"Лихвата е кражба" интересна книга

преди 18 години 6 месеца #24811

bokovskii писа: Банкирането като цяло е стъпка напред в цивилизацията.

bokovskii, банкирането като цяло е стъпка напред на цивилизацията към БЛАТОТО... :hammer:
А за лихвата прочети целия материал, а не повърхностно.
Тук е от истинския автор Свинтила, а не от крадеца Рачев.
georgi-nz.blogspot.com/2007/12/blog-post_2057.html
Пътя към Блатото...:
www.epochtimes-bg.com/2007-01/2007-09-26_06.html
business.actualno.com/news_116918.html
www.broker.bg/content/view/4234/8/
www.dnevnik.bg/show/?storyid=408866&p=3

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 6 месеца #24813
Добре, може би за в бъдеще трябва да съм по-отговорен и не чак толкова смел.
Явно съм се изказал неподготвен.

Това, което казах за лихвите е това, което са ме учили в училище. Това е положението там... :hmm:

преди 18 години 6 месеца #24814
:tooth:

преди 18 години 6 месеца #24815

antijew писа:

bokovskii писа: Банкирането като цяло е стъпка напред в цивилизацията.

bokovskii, банкирането като цяло е стъпка напред на цивилизацията към БЛАТОТО... :hammer:
А за лихвата прочети целия материал, а не повърхностно.
Тук е от истинския автор Свинтила, а не от крадеца Рачев.
georgi-nz.blogspot.com/2007/12/blog-post_2057.html
Пътя към Блатото...:
www.epochtimes-bg.com/2007-01/2007-09-26_06.html
business.actualno.com/news_116918.html
www.broker.bg/content/view/4234/8/
www.dnevnik.bg/show/?storyid=408866&p=3

Не знам накъде е стъпка,АНТИЖУ,но на мен ми влиза в работа-имам пари днес и сега!
Сам си се убедил,че от много приказки -много пари не се правят!

А пък и,...най-любимият ми прийом е да използвам тактиката на врага! :-x
Нещо като Българско АЙКИДО! :out:

преди 18 години 6 месеца #24816

bokovskii писа: Добре, може би за в бъдеще трябва да съм по-отговорен и не чак толкова смел.
Явно съм се изказал неподготвен.

Това, което казах за лихвите е това, което са ме учили в училище. Това е положението там... :hmm:

Боковски, 99% от хотата считат , че лихвата си е нещо нормално и в естествения ред на нещата.
Но това са тънки неща и човек трудно от първия път вниква за какво става дума. Аз поне - не веднага осъзнах всичко, трябваше ми време и препрочитане.

Според едната статия наистина трябва да има малка лихва, около 1% за да се поемат от нея разходите за заплати на служителите в банките и за печатане на нови банкноти на мястото на скъсаните, изтърканите и загубените.
Всичко над тази лихва е кражба. Хем тънка , хем нагла щото е пред очите на всички.

Естественото положение за мен е следното : ако аз съм ги напечелил пущините и ги занеса в банка за съхранение , щото не ми трябват сега и нямам нужда да ги харча веднага - трябва аз да плащам на банката затуй че ми ги пази. Що да получавам аз лихва? Кой да ми я изработи тази лихва? Някой като Мещера( въпреки моите уважения и симпатии към Мещера), който е в нужда за момента и си слага главата на дръвника (исках да кажа подписа си пред кредитния инспектор) и почва да бачка с двойна сила за да подържа семейството си и да изкарва за моята лихва. А аз след като получавам доход от лихви - що да бачкам? Лихвата ми позволява да си седя по цял ден пред нас на пейката и да заговарям минувачите за разнообразие.
Ето това не е естествено и според закона на Тангра - на лихваря трябва да му се поотсече главата, затова че заробва хора в нужда вместо да им помага.

Такава е цялата световна банкова система - един огромен паразит с милярди смукала, достигащи до всеки един от нас.

