Колобърски Съвет тема с продължение

преди 15 години 4 месеца #41511
Ето защо очакваме и още едно потвърждение. За да се постави край на съмненията има или няма Колобърски Съвет.
===================================================

Ако се надяваме на тези, които се съмняват, значи сме обречени. Съмняващия се, не е буден, а когато не е буден, той не може да послужи на свещеното дело. Дали има или няма..., да бъдеш или да имаш - това са съмненията на човешкия ум. А възкресение не се прави с ума, то се прави с Духа. Което означава само едно: който се съмнява, няма да бъде убеден, който е убеден, не задава въпроси, той действа и служи. Защото чува Гласът в Себе си, не по телевизията. Съветът говори, чува го този, който може да слуша и знае какво да прави, който се е замърсил, му се слагат знаци - да види, но не му се дава още да действа. Той трябва да работи върху себе си. Нещата се твърде прости. Този, който чака потвърждение, за да потуши съмнението си е от живите мъртъвци. Те не възкръсват.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 15 години 4 месеца #41512
При волжските и кавказките подобни хора се броят на пръсти.
==========================================
Нямаме информация от преброяването в Русия и кой в каква националност се е определил. Най-вероятно българите там, ще са много повече от десетте пръста на двете ръце.

преди 15 години 4 месеца #41513
Но не е сигурно, че българският народ ще оцелее. Ще трябва да издържим още година и половина като преобладаващо население на тези земи.
=====================================================
Ще оцелеят тези, които трябва, другите си отиват. Това съм го казвал десетки пъти. Знаете, казвал съм го 144 000. Не, че не е известно. Това е числото 9. Това не е само критична маса за въстановяване на Саракта, това е и необходимия критичен минимум за биологично възстановяване. На много хора не се харесва. Не всички ще оцелеят. Другото си отива. Процесът се нарича Пречистване. Наречете го, хайде, Пречистване на Извора. Оброците не са замърсени от днес и не са забравени от днес. От много отдавна са забравени и замърсени, когато е бил замърсен ума и е станал преграда за Духа. Има един Извор вътре у нас, който е най-замърсен. Това е Извора на Духовната Сила, чиято Жива вода, изтича от престола на Бога и на Агнеца в "Новия Слънцеград". Това е Великият Оброк, Великото Аязмо. Първом то трябва да се пречисти. Не ходете да почиствате аязма и извори, непречистени.

преди 15 години 4 месеца #41524
Едно уточнение към писаното от anti666. Човекът известен като Инжинера е бил Генади Атанасов:
Отиде си Генади Атанасов - Инжинера
От него е и кирилизатора който мнозина ползват на компютрите си - българска фонетика от инженер Атанасов:
Практическа кирилизация на Windows от "Инжинера" Г. Атанасов
"Обичам хубавите работи!" Това е сайта на инженер Генади Атанасов от Ботевград

Димитър Генчев също е бил спец по компютрите:
"Хайде да си го кажем направо – компютърът е загадка и за най-добрите специалисти. Един българин обаче успя да намери, да открие софтуера, чрез който компютърът да му се подчинява. Един българин успя да намери способ, чрез който да влиза свободно във всеки компютър, включен в Мрежата. Името му беше Димитър Генчев. Загина през юни 2006 година. Оттогава мнозина представители на режима се опитват да вземат тоя софтуер. Напразно, те не знаят къде е.

преди 15 години 4 месеца #41525

anti666 писа: Единственият документиран случай на директна връзка с колобър от Съвета е даден от Ангел Грънчаров-Елтимир. Мястото е Гложенския манастир, неотдавна опожарен при мистериозни обстоятелства след автобиографичните му публикации, където дава повече подробности за мястото и името на Пазителя на древния артефакт от 7000 години.
Реакцията на Режима е и непряко доказателство, че такъв човек наистина е имало, и не е плод на въображението.

Мислиш ли,че колобър от съвета ще допусне контакт с човек,който не може да премине първото стъпало на посвещение в тангризма?Мислиш ли,че колобърския съвет ще допусне да се обсъжда подобна среща? :confused: Аз няма да коментирам палежа на манастира....само искам да призова към будност и аналитичност :idea:

преди 15 години 4 месеца #41526

iss писа:

anti666 писа: Единственият документиран случай на директна връзка с колобър от Съвета е даден от Ангел Грънчаров-Елтимир. Мястото е Гложенския манастир, неотдавна опожарен при мистериозни обстоятелства след автобиографичните му публикации, където дава повече подробности за мястото и името на Пазителя на древния артефакт от 7000 години.
Реакцията на Режима е и непряко доказателство, че такъв човек наистина е имало, и не е плод на въображението.

