Нетурей Карта

преди 19 години 7 месеца #12992
Ето нещо интересно: www.imadrugpat.org/judaism-NK.htm

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 7 месеца #13015
Не забравяйте, че Нетурей Карта спазват повелята на Тора, според която евреите не трябва да имат държава, а да живеят сред другите народи без да стават част от тях.

преди 19 години 7 месеца #13016
Не знам, но тази игра малко ми прилича на оная с "доброто" и лошото ченге. Или с играта на демократични президентски избори в САЩ, например. Впрочем у нас същата тактика използват циганите. Както пееше Висоцки: "Нищо не е така, нищо не е така, както би трябвало да бъде..."

преди 19 години 7 месеца #13017
Добре де... ционистите може да са от 100 години, а човешките жертвоприношения не са ли "малко" по-стари? :hammer:

преди 19 години 7 месеца #13034
Ционизъм е идеологията им. Религията на евреите е юдаизъм!
ИСКАТ НИЕ ДА ПОВЯРВАМЕ, че са различни неща. Те не искат ние да изучаваме подробно или да научим тяхните "добри" неща, щото не са добри!

Ще познаете евреина по това, че той е само от искащата и едностранно определяща условията страна. Евреина дава само в случай, че това, което иска, няма как да го вземе иначе.

От там идва и поговорката: Всичко е твое, до поискване от евреина!

преди 19 години 7 месеца #13036

Запознат писа: Ционизъм е идеологията им. Религията на евреите е юдаизъм!
ИСКАТ НИЕ ДА ПОВЯРВАМЕ, че са различни неща. Те не искат ние да изучаваме подробно или да научим тяхните "добри" неща, щото не са добри!

Ще познаете евреина по това, че той е само от искащата и едностранно определяща условията страна. Евреина дава само в случай, че това, което иска, няма как да го вземе иначе.

Евреите далеч не са цвете за мирисане. Но, тези разсъждения са доста краини.

Защо тогава сме му позволили на еврейна, да иска и да взима?

И естествено че Ционизма не е Юдаизма.

Никога няма да стигнем до истината, ако си съсредоточим вниманието, само към евреите!

преди 19 години 7 месеца #13037

Запознат писа: Ционизъм е идеологията им. Религията на евреите е юдаизъм!

Така е. Религията е юдаизъм, но извлечената от нея идеология е ционизъм. И още по времето на Христос ние виждаме тази идея за възстановяване на тяхната държавност - Израилевото царство.

преди 19 години 7 месеца #13038

AlexTT писа: Ето нещо интересно: www.imadrugpat.org/judaism-NK.htm

Тази статия, тук -
www.imadrugpat.org/judaism-NK.htm , я прочетох за пръв път на xnetbg

преди 19 години 7 месеца #13039
Tangru, на няколко пъти съм писал тук в този сайт определението ми за "евреин":
"Евреин отдавна не е етнос. Това е начин на мислене, начин на действие, начин на живот"

преди 19 години 7 месеца #13040

Запознат писа: Tangru, на няколко пъти съм писал тук в този сайт определението ми за "евреин":
"Евреин отдавна не е етнос. Това е начин на мислене, начин на действие, начин на живот"

Ами направо ползваи димата 'чифут', тогава :lol:

И аз лично не обичам чифутските работи

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.