша молбата за напускане по взаимно съгласие. Не я написах, защото за взаимно съгласие са нужни двете страни. В това заведение нямаш право да се разболяваш…. Това е причината да искат да ме махнат”, споделя притиснатата до стената от безпаричие и мъка Ива.
Жената е същата, която преди месец се обърна към медиите и съгражданите си с добри сърца, за да моли за помощ. Тя поиска да бъдат събрани лекарства за мъжа й и да й се помогне със сметките, за да си разплати дълговете с енергийното и водното дружество. Сега казва, че съпругът й е все още в процес на възстановяване. „Пие лекарствата, които са животоподдържащи. Благодарение на хората наемът ни е платен до края на април. Но си мисля, че след този удар на Съдбата няма да мога да се изправя”, продължава с шокиращите признания жената.
Тя се надява, че след като сподели злощастната си съдба ще се намери работодател, който да я наеме. Дори описва подробно компетенциите си, за да й бъде предложена адекватна оферта за работа. Единственото й желание е да има достатъчно средства, за да е в помощ на мъжа и детето си. Публикуваме обявата, с която Ива се предлага за ценен кадър с надеждата, че отново ще се намерят добри, милосърдни и състрадателни хора: „Аз съм на 34 години , със средно образование съм, специалност – администратор -документалист. С годините съм работила в магазини хранителни стоки, магазини за дрехи (детски, мъжки, дамски), ОТЗ, Управител на заведение, барманка. Работих в заведение последните 6 месеца , но ми се наложи да изляза в болничен. По време на прибирането на касите с бира стъпих накриво и си навехнах глезена. Пуснаха ми 10 дни болничен, след изтичането на болничния. Нямам претенции за работата, стига да е с нормално работно време, за да мога да се грижа и за детето си.”
По материали от dobrich24.com
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Бизнесът не иска по-дълго платено майчинство
Никой нямало да иска да наеме жена в детеродна възраст или с малко дете
www.dnes.bg/obshtestvo/2014/04/29/biznes...o-maichinstvo.223928
Скандално решение на социални служители от Хасково с дата 18 септември 2013 г. праща две българчета, на 4 и 5 години, в приемно семейство на цигани. Децата – братче и сестриче, са отнети от родителите си Даниела и Антон Желязкови и без никакъв адаптивен период са настанени в циганска фамилия от село Динево. Не са взети предвид нито етническите и културните различия между малчуганите и новото им семейство, нито стресът от смяната на живота в големия град с пребиваването в малкото селце. Настаняването им там е било одобрено от съда.
Любопитен факт, че селото е рекордьор за Хасковска област по брой на приемни семейства, повечето от които са от цигански произход.
Съдът постанови, че мярката, предприета от социалните, е незаконна
Цялата статия е
тук
ДА УБИЕШ ВРЪХЛИТАЩИЯТ ТЕ ВРАГ НЕ Е ГРЯХ!!!Йордан_13 писа: Българският Саракт Ви бе заповядал да се биете за децата си! Бийте се, бре, безмозъчни пихтии! Убивайте социалните и полицаите! Убивайте ги! Това е Заповед! ДЕЦАТА СА ПО-ВАЖНИ ОТ ВСИЧКО, НО ОЩЕ ПО-ВАЖНА Е НАЦИОНАЛНАТА ЧЕСТ!
Този основен космичен закон важи и днес и тук и сега.
Затова нагли СОЦИАЛНИ, ДАНЪЧНИ, ЧАСНИ СЪДИИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ, ПОЛИЦАИ. МИЛИЦИОНЕРИ, МУТРИ, ЦИГАНИ, МАНГАЛИ, РОМИ, ЧАНДАЛА, СИРИЙЦИ, АРАБИ, АФРИКАНЦИ И АЗИАТЦИ е съвсем законно да биват убивани ако са навлезли в личното ви пространство без позволение и правят там каквото и да е.
Първия фронт на мафията дето управлява България са полицаите, които трябва да пазят нас, но пазят престъпниците от нашето възмездие НАПРАВЛЯВАНИ ОТ ПРОКУРОРИТЕ. Втория кръг са прокурорите. Третия кръг са разните мръснишки институции, чийто единствена цел е да тероризира нас Българите :
-социални: могат да преценят, че не си гледате добре децата и да ви връчат заповед като описаната в горния пост.
-данъчни: всеки може да попадне в погледа им и да бъде разнищен за каквото и да е.
- ХЕИ : дребните търговци знаят за какво става дума , няма да обяснявам
- ДНСК : всяка къща може да бъде обект на протокол за незаконни части от нея, дори кучешка колиба от тухли може да е повод за заповед за събаряне, (Преди години в Стария Несебър в късна есен събориха на хората къщите, като при това всяко циганско гето е пълно с незаконни къщи, които никой не събаря. И в Стара Загора нямаше да ги съборят ако мангалите не се бяха осрали и да осекат стотици декари гори за отопление през зимата. Това е прецедент и потвърждава правилото)
- КАТ : Всеки шофьор е потенциална жертва на тез мишоци, които не се занимават с джигитите-убици на пътя, а тероризират нормалните шофьори с какви ли не глупости и заяждане. Всички са наясно, че ако си платиш добре на шефовете им - и да те спрат за нешо едно обаждане оправя проблема. И днес тежки камиони на специални фирми карат свръхтонове варовикови камъни в жегата по мекоя асфалт за тецовете на Марица Изток и никой не ги спира. Затова путищата до там са станали като речно корито.
И пр.
И пр.....
Майка остави бебе в кола на паркинг, социалните й го взеха
Сигнал подали загрижени русенци, било само над половин час
www.dnes.bg/stranata/2016/08/04/maika-os...te-i-go-vzeha.311300
Какво ще преценяваш ма путко?Дайте на жената колкото давате на шибаните,мръсни,миризливи,гнусни,гадни,подли,долни мангалки и ще може да си гледа детето!Защо правите всичко друго,но не и да помислите защо се стига до тук?Защото в тази бивша Държава работещия българин няма пари да издържа себе си какво остава за 1 дете,а за 4 да не говорим.Защо не кажете,че сме подложени на икономически и следователно на физически геноцид и тази жена няма възможност да си гледа децата?Или ще ми излезете с номера,че щом си е "знаела" положението не е трябвало да ражда толкова деца?За такива думи директно ви обесвам!Това са героини,мъченици на нашето време!Да родиш дете в среда,която прави всичко възможно да те убие.Не просто дете, а българче!И вместо онези пумияри да я плюят да вземат да се запитат защо всяка една българка да не ражда поне по 4?Нали искате демографския срив да се избегне?Тогава какви глупости ми говорите?
Подобен род действие, каквото виждаме сега, да вземеш детето на българка и да го дадеш на цигани за отглеждане, директно води социалните към бесилката. Ако има социални в Българският Саракт. Мисля, че няма да има нужда от тях, защото негова основна задача е икономическият и духовен просперитет на Българите. Малцинствата са без значение.
"Защо се дават пари на приемни семейства да гледат децата ми, а аз не получавам никакви помощи", попита тя.
Взеха детето на бедна българка, дадоха го на ромка
Едно от децата на Даниела е настанено в ромско приемно семейство
2 дек 2016 09:49, Валерия Белчевска
www.dnes.bg/obshtestvo/2016/12/02/vzeha-...a-go-na-romka.324245
Да ти отнемат децата в Норвегия: Мамо, защо си ни продала?
Историята на Моника Петров, дошла у нас, след като се омъжила за българин
Прочети още на: www.dnes.bg/obshtestvo/2018/06/07/da-ti-...78631#comment-newest
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.