Мислиш ли,че колобър от съвета ще допусне контакт с човек,който не може да премине първото стъпало на посвещение в тангризма?Мислиш ли,че колобърския съвет ще допусне да се обсъжда подобна среща? :confused: Аз няма да коментирам палежа на манастира....само искам да призова към будност и аналитичност :idea:

аз имам друг екзистенциален въпрос , да ме извините :
защо толкова очеизбождащо си личи , когато нещо е написано от жена ? :confused:

преди 15 години 4 месеца #41527
Не бива да обиждаме жените. В Съвета също е имало жени. Писано е и в бъдеще жена да играе ключова роля в Съвета.
Iss, специално това съм го обмислял много внимателно. И през разума и през сърцето си. И разполагам с достатъчно основания да твърдя, че такава среща е имало. Малко конкретика за това;

Както и да е - намерих се на планинския връх, между средновековните стени, сред природата и легендите. Игумен на манастира беше един възрастен свещеник - поп Христо от Ловеч. Преди години синът му се удавил в река Осъм и отецът не издържал на погребения, разплаквал се и не довършвал службата. След като няколко монаси се провалили, от Св. Синод пратили него да ръководи манастира. Живееше там с попадията.
Спомням си за манастирският период като за един от малкото щастливи периоди в живота си. Не бях съвсем невежа по религиозните въпроси като повечето от моите връстници - както вече казах, прадядо ми е бил свещеник, гробът му се намира в двора на църквата, братът на дядо ми - също. Всичките им книги се бяха оказали мое притежание и за своите 17 години имах една сравнително добра религиозна подготовка. Но всичко онова, което си въобразявах, че зная и разбирам, се оказа едно нищо пред дългите беседи на игумена и часовете, прекарани в манастирската библиотека. Съдено бе тази духовна школа да изиграе не по-малка роля в живота ми от политиката, в която бях въвлечен насила, но обещах, че биографичната ми книга ще се основава само на твърдо установени факти. Факт е, че манастирският живот ми харесваше, а отец Христо твърдеше, че изобщо не ставам за монах. След около три месеца, по негова преценка се върнах в Ботевград. Не ме изгони, дори му струваше немалко усилия да убеди, че трябва да се върна и да завърша образованието си.

Като се сметне, че е роден 59-та, значи това е станало през 1977г. Неслучайно Режима след публикацията в интернет на автобиографията си, избира да подпали именно канцеларията на игуменарната, считайки че именно там са скрити ценните артефакти. По-специално Книгата на Завета.
Това, че не е бил посветен, а само осветен, ами ако беше посветен за колобър нямаше да пише тук. ТЕ са предценили, че неговата роля е друга, да бъде вестител, макар в началото дори да са го заплашвали, че ще му отрежат ушите. По принцип призванието му е писателско. Като всеки писател, иде му отвътре да каже каквото знае. По тази причина е неособено пригоден за оперативна работа, но за за останалото смятам си е свършил работата. "Кръгове", които са в основата на всичко са писани през 1993г.

преди 15 години 4 месеца #41528
Искам да подчертая, заслугата на Елтимир за възкресяването на старата Вяра е немалка. За да има знака IYI по всеки ъгъл на България, донякъде приноса е и негов. Много грешки е и допуснал, не съм аз съдника, но гледам на нещата обективно. За "Кръгове" мога само да кажа, че най-важното не е писано от него. Той го е оформил, добавил и редактирал, но основното му е дадено. От кого и защо - можете да се досетите.
Като аргумент искам да посоча пак годините в българското летоброене.

леть 6765 шегоръ сетемъ 20 по календара на Тангра

Елтимир през 93-а не е ходил до Плиска, нито пък е виждал по интернет Чаталарския надпис, където е сравнен българския календар с византийския вариант на юлианския. Още по-малко пък да е в състояние да направи съответните математически изчисления. Вероятността да е улучил случайно годината от 12-годишния цикъл е около 8%.
odlgreatbg, приемам корекцията ти, става дума за този човек от снимката;

преди 15 години 4 месеца #41529

Не бива да обиждаме жените. В Съвета също е имало жени. Писано е и в бъдеще жена да играе ключова роля в Съвета.

Пак дрънкаме глупости... :mad2:

Модератор:
Може да се обосновеш, за да не звучи като празни приказки от твоя страна.
Въздържай се от подобни голословия, които само цапат темата.

преди 15 години 3 месеца #41561

Necromant1 писа:

Пак дрънкаме глупости... :mad2:

Модератор:
Може да се обосновеш, за да не звучи като празни приказки от твоя страна.
Въздържай се от подобни голословия, които само цапат темата.

Tракийската традиция поставя жените като по-равни от мъжете в мир и война. Докато жените са доминирали, в пред историческите времена е царял мир и хилядолетно блогоденствие. Докато не дошли гърците........

Досега мнозина чужди изследователи са опитали да присвоят митът за жените-войни в полза на своите народи, но амазонките-сарматки са свързани с българското минало. Българските жени са най-красивите и най-силните, в края ня краищата в техните вени тече кръвта на амазонската царица Пентесилея, на великата Томирис, на обожаваната Антиопа. През вековете българката е показвала многократно качествата си, превъзхождащи тези на гъркини и германки. Ето за това нека ценим, обичаме и уважаваме нашите български майки, съпруги и сестри! Докато има българки ще има и България!

sparotok.blog.bg/politika/2009/10/05/mit...za-amazonkite.410179
www.liveinternet.ru/users/2010239/post100026956/

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.