Купувайки си 1 хляб за 1 лев - ние вече сме ограбени няколко пъти понеже в този лев е зачукано: от акцизи по горива за трактори , комбайни и фурни до лихва на лихвата.Един път ДДС на зърното, после втори път ДДС на брашното и на предното ДДС.И най отгоре за трети път има и ДДС на хляба, което пък също има връзка с лихвата. Понеже минава примерно през БНБ. Онази БНБ, официалната банка на държавата, която без да разберем кога и как е станала частно акционерно дружество. :mad2:

Това съобщение е редактирано от georgi_nz на 12.2.2008, 9:28

преди 18 години 6 месеца #24817

Мещера писа: Сега!
Аз ще Тегля един кредит от едни трийстина бона.Може ли някой от вас да ме спре?
НЕТ!

Тегля го,защото имам да погасям други,и да ми останат малко пари...не за пиене обаче!Трябват ми пари да си довърша крепостта в Домът си,и да направя този Дом да ми дава почти всичко за прехраната на мен и децата ми.
Понеже нищо тук не е като на "запад",и НЯМА да бъде никога,аз съм привърженик на кредитите-на принципа,когато не става с малък кредит,ооооо-става с по-голям!!!
Не бързайте да ме корите!
Аз няма да пукна,преди да си върна борчовете!!!Няма да оставя тази неприятна задача на децата си!

Не знам накъде е стъпка,АНТИЖУ,но на мен ми влиза в работа-имам пари днес и сега!
Сам си се убедил,че от много приказки -много пари не се правят!

Мещер, никой няма да те спира, нито да те кори!
"Който каквото прави на себе си го прави."
Ти например си пример за човек, който затъва в Блатото малко по малко. Ето, вземаш кредит за да си погасяваш други финансови задължения. След това сигурно ще търсиш друг заем, за да погасяваш втория, и бавно и неусетно Блатото ще те засмуква докато тинята ти достигне до устата и няма да можеш да си поемеш дъх.
Искрено ти пожелавам да не стигаш до този край, но пътя на повечето е такъв. Поне такова е моето мнение.
За да не стигаш до там е хубаво добре да си направиш сметката, но има едно "НО", което променя всичко. Сметката не можеш да си я направиш в повечето случаи, защото правилата на играта-"банка-лихва" се променят по време на "играта" и сметките излизат криви. Не забравй, че играеш по "правилата" на МОШЕ-ниците. За пример посочих по-горе в материала как
"Банките тайно вдигат лихвите
Скокът на кредита е до 1,25 процента, пощадени са добрите клиенти."

Както виждаш от тези две изречения пощадени ще бъдат добрите клиенти. А добри клиенти са тези, които са се доказали, че могат да връщат кредити на време. Големите риби с големия бизнес са това. Другите естествено ще продължават да затъват. Ти знаеш къде...
А затова кога ще пукнеш, един Бог знае. Никога не може да си сигурен...

преди 18 години 6 месеца #24822
Повечето хора се закачат на въдицата „ пари сега , веднага ; а после ще мислим или инфлацията ще го стопи заема ; всички теглят заеми, то цяла америка живее на заем…” и други подобни самозалъгвания. После теглят едни 20,30 – 50 хилки срещу ипотека на дома си. Обаче подсъзнателно изключват варианта, че икономиката ни за пореден път ще и се завие свят и ще се сгромоляса възнак. Случвало се е вече няколко пъти чрез любезното съдействие на жида Сорос. Лева става равен 0.001 долар и лихвите стигат 300%, понеже който е теглил заем знае, че в договора пише ОЛП + още% и лихвата е плаваща според ОЛП-то . Но никога по-ниска. Заплатите не догонват инфлацията, щото то точно това е номера на жидовете – грабежа. Заемите стават непосилни, щото за хляба в къщи не стига. Така заформилата се ситуация принуждава банките да си приберат ипотекираните неща – къщи, апартаменти и ниви. После ги продават на търг и сметката е приключена: банкерите почват да търсят нов кредитоискател, а стария си скуби косите и се пита къде е сбъркал.

