Келтска държава на Балканите

преди 19 години 8 месеца #12125
Аз забелязвам същото SSK.За контраст на плътния фон от пумия и несгоди,вече съм сигурен,че в света на младежта целенасочено се прокарват идеи.Това са компютърни игри,филми,дори графити.Тези ми впечатления не са от вчера и без спор се прокрадват много любопитни елементи,които макар и вероятно неосъзнати,присъстват.Факт.Като възпитан песимист си мисля,че това е опасна среда за разгръщане на дезинформация.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 8 месеца #12127

anti666 писа: За да е пълна картинката, след кратка справка в Индопедията, въпросният Кубер се води за Пазител на духа според Ведите и е живял в Северна Индия, в митичното място Алака - Хималаите. Същият е известен в Будизма и като един от осемте Пазители на Света, а мястото като...Шамбала. Все съвпадения, нали :confused:

Боно Шкодров в книгата си "Писмените знаци на българите" пише :
По волята на Тангра от тях произлезли алпите от средно поколение: Тама - алп на планините, сушата и тъмнината; Улят - алп-бика на мора и болестите; Джил - алп на ветровете; Кубар - алп на бурите, мълниите и небесните води (дъждовете)

преди 19 години 8 месеца #12134

SSK писа:
Знам че ще ви се стори смешно но ако някой е имал възможноста да играе на компютърната игра Rome Total War...

Наскоро в датата видях допълнение с Киевска Русь и Волжска България,така информацията е по достъпна от колкото с учебника ;-)

преди 19 години 8 месеца #12161

anti666 писа: Това е другата снимка на български войн от същия сайт, която не съм виждал да е пускана в България.
[

Има я в НИМ. Пишеше, че е тракийско погребение от Варненския некропол ако не се лъжа.

преди 19 години 8 месеца #12180
Благодаря Янга. Това са точно златните находки от Варненския халколитен некропол, отпреди 8000 години, както е написано и от чужденеца в горната статия. Малко старички за тракийски, но сега е модерно всички находки да ги изкарват гръцки, тракийски, дакийски и т.н., само не български. Ето и линка със статията и същата снимка.
varna.info.bg/nekropolis.htm
и линк от гъзетата Сега
www.segabg.com/online/article.asp?issuei...3§ionid=8&id=0001501

Забележете кой е откривателя - Анчо Калоянов. Името на този достоен български учен често се споменава тук. Нека Тангра да е с него!
Обърнете внимание и на този текст.
" Погребаният там е мъж на около 45 г., с висок ръст и атлетично телосложение"

преди 19 години 7 месеца #12242
Дали на скелета от горната снимка е направен ДНК анализ? Може да се извлече материал от костите или косата. Дали е сравнен с този на европеидните мумии, открити в Таримската котловина в Такламакан, Китай. Убеден съм че ще излязат интересни неща, а ако се добави с ДНК от днешен бял български мъж от троянския район например ще е още поІвесело. Предполагам вече е направено и резултаите са покрити. За ДНК-то от Тарим само казват, че принадлежи на понтийски тип европеиди, като тези около Черно море. Някъде се мерна и Молдова (топло, топло).
Тук е писано за тези мумии на около 4000 год., както и Таримските пирамиди, има и снимки, но искам да добавя още някои любопитни детайли.
На един от мъжете има тангриански символ на слепоочието. До едно от местата са открити соларни символи на слънце и луна. Одеялата, с кооито някои от тях са завити поразително приличат на родопските. На една от мумиите има следи от гръдна операция, зашита с конски косми. Оръжията са във вид на рефлекторни лъкове и триглави стрели (една от главата е бронебойна), използвани само от българите. Мъжете са с едро телосложение и ръст над 175см, а жените са стройни и някои от тях с наметала като гугли.
Долу съм поместил и снимка на мъж обут в гети (или навуща както си ги знаем). Според археолозите той бил шаман, който имал и торбичка с .. марихуана (това вече може да е клевета) ;-)
Ето и снимката на колобърската мумия

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

преди 19 години 7 месеца #12243
И още една, направена по скоро, както и линк на още една статия за тях
archeologia.bourgas.org/resursi-tarimskata-kotlovina.htm

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

преди 19 години 7 месеца #12247
Ето един линкhttp://forum.skycode.com/topic.asp?topic_id=62628. Май веднъж се споменаваше Туле

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.