В България се родиха 38 Исус-а и една Мадона "The Show Must Go On"
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Елтимир писа: Комунистически интернационал, съкратено Кин. Като съпруга на Капка Георгиева.
Да,това е интересно.
www.monitor.bg/main/article?sid=&aid=90578&eid=799
Вижте това интервю озаглавено
Българи кръщават децата си като коне
- Но у нас обичаят да се кръщават децата на бабите и дядовците също ражда нелепи комбинации, както научихме от данните на статистиката…
- Това е най-фрапиращият случай на изкривяване на българската именна традиция и то по модел, който се създава в последно време. Ето имена, които съм извадил и от новите, и от старите списъци, които следим. Какво ще ви каже името Янисвета? Или Крисмислава? Или Боцислава? Или Никоела? Аз съм човек, който си вади хляба с езикова теория, с теория на имената. И ще ви кажа, че в случая е заимстван модел, въведен от българите, когато кръщавали конете си. Ние сме конен народ. За да се даде име на новородено конче, се вземали части от имената на кобилата и на жребеца. Така от криворазбрана модерност се въведоха тези хибридни имена, които ние в науката наричаме "конски имена". Българи с конски имена! Говоря от позицията на българската езикова политика и на българския онимен естетизъм. Ние, българите, сме народ, устоял 1300 години с красивото, познатото и традиционното в нашите имена. Трябват ни в тази област хирурзи, които да отстранят ненужното и болното. Знаете, че по новите демократични правила всеки има правото да си избира националността, името и пр. Мога да се нарека Гърмящата пушка и да казвам, че съм ескимос, нищо, че съм българин от поколения.
Това ми напомня една история,която няма общо с имената,но е показателна за СЪВРЕМЕННИТЕ ХИРУРЗИПреди години се сдобих с куче,което все още не беше разпространено в България.След няколко поколения (родени от моята красавица)- ми се обади една от първите взели кученце от мен, за да ме покани да стана член на новооткрития клуб на тази порода.Много се зарадвах,но и обесних,че не е в мен родословието на кучето и трябва да изчакам да ми го изпратят от Москва.На това тя ми отговори със смях,че няма нужда..."ще скълъпим едно"...и така и правеха...Член на този клуб така и не станах,но една жена (с доста неугледен вид) го основа и затри родословната връзка на една древна и карасива порода кучета.Ето това са ТЕ...СЪВРЕМЕННИТЕ ХИРУРЗИ!bgskin писа: Трябват ни в тази област хирурзи, които да отстранят ненужното и болното. Знаете, че по новите демократични правила всеки има правото да си избира националността, името и пр. Мога да се нарека Гърмящата пушка и да казвам, че съм ескимос, нищо, че съм българин от поколения.
П.П.Умишлено не разкривам породата на кучето!
И баба ми ми е разказвала за някакъв нейн познат,който кръстил сина си Вилдерас.Елтимир писа: Е, някога ги кръщаваха Ленин, като Ленко Русанов, председателя на Републиканската партия. Или пък Комунистически интернационал, съкратено Кин. Като съпруга на Капка Георгиева. Свят широк, имена всякакви.
В ладимир
И лич
Л енин
ДЕ мокрация на
РА ботници и
С еляни
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.