Аз в живота си съм теглил един единствен път заем – едни кирливи 500 лв преди 4 години( понеже това беше минимума). И то не защото ги нямах налични. Имах ги и още от 3 места приятели щяха да ми дадат по толкова , но номера беше друг. Трябваше да докажа на баща ми, че съм решен на всяка цена да го пратя в клиниката на д-р Емилова във Варна и безсолните му оправданията , че нямало пари за това да не могат да минат. И чак тогава отиде.
От този заем от 500 лв аз получих около 450 – другото бяха необявени предварително разни такси по обслужването и други банкови цигании. И що документи събрах – докато стане работата… Накрая след 2 години като си направих сметката – върнал бях над 600 лв. След последната вноска разпечатах горните цитирани два текста за лихвата и им ги занесох на тези в банката(които познавам лично от друг случай) като подарък от мен и в знак, че никога повече няма да изтегля заем.
На мен ми беше ясно, че хора да се обуват със заеми – винаги ще има. Но поне служителите да се замислят на кого служат или тези от тях, които могат понякога да се замислят.

преди 18 години 6 месеца #24824
Така заформилата се ситуация принуждава банките да си приберат ипотекираните неща – къщи, апартаменти и ниви. После ги продават на търг и сметката е приключена: банкерите почват да търсят нов кредитоискател, а стария си скуби косите и се пита къде е сбъркал.

Това е целта. Да се отнеме къщата и имота на Българина - последното, което го прави независим и свободен от чуфутската система. За чуфута е добре да си колониален роб, да живееш под наем и да пътуваш непрекъснато в търсене на нова работа, т.е. да си социално и обществено уязвим и винаги - нечия собственост.
Така се създават не само нео-робите, но и новите чергари. Чергаря не създава култура. Затова ние, Българите, никога не сме били чергари по бит и произход.
Току що, като си слизах сега от Планината и говорихме с другите пътници по тая тема.

Дом и земя - това са небесните стълбове на свободния човек, т.е. Българина.

преди 18 години 6 месеца #24825
Може да разширим още тоя въпрос за лихвата и заемите. Не ставайте и поръчители! Щото аз още духам супата от тая работа. Еврейския закон позволява взелия заем да се измъкне съвсем безнаказано, когато има "поръчители", които носят "солидарна отговорност". В крайна сметка го отнася само един и от "солидарната отговорност" не остава и следа. Защото отговорността винаги е била лична, а не солидарна.
Така се сключва един вид негласен договор между банката и този, който взема заема. Той може "законно" да обере банката, като прехвърли отговорността по плащането на "поръчителите". Банката също не я ебе кой ще плаща заема и лихвата по него. Така се сключва един извънзаконов дяволски съюз, между две лица, в който обаче потърпевшите са винаги третите.

преди 18 години 6 месеца #24826

Jordan_13 писа: Може да разширим още тоя въпрос за лихвата и заемите. Не ставайте и поръчители! Щото аз още духам супата от тая работа. Еврейския закон позволява взелия заем да се измъкне съвсем безнаказано, когато има "поръчители", които носят "солидарна отговорност".

Точно така, и аз си мислех да засегна този въпрос с поръчителите. В доста случаи поръчителя нагълтва вода...Преди месец мой приятел ме помоли да му ставам поръчител за кредит, но аз му отказах. Изложих му аргументите си защо не искам, и той ме разбра. Излезе човек и не се нацупи като разсърдена мома. Приятели сме си и сега.
Не така е обаче е случая с мой съсед, който решил да направи добро на приятеля си ставайки му поръчител. Всеки месец получава "честитки" от банката кредитор. А с приятеля си едва ли вече са приятели...
НЕ СТАВАЙТЕ ПОРЪЧИТЕЛИ !!!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.